Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αργυρίου Στέλλα

Μεγέθυνση κειμένου
Αργυρίου Στέλλα

Η Στέλλα Αργυρίου είναι εκπαιδευτικός ψυχολόγος, πτυχιούχος από το έτος 2005 του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης. Το 2006 συμμετείχε στις κλινικές και επιστημονικές δραστηριότητες του Παιδοψυχιατρικού τμήματος του Τζανείου νοσοκομείου, στην διαγνωστική εκτίμηση και στην διαγνωστική παρέμβαση, υπό την εποπτεία της Διευθύντριας του τμήματος. Συνεργάστηκε με διάφορες ιατρικές ειδικότητες στο πλαίσιο της διασυνδετικής λειτουργίας του τμήματος και συμμετείχε στην εκπαίδευση φοιτητών του τμήματος ψυχολογίας Παντείου με τον ρόλο του επιβλέποντα συμβούλου.

Έχει εξειδικευθεί στις διατροφικές και αναπτυξιακές εν γένει διαταραχές, με τις οποίες ασχολείται σε τακτική βάση είτε αρθρογραφώντας και συμμετέχοντας σε διάφορα, ειδικά έντυπα (Ένθετο Ελευθεροτυπίας Ιατρικά, τα Νέα, περιοδικά Shape, Vita, Diva, Όναρ Περιοδικό Βορείου Ελλάδος) είτε λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα πανελλήνια Συνέδρια, με την ιδιότητα τόσο του συμμετέχοντος όσο και του εισηγητή. Αποτελεί έναν από τους κεντρικούς ομιλητές των εξειδικευμένων στη διατροφή και ψυχολογία σεμιναρίων nutri4life (μαζί με τους Στέλιο Παρλιάρο, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Τάσο Παπαλαζάρου) καθώς και των σεμιναρίων υγιεινής διατροφής των γυμναστηρίων Holmes Place, όπου αναλύει τους τρόπους αποδέσμευσης από το συναισθηματικό φαγητό και την στενή σχέση ανάμεσα στην ψυχολογία και την διατροφή.

Αρκετές επίσης είναι και οι συμμετοχές της σε τηλεοπτικές εκπομπές με θέματα που αφορούν το αντικείμενο της όπως «Καφές με την Ελένη», «Πρωινός καφές», «Αποδείξεις», «Καλομελέτα και έρχεται», «Αξίζει να το δεις», «Καλημέρα σας», «Ιστορίες Πραγμάτων» (ψηφιακό πρόγραμμα ΝΕΤ).

Συνεργάστηκε με τα διαιτολογικά γραφεία nutrimed, στην εφαρμογή του μοντέλου γνωστικής-συμ̟περιφορικής θεραπείας της παχυσαρκίας τόσο σε group, όσο και ατομικά.
  

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Η σχολική χρονιά ξεκίνησε… η εκπαίδευση ξεκίνησε;
  arrowΠΑΙΔΙ
 • “Το παιδί ζητάει γλυκό”: tips που θα σας λύσουν τα χέρια!
  arrowΠΑΙΔΙ
 • Ισορροπημένη διατροφή: Ώρα για φθινοπωρινό restart
  arrowΤο πιάτο μας
 • Slideshow: Τα snacks της παραλίας-κάνε θρεπτικές επιλογές!
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Σαββατοκύριακο: φαγητό εντός & εκτός σπιτιού!
  arrowΓια κάθε στιγμή
next