Το menu της εβδομάδας
Εβδομάδα 21 με 27 Σεπτεμβρίου

Tα ψάρια είναι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα. Η ευεργετική τους δράση έχει συσχετιστεί τόσο με μειωμένη θνησιμότητα από τη στεφανιαία νόσο, όσο και με σημαντική προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου. Αν και οι έρευνες στο χώρο αυτό είναι σε εξέλιξη, ωστόσο αποτελεί καίρια...

Το σουσάμι αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο, που περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες. Τα λιπαρά οξέα αποτελούν τα θρεπτικά συστατικά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα στο σουσάμι. Στην πλειονότητά τους είναι μονοακόρεστα (45%) και πολυακόρεστα (40%), ενώ τα κορεσμένα...

Ένα πλήρες γεύμα με υψηλή θρεπτική αξία και αντιοξειδωτική δράση που προσφέρουν το λεμόνι, το πορτοκάλι, το κάρυ, το ελαιόλαδο και το βερίκοκο. Για να μειώσετε ακόμη περισσότερο τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά αυτής της συνταγής μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαλακή...

Οι γαρίδες αποτελούν μια ξεχωριστή θαλασσινή γεύση και καταφέρνουν να συνδυάζουν μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με ένα υψηλό σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά οι γαρίδες περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών...

Μια πρωτότυπη εναλλακτική της κλασσικής πίτσας. Τα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης εκτός από πλούσια γεύση εμπλουτίζουν τη βάση της πίτσας με φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β1, Β2, Β6 αλλά και με σίδηρο και ασβέστιο. Οι φυτικές ίνες των δημητριακών σε συνδυασμό με τα...

Το cottage είναι ένα τυρί με υψηλή διατροφική αξία καθώς περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους αθλητές. Επιπλέον, επιλέγοντας τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά...

Ένα από τα σημαντικότερα, όσον αφορά τη θρεπτική τους σύσταση, τρόφιμα του διαιτολογίου μας είναι τα αυγά τα οποία μαζί με το γάλα αποτελούν τις σημαντικότερες τροφές για την ανάπτυξη....

Για μια πιο «ελαφριά» σε θερμίδες εκδοχή της συνταγής μπορείτε να αντικαταστήσετε το στραγγιστό γιαούρτι με ημίπαχο καθώς και το βούτυρο με φυτική μαλακή μαργαρίνη....

Τα φλαβονοειδή του κακάο και ειδικά η κατεχίνη, η επικατεχίνη, και οι προκυανιδίνες, θεωρούνται ότι βοηθούν το καρδιαγγειακό σύστημα, χαμηλώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης, μειώνοντας τη φλεγμονή και προλαμβάνοντας το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Μάλιστα, πολλά από τα οφέλη για...