nutrimed.gr http://www.nutrimed.gr/ This is RSS for nutrimed.gr <![CDATA[Μπισκότα με λιγότερη ζάχαρη: για εσάς που δε ζείτε χωρίς γλυκό!]]>
Αν σας έλεγαν ότι μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας τη γλυκιά γεύση συχνά- ή ακόμα και καθημερινά- χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πάρετε βάρος ή ότι η διατροφή σας θα πάψει να είναι ποιοτική, τι θα λέγατε;

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως αν έχετε αδυναμία στα γλυκά δεν είστε οι μόνοι, δεν ανήκετε καν στη μειοψηφία! Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, κατά καιρούς αναζητούμε ένα μικρό γλυκάκι κι αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς η τάση προς τη γλυκιά γεύση είναι έμφυτη, πηγάζει, δηλαδή, από το DNA μας!

Τι μπορείτε να επιλέξετε;
Για σας, λοιπόν, που ψάχνετε μια γλυκιά επιλογή για να συνδυάσετε με τον απογευματινό σας καφέ ή για να δώσετε για σνακ στα παιδιά σας, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, τα μπισκότα “νέας γενιάς” με μειωμένη ζάχαρη ίσως είναι αυτό που σας ταιριάζει!

Γιατί να τα επιλέξετε;
üΒασικό συστατικό και απαραίτητη πρώτη ύλη των μπισκότων είναι το αλεύρι που προέρχεται από δημητριακά (σιτάρι, σίκαλη, βρώμη κλπ.). Βλέποντας την πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής, τα δημητριακά βρίσκονται στη βάση της, πράγμα που σημαίνει πως ανήκουν στα τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά και σε μεγαλύτερες ποσότητες. Το θρεπτικό συστατικό που πρωταγωνιστεί στα δημητριακά- αλλά και στα μπισκότα- είναι οι υδατάνθρακες, που αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας για το σώμα αλλά και τον εγκέφαλό μας.

üΤα μπισκότα με μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ειδικότερα όσα είναι μικρά σε μέγεθος και έχουν σχετικά λίγες θερμίδες ανά τεμάχιο, όπως π.χ. τα Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη, σας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε ένα αγαπημένο σας τρόφιμο σε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα. Διότι, κακά τα ψέματα, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να συγκρατηθούν και να φάνε μόνο ένα μπισκότο, όσο μεγάλο ή/και γλυκό και να είναι! Όπως κατανοείτε, λοιπόν, άλλο είναι να καταναλώσετε 3 μπισκότα με 150 θερμίδες και 8 γραμμάρια ζάχαρη ανά τεμάχιο και άλλο να φάτε 3 μπισκότα με 20-25 θερμίδες και λιγότερο από 1 γραμμάριο ζάχαρης ανά τεμάχιο! Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει πως μπορείτε να καταναλώνετε τα μπισκότα με μειωμένη ζάχαρη αλόγιστα. Όπως πάντα λέμε, σε μια ισορροπημένη διατροφή όλα χωράνε, αλλά με μέτρο!

üΠοιος είπε πως τα μπισκότα είναι φτωχά σε θρεπτική αξία; Φυσικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι όλα τα προϊόντα ίδια. Ωστόσο, πλέον μπορείτε να επιλέξετε μπισκότα που συνδυάζουν τη μειωμένη ζάχαρη με πολύτιμες βιταμίνες, όπως η D και το σύμπλεγμα Β και μέταλλα, όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο. Έτσι, δε σας προσφέρουν μόνο απόλαυση, αλλά σας βοηθούν να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά!

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να στερείστε την αγαπημένη σας γεύση! Κάνοντας έξυπνες επιλογές, μπορείτε να κάνετε το γλυκό και την απόλαυση μέρος της καθημερινής σας διατροφής χωρίς τύψεις!
 
]]>
Wed, 01 Apr 2020 00:01:00 +0000
<![CDATA[Η Διατροφική συνιστώσα στην εποχή του κορονοιού.]]>
Η γρήγορη εξάπλωση της COVID-19 σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο, ανάγκασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 11.3.2020 να ανακηρύξει πανδημία τον φονικό ιό. Έτσι πλέον η σύσταση «μένουμε σπίτι» φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση της κατάστασης έως τώρα και η τήρηση του θα αποδειχθεί βαρόμετρο για την διάρκεια και την ένταση των κρουσμάτων και των θανάτων.

