Το menu της εβδομάδας
Συνταγές και προτάσεις με το σχόλιο του διαιτολόγου για την εβδομάδα 28 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτώβρη...
περισσότεραΕβδομάδα 28 Σεπτέμβρη με 4 Οκτώβρη

Για μία πιο «ελαφριά σε θερμίδες» εκδοχή της συνταγής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακή μαργαρίνη αντί για βούτυρο. Ισορροπήστε τις θερμίδες που θα προσλάβετε συνολικά μέσα στην ημέρα φροντίζοντας να κάνετε περισσότερο «ελαφριές» επιλογές στα λοιπά γεύματα....

Ο παπαρουνόσπορος έχει μία μοναδική αρωματική γεύση που μοιάζει με αυτή του καρυδιού. Περιέχει πολλά λιπαρά οξέα και αιθέρια πτητικά έλαια, τα οποία αποτελούν περίπου το 50% του καθαρού του βάρους. Οι σπόροι είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε ελαϊκό και το λινελαϊκό οξύ. Πλούσιος σε φυτικές...

Η σταφίδα θεωρείται ως μία από τις πλέον θρεπτικές τροφές λόγω της περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β2, βιταμίνη C, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο. ...

Ένα γεύμα για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τα αυγά μάτια ή ομελέτα και τους αρέσει να δοκιμάζουν νέους συνδυασμούς γεύσεων. Εδώ συνυπάρχει μια από τις σημαντικότερες φυτικές τροφές, το σπανάκι με την πιο πλήρη ζωική τροφή, το αυγό και μαζί ανεβάζουν σημαντικά την θρεπτική αξία...

Λόγω της διατροφικής αξίας των φιστικιών, το φυστικοβούτυρο αν και έχει αρκετές θερμίδες μπορεί να αποτελέσει μια καλή τροφή για την προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις λόγω του μονοακόρεστου (καλού) λίπους, και των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, αρκεί να καταναλώνεται με...

Μία συνταγή πλούσια σε γεύση! Τα μπισκότα digestive έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αυξάνοντας έτσι το αίσθημα κορεσμού. Το ταχίνι από την άλλη, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και καλά λιπαρά οξέα. Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να καταναλωθεί από μικρούς και μεγάλους, ενά τα...

Tο πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Σε σύγκριση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια, με αποτέλεσμα να θεωρείται εξαιρετική...

Όπως γνωρίζουμε πλέον σήμερα, μεγαλύτερη σημασία έχει η ποιότητα του λίπους στη διατροφή μας παρά η ποσότητα αυτού και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, με παράλληλη αύξηση της HDL (καλής) χοληστερόλης. Επιπλέον, το ελαιόλαδο είναι...