nutrimed.gr http://www.nutrimed.gr/ This is RSS for nutrimed.gr <![CDATA[Επιστροφή στο σωστό βάρος μετά τις γιορτές]]>
Το βάρος που αποκτάται στις γιορτές, συνήθως 0,5-2 κιλά, συχνά δε χάνεται ή χάνεται μερικώς. Αυτή η «συνήθεια» θα μπορούσε μακροπρόθεσμα, π.χ. σε μια περίοδο 5 ή 10 χρόνων, να οδηγήσει σε πολύ σημαντική αύξηση του σωματικού βάρους.

Κι ενώ οι ξέγνοιαστες γιορτινές μέρες περνούν πριν καν το καταλάβουμε, η επιστροφή στη ρουτίνα συνοδεύεται από την ερώτηση που τις πιο πολλές φορές, στριφογυρίζει στο μυαλό μας αμέσως μετά το ξεστόλισμα του δέντρου.

Πώς θα χαθούν τα κιλά των γιορτών;

Μία ισορροπημένη διατροφή είναι πάντα η απάντηση, όμως πέρα από τι και πόσο πρέπει να τρώμε, το συχνότερο εμπόδιο στην επιτυχημένη απώλεια των κιλών των γιορτών είναι η δυσκολία να «πειθαρχήσουμε» σε ένα πρόγραμμα. Και μάλιστα, σε μία περίοδο που η πίεση της καθημερινότητας επανέρχεται στη ζωή μας.

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε πώς να οργανώσετε μεσογειακά τη διατροφή σας αλλά και με ποιους τρόπους θα μπορέσετε να παραμείνετε «πειθαρχημένοι» στις ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες, ώστε να γίνουν αβίαστα κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

5 life hacks για να κάνετε τις καλές διατροφικές συνήθειες μέρος της ζωής σας

#1 Βρείτε το πιο ισχυρό σας κίνητρο: θέλετε να νιώσετε ακόμα πιο όμορφο και υγιή τον εαυτό σας; Να φοράτε πιο άνετα τα ρούχα σας; Ή μήπως να συμμετέχετε πιο ευχάριστα στο αγαπημένο σας άθλημα; Τόσο στην αρχή όσο και σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς σας, είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας έναν πολύ σημαντικό για εσάς λόγο για τον οποίο θέλετε να χάσετε τα κιλά των διακοπών. Φανταστείτε λοιπόν τον εαυτό σας, όπως θα τον θέλατε!

#2 Αποφύγετε τις δίαιτες express: Σίγουρα έχετε ακούσει, διαβάσει ή ακόμα και μπει στον πειρασμό να ακολουθήσετε μια από τις αμέτρητες δίαιτες αποτοξίνωσης που υπόσχονται, πως ακολουθώντας τις πιστά, θα χάσετε για παράδειγμα 3 κιλά σε 1 εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από αυτές τις δίαιτες οδηγούν όντως σε μια ταχεία απώλεια βάρους, όμως συχνά δεν καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται συμπτώματα όπως αδυναμία, κόπωση και ατονία, τα οποία - σε συνδυασμό με την υπερβολική στέρηση φαγητού- οδηγούν σε υπερφαγία. Και επομένως, επαναπρόσληψη του χαμένου βάρους, αν όχι ακόμα και περαιτέρω αύξησή του.

#3 Διαλέξτε στόχους που μπορείτε να πετύχετε: Η πρώτη επιτυχία δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Έτσι λοιπόν, αντί για υπερβολικούς ή πολύ μακροπρόθεσμους στόχους (π.χ. θα χάσω 3-4 κιλά σε 2 μήνες), προτιμήστε να θέτετε πιο μικρούς και εφικτούς στόχους, οι οποίοι μπορούν να αποτελούν μια ανεξάντλητη πηγή εσωτερικής δύναμης για να συνεχίσετε την προσπάθειά σας. Μην ξεχνάτε πως ο προτεινόμενος ρυθμός για υγιή απώλεια βάρους, που είναι πιθανότερο να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου, είναι περίπου 0,5-1 κιλό την εβδομάδα.

#4 Απομακρύνετε τους πειρασμούς: Γλυκά, πίτες, παχιά κρέατα) που έχουν απομείνει στο τραπέζι, στα ντουλάπια ή στο ψυγείο σας από τις γιορτές θα πρέπει να εξαφανιστούν. Είναι μια πολύ απλή κίνηση, η οποία όμως θα διευκολύνει πολύ την προσπάθειά σας. Εάν δεν επιθυμείτε να τα πετάξετε, θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε κάποια από αυτά στην κατάψυξη.

#5 Από τις διακοπές, κρατήστε τις καλές συνήθειες: Κρατήστε στη ζωή σας τη σωματική δραστηριότητα που ίσως ακολουθήσατε περισσότερο στις γιορτές, ή προσθέστε ένα είδος άσκησης που σας ευχαριστεί, όπως το έντονο περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι και ο χορός. Ή, αν προτιμάτε, φροντίστε να συμμετέχετε σε ομαδικές δραστηριότητες με την οικογένεια ή τους φίλους σας, π.χ. βόλτες στη φύση με τα πόδια ή με ποδήλατα. Η άσκηση είναι το αντίδοτο στην καθιστική ζωή αλλά και ένα «υποκατάστατο» των ξέγνοιαστων στιγμών των διακοπών, μέχρι τις επόμενες, σε 4 μήνες.

5 συμβουλές για να οργανώσετε τη διατροφή σας Μεσογειακά!
Με τις ρίζες της να χάνονται στα βάθη των αιώνων, η Μεσογειακή διατροφή είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα τωρινό trend. Αποτελεί το σταθερό σημείο αναφοράς για κάθε διατροφολόγο αλλά και για γιατρούς πολλών ειδικοτήτων που θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν καλύτερα και περισσότερο. Το παράδοξο όμως είναι πως, παρόλο η Μεσογειακή διατροφή εξελίχθηκε και στην Ελλάδα, πολλοί κάτοικοι του τόπου την έχουν «ξεχάσει». Αυτή η λήθη, μεταξύ άλλων παραγόντων, έχει οδηγήσει και στον πολύ υψηλό δείκτη παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα. Πως μπορείτε να υιοθετήσετε τη Μεσογειακή διατροφή;

• Φροντίστε να προσφέρετε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σας δίνοντας έμφαση σε ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό και κάνοντας συχνά γεύματα κατά την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας.
• Ξεκινήστε τα κύρια γεύματα της ημέρας με σαλάτα -εκτός από τη θρεπτική της συμβολή στο γεύμα - θα σας βοηθήσει να χορτάστε γρηγορότερα. Επίσης, καταναλώστε φρούτα ή φρεσκοστυμμένους χυμούς στα ενδιάμεσα γεύματα. Για να επιλέξετε τα λαχανικά και τα φρούτα σας, είναι καλύτερο να προτιμάτε το μανάβη ή τη λαϊκή αγορά της περιοχής σας και ειδικά τα προϊόντα των οποίων είναι η εποχή τους.
• Κάντε ένα διάλειμμα από το κόκκινο κρέας- δεδομένου ότι τις ημέρες των εορτών καταναλώσατε αρκετό- και προτιμήστε εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης, όπως το ψάρι – που μπορείτε να καταναλώνετε και δύο φορές την εβδομάδα - τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών και τα όσπρια.
• Προτιμήστε ψωμί, δημητριακά, ρύζι και ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
• Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε! Για να εξασφαλίσετε την επαρκή πρόσληψη υγρών, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό, αλλά και ροφήματα όπως τσάι, καφέ και χυμούς, πάντα με προσοχή στη ζάχαρη.

Αν θέλετε να βγείτε νικητές στη μάχη με τη ζυγαριά μετά τις γιορτές, τότε ο καλύτερος σύμμαχος στην προσπάθειά σας είναι ο ίδιος σας ο εαυτός! Υιοθετώντας μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή, μπορείτε κι εσείς να έρθετε κάθε φορά ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας για τη νέα χρονιά!

Αναδημοσίευση από: www.interamerican.gr

 
]]>
Fri, 08 Jan 2021 00:01:00 +0000
<![CDATA[Tips για να περιορίσεις τη ζάχαρη στο πρωινό σου]]>
Αποτελεί ίσως την πιο αγαπημένη διατροφική «αμαρτία», αφού χαρίζει γλυκιά γεύση στην καθημερινότητά μας. Όταν, όμως, καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να αποδειχθεί εχθρός τόσο για τον έλεγχο του σωματικού μας βάρους όσο και για την υγεία μας. Κατάλαβες φυσικά ότι μιλάμε για τη ζάχαρη!