Όμως «το μένω σπίτι» εγκυμονεί κινδύνους, που αν τους παραβλέψουμε θα καταλήξουμε, όταν ξυπνήσουμε από αυτό τον εφιάλτη, με περισσότερα κιλά, αδρανείς και ίσως περισσότερα προβλήματα υγείας.

Δυο είναι τα σημαντικότερα ερωτήματα που αιωρούνται στο χώρο της Διατροφής όλο αυτό το διάστημα και κινούνται μεταξύ του μαγικού δίπολου: ενίσχυση του ανοσοποιητικού κι αποφυγή αύξησης βάρους λόγω του εγκλεισμού στο σπίτι.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

1. Μπορεί η Διατροφή να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και συνεπώς να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων πιθανής μας μόλυνσης από το ιό;
Πρόσφατη θέση τόσο του Βρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων (BDA) όσο και του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) ξεκαθαρίζει ότι σε υγιή άτομα επιπρόσθετη πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών δεν ενισχύει περαιτέρω, αλλά συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας μηχανισμού. Μέχρι σήμερα, ο Ευρωπαϊκός Φορέας Ασφάλειας Τροφίμων έχει καταρρίψει όλους τους ισχυρισμούς τροφίμων ή συστατικών τροφίμων ως προστατευτικά ενάντια στις λοιμώξεις. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά με τεκμηριωμένο ρόλο στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, κανένα όμως δεν ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες, πανελλαδικής εμβέλειας, δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού παρατηρούνται διαιτητικές προσλήψεις σε χαμηλότερα από τα συνιστώμενα επίπεδα, σε σημαντικά στοιχεία, όπως η βιταμίνη D, το ασβέστιο, ο σίδηρος κα. Αν και οι περισσότερες μελέτες που δείχνουν ισχυροποίηση της ανοσοποιητικής λειτουργία αφορούν δόσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που βρίσκονται στις τροφές, η υιοθέτηση ενός σωστά σχεδιασμένο διατροφικού πλάνου, πλήρες σε όλα τα θρεπτικά συστατικά φαίνεται να είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Έτσι, εξασφαλίζουμε την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Να θυμόμαστε, ότι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό δεν μας αποτρέψει από το να προσβληθούμε από τον ιό, αλλά αν/όταν αυτό συμβεί, να μπορέσει ο οργανισμός μας να τον αντιμετωπίσει με τα ελαφρύτερα δυνατά συμπτώματα. Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 είναι περιορισμένα, καθημερινά αναδύονται επιστημονικά στοιχεία με όχι πάντα συγκλίνοντα συμπεράσματα και συνεπώς και η διατροφική παράμετρος στην εξίσωση της COVID-19, θα πρέπει να ερμηνευτεί με την ανάλογη επιφύλαξη.

2. Πως γίνεται να μην πάρω βάρος αυτή την περίοδο;

Η μείωση της φυσικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη έκθεση στο φαγητό που υπάρχει στο σπίτι, οδηγούν στον «αναπόδραστο» δρόμο της αύξησης βάρους. Έχουμε γεμίσει τα ράφια και το ψυγείο μας, ωσάν να βρισκόμασταν σε περίοδο κατοχής κι έχει αποδειχθεί ότι όσο περισσότερο είμαστε εκτεθειμένοι σε ένα τρόφιμο-πειρασμό τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να το καταναλώσουμε ….χωρίς να πεινάμε. Παράλληλα, το στρες, η συναισθηματική φόρτιση της περιόδου, το άγχος του περιορισμού, αυξάνουν τις πιθανότητες της συναισθηματικής υπερφαγίας, της κατανάλωσης δηλαδή φαγητού για να καλύψουμε συναισθηματικά κενά….χωρίς πραγματικά να πεινάμε.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε δεκάδες συστάσεις για το πώς θα μπορούσαμε να σπάσουμε τον «αναπόδραστο» δρόμο της αύξησης του δείκτη της ζυγαριάς. Ωστόσο οι 5 σημαντικότερες, με βάση μελέτες που αφορούν την αποτελεσματικότητα τεχνικών στην τροποποίηση συμπεριφοράς, είναι οι ακόλουθες :

