Το menu της εβδομάδας
Εβδομάδα 21 με 27 Σεπτεμβρίου

Το σταφύλι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο με πληρέστατη σύνθεση σε μεταλλικά άλατα και βιταμίνες. Πιο αναλυτικά το σταφύλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ από ανόργανα στοιχεία περιέχει ασβέστιο (Ca), φώσφορο (P), κάλιο (K) και...

Μία απολαυστική και γρήγορη συνταγή που συνδυάζει αρμονικά 4 ομάδες τροφίμων. Την ομάδα των δημητριακών, λόγω των μπισκότων, την ομάδα των φρούτων, την ομάδα του λίπους (και μάλιστα των καλών λιπαρών) λόγω της μαργαρίνης και την ομάδα της πρωτείνης λόγω του αυγού. Το βασικό συστατικό,...

Το απογευματινό αυτό αποτελεί τον ορισμό του πλήρους γεύματος καθώς περιέχει τρόφιμα από 3 τουλάχιστον ομάδες, των δημητριακών-αμυλούχων τροφίμων, του γάλακτος και των φρούτων. Τα δημητριακά ολικής άλεσης ξεχωρίζουν για την υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ το γάλα παρέχει...

Το μασκαρπόνε είναι κρεμώδες ιταλικό τυρί που θυμίζει cream cheese. Παρασκευάζεται από κρέμα γάλακτος και μπορεί να την αντικαταστήσει στις διάφορες συνταγές....