Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Τι κρύβεται μέσα σε ένα ποτήρι frappé; ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Μεγέθυνση κειμένου
Τι κρύβεται μέσα σε ένα ποτήρι frappé; ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Όλες τις διασημότητες τις ακολουθεί ένας μύθος- ίσως και πιο πολλοί! Έτσι και ο frappé, που αποτελεί διαχρονικά ένα ρόφημα με φανατικό κοινό, δε θα μπορούσε να τη «γλιτώσει»!

Τι ισχύει, όμως, στην πραγματικότητα; Τι είναι μύθος και τι αλήθεια; Ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσει το τοπίο!

“O frappé είναι ο πιο βαρύς καφές (με την πιο πολλή καφεΐνη)”

Όπως βλέπουμε και στον παρακάτω πίνακα πρόκειται για ΜΥΘΟ, αφού από την άποψη της περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη, ο στιγμιαίος καφές δεν μπορεί να θεωρηθεί ο πιο βαρύς ανάμεσα σε όλα τα είδη.

Από ένα δροσερό ποτήρι frappé προσλαμβάνουμε κατά μέσο όρο 65-100 mg καφεΐνης, σαφώς μικρότερη ποσότητα από αυτή που περιέχεται π.χ. σε φλιτζάνι γαλλικού (115-175mg).

“O frappé παχαίνει/ έχει πολλές θερμίδες”
Άλλος ένας ΜΥΘΟΣ! Ένα ποτήρι frappé όχι απλά δεν έχει πολλές θερμίδες, αλλά έχει σχεδόν 0 θερμίδες! Είναι με λίγα λόγια ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να έχει το βάρος του υπό έλεγχο. Φυσικά, πρέπει να έχουμε κατά νου πως ο καφές μας αποκτά θερμίδες αν του προσθέσουμε ζάχαρη, γάλα, σιρόπι κλπ. γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις ποσότητες!

“Ο frappé καφές αφυδατώνει”
ΜΥΘΟΣ Νο3! Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο καφές προκαλεί διούρηση και μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση του οργανισμού. Τα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων ετών, ωστόσο, μας δείχνουν ότι ο καφές όχι μόνο δεν μας αφυδατώνει, αλλά μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενυδάτωσή μας! Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα απολαύσετε ένα ποτήρι κρύου στιγμιαίου καφέ, μπορείτε και «επίσημα» να το προσμετρήσετε κι αυτό στα υγρά της ημέρας σας!

“Ο frappé περιέχει αντιοξειδωτικά”
Κρατήσαμε μια ΑΛΗΘΕΙΑ για το τέλος! Ο στιγμιαίος καφές- είτε κρύος είτε ζεστός- μας χαρίζει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας! Οι πιο βασικές είναι το χλωρογενικό και το καφεϊκό οξύ, που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των πολυφαινολών.

Fact! Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, φάνηκε πως στις Μεσογειακές χώρες πάνω από το 1/3 των συνολικών πολυφαινολών που προσλαμβάνουμε προέρχεται από τον καφέ, αφήνοντας σε χαμηλότερες θέσεις το μαύρο και το πράσινο τσάι!

 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Ήξερες ότι η υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος περνάει…από το έντερο;
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • 3 tips για να δίνεις το 100% σου στην προπόνηση
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Πώς θα έχει το παιδί μου περισσότερη ενέργεια στο σχολείο;
  arrowΠΑΙΔΙ
 • Ενσυνείδητη διατροφή: ήρθε η ώρα να ακούσεις το σώμα σου!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Ελληνικός καφές: πάντα στην καρδιά μας! Και tips για να τον απολαύσετε
  arrowΤο πιάτο μας
next