Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Το menu της εβδομάδας

Συνταγές και προτάσεις με το σχόλιο του διαιτολόγου για την εβδομάδα 20 με 26 Ιουλίου....

περισσότερα

Εβδομάδα 20 με 26 Ιουλίου

1η επιλογή: Τοστ με ψημένα τυριά
1η επιλογή: Τοστ με ψημένα τυριά

Το αγαπημένο σε όλους τοστ σε μια διαφορετική εκδοχή εύκολη και νόστιμη. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε τυριά χαμηλά σε λιπαρά και ψωμί του τοστ ολικής άλεσης για μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών. Το πρωινό αυτό μπορεί να θεωρηθεί πλήρες αφού αποτελείται από τουλάχιστον 1...

περισσότερα

2η επιλογή: Tortilla με κανέλα
2η επιλογή: Tortilla με κανέλα

Ένα γλυκό και νόστιμο πρωινό με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας. Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Ελέγχει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, καθώς επίσης αποτελεί και ένα ισχυρό...

περισσότερα

3η επιλογή: Μηλογλυκό με γιαούρτι
3η επιλογή: Μηλογλυκό με γιαούρτι

Ένα πρωινό που θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια. Πλούσιο σε ασβέστιο από το γιαούρτι και με όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες από το μήλο και τα κράνμπερις. Το μήλο είναι φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και τα κράνμπερις έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες....

περισσότερα

4η επιλογή: Γιαούρτι με φρούτα, δημητριακά και μέλι
4η επιλογή: Γιαούρτι με φρούτα, δημητριακά και μέλι

Το γιαούρτι είναι πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου. Ως προϊόν ζύμωσης, επειδή περιέχει υδατάνθρακες του γάλακτος (λακτόζη), το γιαούρτι είναι πιο εύπεπτο από το γάλα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη τις περισσότερες φορές μπορούν να καταναλώσουν...

περισσότερα

4η επιλογή: Αχινοσαλάτα
4η επιλογή: Αχινοσαλάτα

Μία νόστιμη και θρεπτική αχινοσαλάτα για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Οι αχινοί είναι μία τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη καλής ποιότητας καθώς και σε διάφορες βιταμίνες όπως Α, D και Β3. Η θρεπτική αξία τους όμως δε σταματά εκεί καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων....

περισσότερα

1η επιλογή: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
1η επιλογή: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Οι σούπες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό καθώς λόγω των υγρών που περιέχουν, έχουν την ικανότητα να τον ενυδατώνουν. Τα γιουβαρλάκια περιέχουν κρέας με ρύζι δηλαδή υδατάνθρακες, λίπος (εξαιτίας της μαργαρίνηςκαι του κρεατος) και πρωτεΐνες. Επίσης είναι πηγή σεληνίου,...

περισσότερα

2η επιλογή: Καλαμάρι με ρύζι
2η επιλογή: Καλαμάρι με ρύζι

Τα θαλασσινά περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία με ποιο γνωστά το φώσφορο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το ψευδάργυρο και φυσικά το ιώδιο. Συνδυάζοντας τα θαλασσινά με κάποιο λαχανικό από την ομάδα των σταυρανθών, όπως το μπρόκολο αυξάνετε την...

περισσότερα

3η επιλογή: Μελιτζάνες φούρνου
3η επιλογή: Μελιτζάνες φούρνου

Η σημερινή συνταγή είναι μία πολύ γευστική επιλογή για κύριο πιάτο. Συνεισφέρει μία μερίδα λαχανικών, από τις 5 φρέσκων φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, από τις μελιτζάνες και τις ντομάτες, οι οποίες είναι προϊόντα εποχής....

περισσότερα

Προηγούμενη Σελίδα 1 από 1 | 2 Επόμενη