Το menu της εβδομάδας
Εβδομάδα 19 με 25 Οκτώβρη

Οι σούπες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό καθώς λόγω των υγρών που περιέχουν, έχουν την ικανότητα να τον ενυδατώνουν. Τα γιουβαρλάκια περιέχουν κρέας με ρύζι δηλαδή υδατάνθρακες, λίπος (εξαιτίας της μαργαρίνηςκαι του κρεατος) και πρωτεΐνες. Επίσης είναι πηγή σεληνίου,...

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει ντομάτα, ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες (A,B9, C,E), σελήνιο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο κ. α, καθώς και μεγάλη ποσότητα λυκοπένιου. Το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό όπου ο βασικός του ρόλος είναι η εξουδετέρωση των...

Το λαυράκι είναι ένα ψάρι πλούσιο σε ω-3 λιπαράοξέα και σε φώσφορο. Σε συνδυασμό με τα λαχανικά αποτελεί ενα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.Καλό θα ήταν κατά την εκτέλεση της συνταγής να αντικταστήσετε το ζωικό βούτυρο που περιέχει trans λιπαρά οξέα, με φυτική μαργαρίνη με ω-3....

Οι σουπιές αποτελούν καλή πηγή πρωτείνης και ω-3 λιπαρών οξέων. Είναι θαλασσινά πλούσια σε ψευδάργυρο και σίδηρο και αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C. Τα χόρτα από την άλλη αποτελούν και αυτά πλούσια πηγή διαφόρων βιταμινών και μετάλλων και κυριότερα της βιταμίνης Κ η οποία είναι...

Ο ρολός από κιμά γεμιστός με αυγό, είναι μια συνταγή με υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Το συγκεκριμένο γεύμα περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, φώσφορο κ.α. Η βιταμίνη Β1 που τη συναντάμε στο κρέας, στ’ αυγά, στα όσπρια, στο γάλα και στα δημητριακά είναι απαραίτητη για...

Το βασικό συστατικό της συνταγής είναι το καρότο. Το συγκεκριμένο λαχανικό λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε β-καροτίνη, έχει ευεργετικές ιδιότητες στην όραση. Φαίνεται ότι μειώνει την κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αλλά μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Η...

Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο για το βραδινό σας γεύμα, άκρως θρεπτικό γεμάτο βιταμίνες. Το λάχανο που περιέχει είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες,ενώ το καρότο είναι πλούσιο σε β-καροτίνη που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μία ιδανική επιλογή που ενυδατώνει τον οργανισμό λόγω των...

Ελαφρύ βραδινό αποτελούν επίσης και τα αγαπημένα μας αυγά. Μπορείτε να τα φτιάξετε βραστά ή ποσέ για να αποφύγετε το τηγάνισμα. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ...

Μία νόστιμη και διαφορετική επιλογή πρωινού πλούσια σε βιταμίνη Ε λόγω της ελιάς και σε βιταμίνη C λόγω της κόκκινης πιπεριάς. Μπορείτε να το συνδυάσετε με λίγο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών....