Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Τελικά η κοιλιά είναι γοητεία;

Μεγέθυνση κειμένου
Συγγραφείς: Τζόβα Ελίζα
Τελικά η κοιλιά είναι γοητεία;

Σε έναν κόσμο που αρκετές γυναίκες πιστεύουν ότι δεν πρέπει να πεινάνε ποτέ και πως η περιφέρεια γοφών τους οφείλει να χωράει στο extra small νούμερο ανορεξικών προτύπων, οι extra large ανδρικές κοιλιές θεωρούνται ιδιαίτερα γοητευτικές.

Έτσι, πολλοί εύσωμοι άντρες καταναλώνουν πιάτα «γίγας» χωρίς ίχνος ενοχής, ενώ ταυτόχρονα αρκετά ρητά, «ακατάλληλα για ανηλίκους», συνδέουν τη μεγάλη ανδρική κοιλιά με καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις. Όμως τι ισχύει στην πραγματικότητα; Μήπως τα κολακευτικά σχόλια που ακούγονται κατά καιρούς για τα παραφουσκωμένα στομάχια αποτελούν εκφράσεις παρηγοριάς των αμετανόητων υποστηρικτών της dolce vita; Διότι, εξετάζοντας και την αντίθετη οπτική, κανένας άντρας με 6-pack κοιλιακών δεν παραπονέθηκε ποτέ για την έλλειψη έργων υποδομής στο ίδιο του το σώμα!

Το αυξημένο σωματικό βάρος σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας. Όμως πληθώρα μελετών δείχνουν πως τα προβλήματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα όταν το λίπος συσσωρεύεται γύρω από την περιοχή της κοιλιάς. Μία περιφέρεια μέσης μεγαλύτερη από 102 και 88 εκατοστά για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, σημαίνει και μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, χοληστερίνης, υπέρτασης και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σε αντίθεση λοιπόν με την παρεξηγημένη περιφέρεια γοφών των γυναικών, ο κατά κύριο λόγο ανδρικός σωματότυπος «μήλο» φαίνεται να είναι ο πλέον ανησυχητικός για την υγεία. Μπορεί τα πρότυπα ομορφιάς να είναι πιο «χαλαρά» για το ανδρικό φύλο, όμως μία ισορροπημένη διατροφή και ένας σωματικά δραστήριος τρόπος ζωής μόνο προνόμιο μπορεί να αποτελέσει.

Έτσι, αν συνυπολογίσουμε και τους κινδύνους, η μεγάλη ανδρική κοιλιά «χάνει» λίγο από την αίγλη της. Ακόμη και αν οι λαϊκές παροιμίες κρύβουν τελικά μία δόση αλήθειας και ο καλός σας θεωρείται Zen Premier και στην κρεβατοκάμαρα, σίγουρα το κοκκινιστό που περίσσεψε από το μεσημέρι δεν θα πρέπει να είναι η επιβράβευση!

Συγγραφείς: Τζόβα Ελίζα
Άλλα άρθρα
 • Όλος περιέργως, αν και ο γάμος επηρεάζει συνολικά θετικά την υγεία μας, φαίνεται ότι επίσης αυξάνει και την… κοιλιά μας.

 • Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η άνοιξη ενδείκνυται για να ξεκινήσετε τη συστηματική άσκηση και το γυμναστήριο. Το γεύμα μετά την άσκηση, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, καθώς είναι απαραίτητο για την ανακατασκευή των μυών και την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειάς τους.

 • Αν και η άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης μας, πολλοί λίγοι είναι αυτοί που φροντίζουν με αυτόν τον τρόπο τον εαυτό τους.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Τρεφόμαστε ισορροπημένα και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Προδιαβήτης: η πρόληψη είναι δύναμη!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Κράτα τις μικρές απολαύσεις της διατροφής σου τρώγοντας ισορροπημένα
  arrowΤο πιάτο μας
 • Τips για να κάνετε τη διατροφή σας πιο φιλική για την καρδιά
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Αρχαίοι σπόροι: γιατί να τους βάλουμε στη διατροφή μας;
  arrowΤο πιάτο μας
next