1. Να ζυγίζεσαι τακτικά……ακόμα και καθημερινά. Όταν βλέπεις τη ζυγαριά σου να ανεβαίνει μείωσε το φαγητό σου την επόμενες μέρες ή αύξησε τη δραστηριότητα σου.
2. Απέφευγε τρόφιμα-πειρασμούς. Μην βάζεις στο σπίτι σου πατατάκια, σοκολάτες, μπισκοτάκια κα. Αντί αυτού ετοίμασε σπιτικά υγιεινά σνακς όπως καροτακια, αγγουράκια με ντιπ από χούμους, πεστο ελιάς κα. Ακόμα κι αν τα πάρεις μην τα έχεις σε ορατό κι ευκολοπροσβασιμο μέρος. Τοποθετήστε τα στο πίσω μέρος του ψυγείου ή σε ένα ψηλό ράφι σε δυσκολοπροσβάσιμο σημείο.
3. Κατέγραφε το τι τρως. Στο τέλος κάθε μέρας σκέψου το τι έχεις φάει και κατέγραψε σε ένα χαρτί ή χρησιμοποίησε εφαρμογές του εμπορίου.
4. Μην παραγγέλνεις φαγητό από έξω. Προτίμησε το σπιτικό φαγητό. Πλέον έχεις πολύ χρόνο για να αναζητήσεις στο διαδίκτυο θρεπτικές συνταγές της αρεσκείας σου με λίγες θερμίδες.
5. Κάθε πρωί να θυμίζεις στον εαυτό σου . Όταν ξυπνήσουμε από αυτόν τον εφιάλτη θα είναι καλοκαίρι και δεν μπαίνουμε στα ρούχα μας.
Μένουμε σπίτι για να εμποδίσουμε τη γρήγορη διάδοση του SARS-CoV-2 κάνοντας το κοινωνικό μας καθήκον, αλλά παράλληλα προσέχουμε και τρώμε υγιεινά. Ας αξιοποιήσουμε αυτό το διάστημα κι ας κάνουμε πράγματα που δεν είχαμε το χρόνο να κάνουμε πριν όπως, πρόσβαση σε πιο υγιεινές συνήθειες.

Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου, MSc, PhD
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Πτυχιούχος και Διδάκτορας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
www.drpapalazarou.gr
 
]]>
Thu, 02 Apr 2020 00:01:00 +0000
<![CDATA[]]>
]]>
Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 +0000
<![CDATA[Τaste of Athens: Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή]]>
Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα και παρουσιάζει την ελίτ της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μέσα από 12 κορυφαίους σεφ, 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, βραβευμένους σεφ από το εξωτερικό και πολλά παράλληλα events, εγκαινιάζοντας την Αθηναϊκή του εκδοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά Αθηναϊκά spots.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ), ενώ παράλληλα με την εστιατορική δράση μια πληθώρα events θα πλαισιώσουν το καθημερινό πρόγραμμα.

Live demos συνταγών απο διάσημους προσκεκλημένους σεφ, ανεπανάληπτες fine drinking εμπειρίες -συμπεριλαμβανομένων και σεμιναρίων που θα πραγματοποιούνται στο corner του World Class Cocktails at Home ώστε οι επισκέπτες να μυηθούν στην τέχνη του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους cocktail στο σπίτι-, δραστηριότητες για παιδιά, όλα πλαισιωμένα απο ειδικά ζωντανά μουσικά σετ από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και τη διπλή (29&30/9) εμφάνιση του σπουδαίου αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.

Το Taste of Athens είναι το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο, που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη (μεταξύ των οποίων επιδραστικοί γαστρονομικά προορισμοί όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, η Ρώμη και το Χονγκ Κονγκ) με τη συμμετοχή κορυφαίων εστιατορίων και διακεκριμένων σεφ. Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ). Το Taste of Athens έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ως αποτέλεσμα της επίτευξης πενταετούς συνεργασίας της πλατφόρμας Taste Festivals με την Toposophy
(toposophy.com ), την ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική αγορά των food events και του gastronomy marketing.


Εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ
 • Σπονδή (σεφ: Άγγελος Λάντος,) 27-28-29-30/9
 • Hytra (σεφ: Τάσος Μαντής), 27-28-29-30/9
 • Varoulko Seaside (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου), 27-28-29-30/9
 • Balthazar (σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας), 27-28-29-30/9
 • Vezene (σεφ: Άρης Βεζενές), 30/09
 • Fuga (σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης) 27-28-29-30/9
 • Premiere (σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου), 27-28-29-30/9
 • CTC (σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης ), 27–28–29/09
 • Parla (σεφ: Θοδωρής Παπανικολάου ), 27–28–29/9
 • Ψωμί & Αλά τι (σεφ: Γιάννης Λουκάκος ), 27–28–29–30/9
 • Bites & Wine (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος ) 27–28–29–30/9
 • Birdman (σεφ: Άρης Βεζενές & Takaaki Otsuka), 30/9

Οι διεθνείς σεφ / καλεσμένοι
George Kalombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon

Οι Έλληνες σεφ
Σωτήρης Κοντιζάς, Ανδρέας Λαγός, Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Στέλιος Παρλιάρος, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ντίνα Νικολάου

Taste of Athens Recipes (Sponsored by OKAA)
Κάθε ημέρα στο Taste Theatre, μερικοί από τους σημαντικότερους σεφ στην Αθήνα που συμμετέχουν με τα εστιατόριά τους στο πρώτο Taste of Athens, θα παρουσιάζουν live και αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Taste of Athens, τις διάσημες και νόστιμες συνταγές τους.


Taste of Athens Talks
To Τaste Of Athens φωτίζει την πιο γαστρονομική εκδοχή του αθηναϊκού street food προσκαλώντας ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια του είδους στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Κιλτσικσής, μέλος της οικογένειας Κιλτσικσή που βρίσκεται πίσω από την εκκωφαντική επιτυχία του Feyrouz, θα ανέβει στη σκηνή του Taste Theatre και θα πιάσει το νήμα από τις βάσεις της παράδοσης πάνω στις οποίες στήθηκε το σπουδαίο εστιατόριο μέχρι το αισθητικό και γαστρονομικό αποτύπωμα που αφήνει στην πόλη.

DIAGEO Reserved Brands Events
Το Taste of Athens παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις τάσεις που αναδύονται σε διεθνές επίπεδο, δε θα μπορούσε να μην επικεντρωθεί και στην κουλτούρα του καλού ποτού. Και τις τέσσερις ημέρες, βραβευμένοι Έλληνες bartender (όπως οι νικητές του Ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας), θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από events, προσφέροντας ανεπανάληπτες Fine Drinking εμπειρίες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ουίσκι Johnnie Walker Black Label, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους Highball Serve, ενώ στο corner του εκλεπτυσμένου τζιν Tanqueray No.TEN θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεξιοτεχνία που κρύβεται πίσω από ένα φαινομενικά απλό, αλλά μοναδικό Gin & Tonic serve. Το bar “La Cantina” της premium tequila Don Julio με την υπέροχη draught Tommy’s Margarita θα σας ταξιδέψει νοερά στο Μεξικό, ενώ απολαμβάνοντας ένα Dutch Mule στο corner της Ketel One Vodka, μπορείτε να ανακαλύψετε τη ζωηρή γεύση και τη φίνα επιγευσή της, με τεχνογνωσία στην απόσταξη διάρκειας 300 χρόνων. Η συνολική Fine Drinking εμπειρία για τους επισκέπτες του Taste of Athens δε σταματά εδώ. Λαμβάνοντας μέρος στα σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται στο corner του World Class Cocktails at Home, οι επισκέπτες θα μπορούν να μυηθούν στην τέχνη του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους cocktail στο σπίτι.

