Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Το menu της εβδομάδας

Εβδομάδα 27 με 31 Ιουλίου

4η επιλογή: Μυδοπίλαφο
4η επιλογή: Μυδοπίλαφο

Ένα θαλασσινό πιάτο νόστιμο και χορταστικό. Τα μύδια είναι θαλασσινά που περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη ενώ ταυτόχρονα έχουν χαμηλή θερμιδική αξία. Αποτελούν πολύ καλή πηγή φωσφόρου, ασβεστίου, σιδήρου και καλίου. Τα μύδια είναι επίσης και πολύ καλή πηγή ιωδίου. Προσοχή...

περισσότερα

5η επιλογή: Ψάρι αλά Σπετσιώτα
5η επιλογή: Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Τα ψάρια είναι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα. Η ευεργετική τους δράση έχει συσχετιστεί τόσο με μειωμένη θνησιμότητα από τη στεφανιαία νόσο, όσο και με σημαντική προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου. Αν και οι έρευνες στο χώρο αυτό είναι σε εξέλιξη, ωστόσο αποτελεί καίρια...

περισσότερα

6η επιλογή: Μαρινάδα για ψήσιμο
6η επιλογή: Μαρινάδα για ψήσιμο

Οι μαρινάδες έχουν «μαγικές» δυνάμεις. Σύμφωνα με το American Institute for Cancer Research (AICR) στο μαριναρισμένο ψημένο κρέας οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες μειώνονται σε ποσοστό 92% με 99% σε σχέση με το κρέας που δεν έχει μαριναριστεί! Οι έρευνες δείχνουν λοιπόν ότι οι μαρινάδες που...

περισσότερα

2η επιλογή: Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι
2η επιλογή: Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι

Μία πολύχρωμη σαλάτα νόστιμη και υγιεινή. Το καρότο που περιέχει είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και β-καροτένιο, στο οποίο οφείλει άλλωστε και το χρώμα του. Το ραπανάκι από την άλλη είναι λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες Β3, Β6, Κ και φολικό οξύ. Επίσης είναι καλή πηγή μετάλλων όπως ασβέστιο,...

περισσότερα

1η επιλογή: Shake πεπόνι με γιαούρτι
1η επιλογή: Shake πεπόνι με γιαούρτι

Ένα ρόφημα χαμηλό σε θερμίδες αλλά πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C. Σε συνδυασμό με το μέλι και τη βρώμη θα σας χαρίσει ενέργεια και θα τονώσει τον οργανισμό σας για αρκετές ώρες. Κατά τη παρασκευή του προτιμήστε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών....

περισσότερα

3η επιλογή: Ρύζι μπασμάτι πολύχρωμο με καβουρδισμένα αμύγδαλα
3η επιλογή: Ρύζι μπασμάτι πολύχρωμο με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Ένα χορταστικό πιάτο για το δείπνο σας. Τα αμύγδαλα που περιέχει είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, καθώς επίσης είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, πολυακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε. Το καρότο και οι πιπεριές που συνοδεύουν το ρύζι είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα....

περισσότερα

4η επιλογή: Ανοιχτά υπερμοντερνα σάντουιτς με σπαράγγια, μπιζέλια & ντομαντίνια
4η επιλογή: Ανοιχτά υπερμοντερνα σάντουιτς με σπαράγγια, μπιζέλια & ντομαντίνια

Ένα γευστικό και διαφορετικό σάντουιτς. Τα σπαράγγια είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και γεμάτο ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Τα μπιζέλια από την άλλη είναι πλούσια σε κάλιο και φώσφορο καθώς και σε πρωτεΐνη (χαμηλής ποιότητας). Τα ραπανάκια που περιέχει...

περισσότερα

5η επιλογή: Σαλάτα με ρόκα, μελιτζάνα και παρμεζάνα
5η επιλογή: Σαλάτα με ρόκα, μελιτζάνα και παρμεζάνα

Μία εύγεστη και υγιεινή σαλάτα με λίγες θερμίδες. Η μελιτζάνα που περιέχει είναι πηγή βιταμίνης Κ, C και του συμπλέγματος Β. Επίσης περιέχει κάλιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και φυτικές ίνες....

περισσότερα

1η επιλογή: Μπουκιές με καπνιστό σολομό και κρέμα ανθότυρου
1η επιλογή: Μπουκιές με καπνιστό σολομό και κρέμα ανθότυρου

Ένα νόστιμο σνακ γεμάτο «καλά» λιπαρά. Ο σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια και είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του. Το ανθότυρο που τον συνοδεύει είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής...

περισσότερα

Προηγούμενη Σελίδα 2 από 1 | 2 | 3 Επόμενη