Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Ιωάννα Παπαδοπούλου

Μεγέθυνση κειμένου
Ιωάννα Παπαδοπούλου

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης της Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Ευαγγελισμός» και του Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου». Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής της μελέτης ασχολήθηκε με τη διαχείριση των ειδικών διαιτολογικών κινδύνων για ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια σε ενδονοσοκομειακό περιβάλλον. Το 2013 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κλινική Διατροφή και Διατροφή Δημόσιας Υγείας από τη Σχολή Ιατρικών Επιστημών του University College London. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της διατριβής, συμμετείχε σε μελέτη του Institute of Child Health του Λονδίνου με θέμα την επίδραση του χαμηλού βάρους γέννησης στη σύσταση σώματος κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Από το 2014 έως το 2016, εργάστηκε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών των Μαιευτηρίων Μητέρα, ΙΑΣΩ, Ρέα και Γαία με αντικείμενο την εντερική και παρεντερική διατροφή. Από το 2014, εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και αναλαμβάνει το σχεδιασμό εξατομικευμένων διατροφικών πλάνων αλλά και την παροχή συμβουλών και την καθοδήγηση σε άτομα που επιθυμούν τη διαχείριση του βάρους τους και τη βελτίωση της διατροφής και της υγείας τους.

Έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων που σχετίζονται με τη διατροφή και την υγεία.

Η συνεργασία της με την Nutrimed ξεκίνησε το 2017. 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Ενσυνείδητη διατροφή: ήρθε η ώρα να ακούσεις το σώμα σου!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Ελληνικός καφές: πάντα στην καρδιά μας! Και tips για να τον απολαύσετε
  arrowΤο πιάτο μας
 • Σεπτέμβριος:ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες για δυναμική επιστροφή στο θρανίο αλλά και στο γραφείο!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Φθινοπωρινό restart: δώσε στον οργανισμό σου τα απαραίτητα εφόδια!
  arrowΤο πιάτο μας
 • Πρωινό για παιδιά: συνδυάστε τη γεύση με τη θρεπτική αξία!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next