Botilia’s Wine Bar
Η πρότυπη ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς κρασιού του botilia.gr δημιουργεί στο Taste of Athens το απόλυτο σημείο εμπειρίας κρασιού – φαγητού σε ένα πρωτοποριακό wine bar με την άνεση και την οικειότητα του σπιτιού μας. Στο Botilia Wine Bar μπορείς να βρεις περισσότερες από 30 ετικέτες, αυστηρά επιλεγμένων κρασιών με διαφορετικό στυλ και με προσωπική ιστορία. Οι sommeliers του botilia.gr θα σας βοηθήσουν στον τέλειο συνδυασμό με τα πιάτα που θα επιλέξετε.

The Private Pairing Dining Room
Το Τaste of Athens σε συνεργασία με το botilia.gr δημιουργούν ένα Private Dining room στη μοναδική ατμόσφαιρα του Taste of Athens στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μια τραπεζαρία 10 ατόμων όπου οι επισκέπτες θα μπορούν, σαν στο σπίτι τους, να ζήσουν μια μοναδική, exclusive & private οινο – γαστρονομική εμπειρία συνδυασμού φαγητού και κρασιού με τον προσωπικό τους sommelier στο τραπέζι! Επιλέξτε τα αγαπημένα σας πιάτα από τα εστιατόρια του Taste of Athens, φέρτε τα στο Private Dining Room και αφήστε τον sommelier του τραπεζιού να σας καθοδηγήσει στην αξέχαστη εμπειρία του ταιριάσματος των γεύσεων, μεταμορφώνοντας την οινό – γαστρονομική σας εμπειρία σε γνώση! Διατίθενται 3 sessions των 45 λεπτών σε κάθε 4ωρο slot για 10 επισκέπτες του Taste Απαραίτητη η κράτηση στο 211 8508688 ή με email στο private – dining@botilia.gr

The Exhibitors
Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιριών (SanPellegrino, Movenpick, Domaine Costa Lazaridi, TAF, Έζα, Ariston, Saristi, Kayak, Arapis Seafood) να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες και διαδραστικές εμπειρίες όπως οινογνωσίες, μαθήματα μαγειρικής κ.ά.

Entertainment Zone
Την εορταστική ατμόσφαιρα του Taste of Athens θα υπογραμμίζουν καθημερινά οι παραγωγοί του ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7 σε ειδικά σετ ζωντανά από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και η διπλή (29 & 30 / 9) εμφάνιση του σπουδαίου αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.

Taste for kids by OKAA
Η εμπειρία του Taste of Athens γίνεται διασκεδαστική και για τα παιδιά αφού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την υποστήριξη της Nannuka ( την πρώτη στην Ελλάδα on line πλατφόρμα υπηρεσιών προσφοράς babysitters και διδασκάλων) θα υπάρχει μια ειδικά διαμορφωμένη ζώνη στην οποία μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με εξειδικευμένους παιδαγωγούς και υπαίθριες δραστηριότητες θα κληθούν να μαγειρέψουν, να μάθουν να φτιάχνουν με βούτυρο Lurpak και τυριά Arla, να κόψουν λαχανικά και να έρθουν πιο κοντά με το φαγητό και την φύση.

Smoke Free Festival
To Taste of Athens, θέλοντας να εξασφαλίσει μια άριστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες και να προστατεύσει τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τον καπνό του τσιγάρου, γίνεται Smoke Free, προτρέποντας όλους τους καπνιστές να χρησιμοποιούν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από την εταιρία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ καθώς συντάσσεται με το όραμά της για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

Κοινωνική Δράση Taste of Athens
Στο πλαίσιο δράσεων του Taste of Athens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».

Συνεργατικές δράσεις του Τaste of Athens με την ΒIG OLIVE
Μέσα στο πλαίσιο ανάδειξης της Αθήνας και της γαστρονομικής ιστορίας και κουλτούρας της, το Τaste of Athens συνεργάζεται με την BigOlive.com, γνωστή για την επιτυχία της στην διοργάνωση θεματικών περιπάτων και εμπειριών στην πόλη και προσφέρουν:

Γαστρονομικός περίπατος στο Φάληρο
Στο Παλαιό Φάληρο από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και έπειτα εγκαθίστανται οι εκπατρισμένοι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης, σε έναν τόπο όπου οι βόλτες στην ακροθαλασσιά θα φέρνουν στο νου την θαλασσινή αύρα του Βοσπόρου. Πολλοί θα είναι εκείνοι που θα ανοίξουν εστιατόρια, μπακάλικα και ζαχαροπλαστεία συνεχίζοντας την γαστρονομική παράδοση της Πόλης. Οι γεύσεις, οι μνήμες και η ιστορία της Πόλης συνυπάρχουν σε αυτόν τον περίπατο.

