Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρωινό πήγε… διακοπές;

Μεγέθυνση κειμένου
Το πρωινό πήγε… διακοπές;

Η καλοκαιρινή τάση θέλει τα ξυπνητήρια να βρίσκονται σε άδεια και εμάς να ξυπνάμε πιο αργά… Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραλείπουμε το πρωινό και πολλές φορές και το δεκατιανό γεύμα, καταλήγοντας να τρώμε το μεσημεριανό μας με περισσότερη… όρεξη! Πέρα όμως από τις θερμίδες που αυτό μπορεί να μας φορτώσει, η παράλειψη του πρωινού μπορεί να έχει πιο ουσιαστικό αντίκτυπο στη διατροφή μας. Γιατί; Το πρωινό είναι μια καλή ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να καταναλώσουν κάποιο γαλακτοκομικό τρόφιμο όπως γάλα ή γιαούρτι, φρούτο αλλά και τρόφιμα ολικής άλεσης όπως δημητριακά, τα οποία ειδικά όταν είμαστε όλοι μέρα εκτός σπιτιού μπορεί εύκολα να παραληφθούν.

Τι να κάνετε;
- Αν δεν έχετε τη διάθεση να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο πρωινό, επιλέξτε κάτι γρήγορο όπως για παράδειγμα 1 κουλούρι Θες/νίκης, ημίπαχο γάλα μαζί με δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, 2-3 κράκερς ολικής με φυτική μαλακή μαργαρίνη και μέλι.
- Αν ξυπνήσατε αργά και ανυπομονείτε να πάτε για βουτιές, επιλέξτε ένα γρήγορο και ισορροπημένο σνακ τύπου μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης ή ρυζογκοφρέτα και συνδυάστε το με κάτι εύκολο και δροσιστικό σε υγρή μορφή όπως έναν 100% φυσικό χυμό ώστε να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε αλλά και να ενυδατωθείτε.

 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Σωματικό βάρος: Βρήκαν για ποιον λόγο παχαίνουμε καθώς μεγαλώνουμε
  arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
 • “Super foods”: Eίναι τελικά τόσο super;
  arrowΤο πιάτο μας
 • Διατροφή για 10 με τόνο!
  arrowΤο πιάτο μας
 • Πρωινά του πεντάλεπτου: γρήγορες λύσεις για πολυάσχολους!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Πρωινό στην παραλία; Θρεπτικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next