Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Το menu της εβδομάδας

Συνταγές και προτάσεις με το σχόλιο του διαιτολόγου για την εβδομάδα 5 με 11 Οκτώβρη...

περισσότερα

Εβδομάδα 5 με 11 Οκτωβρίου

1η επιλογή: Γιαουρτόπιτα!

Συνταγή με βάση το γιαούρτι, τα αυγά και τα αμύγδαλα, τροφές ιδιαίτερα πλούσιες σε ασβέστιο και φώσφορο. Ένα κεσεδάκι γιαούρτι περιέχει περίπου 415 mg ασβεστίου και 94 mg φωσφόρου. Ένα αυγό 54 mg ασβεστίου και 222 mg φωσφόρου, ενώ τα 100 γρ. αμύγδαλα 234 mg ασβεστίου και 504 mg φωσφόρου. ...

περισσότερα

3η επιλογή: Αλμυρές τηγανίτες με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

Μια αλμυρή συνταγή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Οι τομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, ένα φωτεινό κόκκινο καροτένιο, υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα της. Το λυκοπένιο έχει μελετηθεί εκτενώς για τις αντιοξειδωτικές και τις αντικαρκινικές του ιδιότητες....

περισσότερα

7η επιλογή: Ψητό κοτόπουλο με πράσινη σως από ταχίνι
7η επιλογή: Ψητό κοτόπουλο με πράσινη σως από ταχίνι

Το ταχίνι προέρχεται από την άλεση του αποφλοιωμένου σουσαμιού. Ο πολτός είναι στην ουσία μια ελαιώδης κρέμα που προέρχεται από αλεσμένο σουσάμι. Στην Ελλάδα το ταχίνι δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλες χώρες (όπως στη Μ. Ανατολή και στην Ινδία όπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι...

περισσότερα

2η επιλογή: Ρολά ΠΤΙ - ΜΠΕΡ με μαρμελάδα ή σοκολάτα

Είναι αναμφίβολα ένα λατρεμένο πρωινό γεύμα, για μικρούς και μεγάλους, που θα σας δώσει ενέργεια ιδιαίτερα αν το συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ συνδυάζουν τη γεύση με την υψηλή διατροφική αξία, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ολικής άλεσης για...

περισσότερα

4η επιλογή:Φλωρεντίνες αμυγδάλου με ξύσμα πορτοκαλιού

Το αμύγδαλο είναι ένας καρπός ο οποίος, εκτός από την υπέροχη γεύση και τη δυνατότητα χρήσεών του, καθώς μπορεί να καταναλωθεί με τη φλούδα ή χωρίς αυτή, σε κομμάτια στα γλυκά, σε φλοίδες ή ολόκληρο, φημίζεται και για την υψηλή θρεπτική του αξία....

περισσότερα

1η επιλογή:Φακοσαλάτα... μία εναλλακτική συνταγή για να απέχετε από το κρέας!

Η παραπάνω συνταγή αποτελεί μία ιδανική πρόταση για όσους θέλουν να απέχουν από το κρέας, χωρίς να στερηθούν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του. ...

περισσότερα

2η επιλογή: Σουπιές με πιπεριές

Οι σουπιές είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων. Μια μερίδα 85 γραμμάρια σουπιάς βρασμένης παρέχει 134 θερμίδες και περισσότερο από 25% της ημερήσιας ανάγκης σε νάτριο, αλλά δεν περιέχει σχεδόν καθόλου κορεσμένα λιπαρά ή υδατάνθρακες. Μια μερίδα...

περισσότερα

3η επιλογή: Μπακαλιάρος με Πράσα Αυγολέμονο

Το πράσο είναι πλούσιο σε: Αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή. Περιέχει αντιοξειδωτικά όπως τα καροτενοειδή, λουτεΐνη και ξανθίνη. Τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και δρουν ευεργετικά στη λειτουργία ορισμένων οργάνων. Πιο συγκεκριμένα, στο...

περισσότερα

Προηγούμενη Σελίδα 1 από 1 | 2 | 3 Επόμενη