Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Πατίκας Δημήτρης MSc.

Μεγέθυνση κειμένου
Πατίκας Δημήτρης MSc.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Γραφείο nutrimed Καλαμαριάς

Ο Δημήτριος Πατίκας γεννήθηκε στην Φλώρινα το 1981.Από την παιδική του ηλικία και μέχρι την ενηλικίωσή του ασχολήθηκε με το σκι και την πετοσφαίριση ως αθλητής του Σ.Χ.Ο Εσπέρου και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η ενασχόληση του με τον αθλητισμό τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει τον σημαντικό ρόλο της διατροφής στην υγεία.

Το 2009 απέκτησε το πτυχίο του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης εργάστηκε στην εταιρία Hellenic Catering. Στην πτυχιακή του εργασία ασχολήθηκε με αθλητικές ομάδες πετοσφαίρισης της Θεσσαλονίκης συλλέγοντας δεδομένα διατροφικών συνηθειών και διενεργώντας σωματομετρικές αξιολογήσεις.

Την περίοδο 2009 - 2010 εργάστηκε σε βιομηχανία παρασκευής τροφίμων ελεύθερων γλουτένης, ως τεχνολόγος διατροφής και υπεύθυνος προμηθειών.

Το 2012 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα "Εφαρμοσμένης Διατροφής και Διαιτολογίας" από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με κατεύθυνση " Διατροφή και Άσκηση". Στην μεταπτυχιακή του διατριβή μελέτησε τη δραστικότητα της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών σε σχέση με καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, στα πλαίσια της ελληνικής επιδημιολογικής μελέτης "Healthy Growth Study".

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ξεκίνησε η συνεργασία του με την nutrimed ανοίγοντας το διαιτολογικό του γραφείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Κετογονική δίαιτα: η επανάσταση στη δίαιτα ή ένα ακόμα διατροφικό trend;
  arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
 • Πως τα παιδιά σας θα αγαπήσουν τα ψάρια...
  arrowΠΑΙΔΙ
 • Η διατροφή που αγαπά το περιβάλλον
  arrowΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
 • Διατροφικοί σύμμαχοι κατά του στρες
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Διατροφή στο γραφείο: τα πιο συχνά λάθη
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next