Γευστικές στάσεις
Suzanna, Divan, Benito delicatessen, Ζαχαροπλαστείο Rio

Ο περίπατος
Ο περίπατος αυτός διοργανώνεται από την Big Olive στο πλαίσιο του Taste of Athens. Καταλήγει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο για το Taste of Athens Festival σε ειδική τιμή €10.

Συμμετοχή
 • Ημέρες / Ώρες: Παρασκευή 28 / 9, Σάββατο 29 / 9, 11πμ – 1.30μ.μ
 • Σημείο συνάντησης: Σταθμός τραμ «Αγία Σκέπη»
 • Kόστος περιπάτου: €15 (δεν συμπεριλαμβάνεται κατανάλωση φαγητού)
 • Εισηγητής: Νίκος Νικολαϊδης, ιστορικός Big Olive
*Σε περίπτωση παρακολούθησης από μη Ελληνόφωνους συμμετέχοντες, ο περίπατος θα διεξαχθεί στα Αγγλικά. Ανώτατο όριο ανά group είναι 20 συμμετέχοντες.

Μια ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας
Ένα ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής αστικής κουζίνας από τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα μέχρι τις μέρες μας. Οι κουζίνες της Αθήνας, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, αρχιμάγειροι των ανακτόρων, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία αλλά και βιβλία μαγειρικής που επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το
φαγητό σήμερα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Big Olive προσφέρεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία επίσκεψης της πόλης των Αθηνών ειδικά κατά την διάρκεια του Taste of Athens.

Το Taste of Athens θα διοργανωθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο, εντός του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ωράριο λειτουργίας:
 • 27.09 18.30 – 22.30
 • 28.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30
 • 29.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30
 • 30.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30

Εισιτήρια
Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δυο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα:
12:00 – 16:00 και 18:30 – 22:30. Το κάθε εισιτήριο εξασφαλίζει την είσοδο στο φεστιβάλ για ένα τετράωρο σερβίρισμα.

Κανονικό Εισιτήριο
15€ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους (εκτός του VIP Lounge) του Taste of Athens και ένα free ice – cream treat.

VIP Εισιτήριο
45€ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους του Taste of Athens από ξεχωριστή fast lane είσοδο, πρόσβαση στο χώρο του VIP Lounge, ένα welcome champagne & oyster treat, exclusive cocktail bar, special pop – up events, ειδικά happenings από τους χορηγούς της διοργάνωσης και δωρεάν parking.

– Για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard ισχύει έκπτωση 20% στην τιμή του εισιτηρίου (Κανονικό: 12 ευρώ, VIP: 36 ευρώ).
– Για τα group ισχύουν ειδικές προσφορές ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
– Προπώληση εισιτηρίων από το athens.tastefestivals.com, το viva.gr και από τα ταμεία της εισόδου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με πληρωμή αποκλειστικά είτε με μετρητά είτε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Εξυπηρέτηση – Πληρωμή:
Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά / αναψυκτικά από 2 εώς 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την κάρτα του.

info
27-30 Σεπτεμβρίου 2018, Ξέφωτο (Great Lawn), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Τιμές πιάτων εστιατορίων και ποτού
Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 έως 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει, μέσω της διαδικασίας εξυπηρέτησης self service, όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του, για να το απολαύσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Taste of Athens

Το Taste of Athens είναι ένα cashless event. Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα – εκτός των αγορών εισιτηρίων από τα ταμεία της εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών όπου θα υπάρχει η δυνατότητα και για πληρωμή με μετρητά. 

Πηγή:www.olivemagazine.gr
]]>
Thu, 27 Sep 2018 00:01:00 +0000