Αν πιστεύεις ότι για να περιορίσεις τη ζάχαρη στη διατροφή σου αρκεί να τρως λιγότερα γλυκά, τότε μάλλον γνωρίζεις τη μισή αλήθεια! Ποια είναι η άλλη μισή; Πως ένα μεγάλο μέρος της ζάχαρης που προσλαμβάνουμε καθημερινά προέρχεται από συσκευασμένα τρόφιμα και ροφήματα- που δεν έχουν απαραίτητα γλυκιά γεύση!

Αν θέλεις, λοιπόν, να κάνεις έξυπνες διατροφικές επιλογές και να μειώσεις τη ζάχαρη στη διατροφή σου, κάνε την αρχή από το πρώτο γεύμα της ημέρας, το πρωινό σου!

þΑν είσαι απ’ αυτούς που δεν μπορούν να ξυπνήσουν χωρίς τον καφέ τους και συνηθίζεις να προσθέτεις ζάχαρη, μπορείς:

          - να περιορίσεις σταδιακά τα κουταλάκια ζάχαρης που βάζεις στην κούπα/στο ποτήρι σου (π.χ. από 3 σε 2,5, έπειτα σε 2 κ.ο.κ.).
          - να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με κάποιο ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό π.χ. γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

þΠοια είναι η αγαπημένη σου πρωινή συνήθεια; Μήπως ένα μπολ με γάλα και δημητριακά; Τότε χρειάζεται να ξέρεις ότι όσον αφορά την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δημητριακά από δημητριακά διαφέρουν! Ευτυχώς, έχεις στα χέρια σου ένα πολύ ισχυρό σύμμαχο που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή και δεν είναι άλλος από τις ετικέτες τροφίμων! Μια πολύ καλή επιλογή είναι οι νιφάδες δημητριακών που συνδυάζουν σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης με λιγότερα από 4-5g σακχάρων ανά μερίδα.

þ Άλλη μια έξυπνη αντικατάσταση για το πρωινό σου: άλειψε φέτες ψωμιού ή φρυγανιές ολικής άλεσης με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη αντί για μέλι ή μαρμελάδα.

þ Όσο για τους χυμούς, προτίμησε να αφιερώσεις λίγα λεπτά και να στύψεις φρέσκα φρούτα. Αν ο χρόνος σε πιέζει, μπορείς να επιλέξεις έναν συσκευασμένο χυμό χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.
 
]]>
Wed, 09 Dec 2020 00:01:00 +0000
<![CDATA[]]>
]]>
Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 +0000
<![CDATA[Τaste of Athens: Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή]]>
Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα και παρουσιάζει την ελίτ της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μέσα από 12 κορυφαίους σεφ, 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, βραβευμένους σεφ από το εξωτερικό και πολλά παράλληλα events, εγκαινιάζοντας την Αθηναϊκή του εκδοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά Αθηναϊκά spots.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ), ενώ παράλληλα με την εστιατορική δράση μια πληθώρα events θα πλαισιώσουν το καθημερινό πρόγραμμα.

Live demos συνταγών απο διάσημους προσκεκλημένους σεφ, ανεπανάληπτες fine drinking εμπειρίες -συμπεριλαμβανομένων και σεμιναρίων που θα πραγματοποιούνται στο corner του World Class Cocktails at Home ώστε οι επισκέπτες να μυηθούν στην τέχνη του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους cocktail στο σπίτι-, δραστηριότητες για παιδιά, όλα πλαισιωμένα απο ειδικά ζωντανά μουσικά σετ από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και τη διπλή (29&30/9) εμφάνιση του σπουδαίου αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.

Το Taste of Athens είναι το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο, που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη (μεταξύ των οποίων επιδραστικοί γαστρονομικά προορισμοί όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, η Ρώμη και το Χονγκ Κονγκ) με τη συμμετοχή κορυφαίων εστιατορίων και διακεκριμένων σεφ. Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ). Το Taste of Athens έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ως αποτέλεσμα της επίτευξης πενταετούς συνεργασίας της πλατφόρμας Taste Festivals με την Toposophy
(toposophy.com ), την ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική αγορά των food events και του gastronomy marketing.


Εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ
  • Σπονδή (σεφ: Άγγελος Λάντος,) 27-28-29-30/9
  • Hytra (σεφ: Τάσος Μαντής), 27-28-29-30/9
  • Varoulko Seaside (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου), 27-28-29-30/9
  • Balthazar (σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας), 27-28-29-30/9
  • Vezene (σεφ: Άρης Βεζενές), 30/09
  • Fuga (σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης) 27-28-29-30/9
  • Premiere (σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου), 27-28-29-30/9
  • CTC (σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης ), 27–28–29/09
  • Parla (σεφ: Θοδωρής Παπανικολάου ), 27–28–29/9
  • Ψωμί & Αλά τι (σεφ: Γιάννης Λουκάκος ), 27–28–29–30/9
  • Bites & Wine (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος ) 27–28–29–30/9
  • Birdman (σεφ: Άρης Βεζενές & Takaaki Otsuka), 30/9

Οι διεθνείς σεφ / καλεσμένοι
George Kalombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon

Οι Έλληνες σεφ
Σωτήρης Κοντιζάς, Ανδρέας Λαγός, Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Στέλιος Παρλιάρος, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ντίνα Νικολάου

Taste of Athens Recipes (Sponsored by OKAA)
Κάθε ημέρα στο Taste Theatre, μερικοί από τους σημαντικότερους σεφ στην Αθήνα που συμμετέχουν με τα εστιατόριά τους στο πρώτο Taste of Athens, θα παρουσιάζουν live και αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Taste of Athens, τις διάσημες και νόστιμες συνταγές τους.


Taste of Athens Talks
To Τaste Of Athens φωτίζει την πιο γαστρονομική εκδοχή του αθηναϊκού street food προσκαλώντας ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια του είδους στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Κιλτσικσής, μέλος της οικογένειας Κιλτσικσή που βρίσκεται πίσω από την εκκωφαντική επιτυχία του Feyrouz, θα ανέβει στη σκηνή του Taste Theatre και θα πιάσει το νήμα από τις βάσεις της παράδοσης πάνω στις οποίες στήθηκε το σπουδαίο εστιατόριο μέχρι το αισθητικό και γαστρονομικό αποτύπωμα που αφήνει στην πόλη.

DIAGEO Reserved Brands Events
Το Taste of Athens παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις τάσεις που αναδύονται σε διεθνές επίπεδο, δε θα μπορούσε να μην επικεντρωθεί και στην κουλτούρα του καλού ποτού. Και τις τέσσερις ημέρες, βραβευμένοι Έλληνες bartender (όπως οι νικητές του Ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας), θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από events, προσφέροντας ανεπανάληπτες Fine Drinking εμπειρίες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ουίσκι Johnnie Walker Black Label, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους Highball Serve, ενώ στο corner του εκλεπτυσμένου τζιν Tanqueray No.TEN θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεξιοτεχνία που κρύβεται πίσω από ένα φαινομενικά απλό, αλλά μοναδικό Gin & Tonic serve. Το bar “La Cantina” της premium tequila Don Julio με την υπέροχη draught Tommy’s Margarita θα σας ταξιδέψει νοερά στο Μεξικό, ενώ απολαμβάνοντας ένα Dutch Mule στο corner της Ketel One Vodka, μπορείτε να ανακαλύψετε τη ζωηρή γεύση και τη φίνα επιγευσή της, με τεχνογνωσία στην απόσταξη διάρκειας 300 χρόνων. Η συνολική Fine Drinking εμπειρία για τους επισκέπτες του Taste of Athens δε σταματά εδώ. Λαμβάνοντας μέρος στα σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται στο corner του World Class Cocktails at Home, οι επισκέπτες θα μπορούν να μυηθούν στην τέχνη του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους cocktail στο σπίτι.

Botilia’s Wine Bar
Η πρότυπη ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς κρασιού του botilia.gr δημιουργεί στο Taste of Athens το απόλυτο σημείο εμπειρίας κρασιού – φαγητού σε ένα πρωτοποριακό wine bar με την άνεση και την οικειότητα του σπιτιού μας. Στο Botilia Wine Bar μπορείς να βρεις περισσότερες από 30 ετικέτες, αυστηρά επιλεγμένων κρασιών με διαφορετικό στυλ και με προσωπική ιστορία. Οι sommeliers του botilia.gr θα σας βοηθήσουν στον τέλειο συνδυασμό με τα πιάτα που θα επιλέξετε.

The Private Pairing Dining Room
Το Τaste of Athens σε συνεργασία με το botilia.gr δημιουργούν ένα Private Dining room στη μοναδική ατμόσφαιρα του Taste of Athens στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μια τραπεζαρία 10 ατόμων όπου οι επισκέπτες θα μπορούν, σαν στο σπίτι τους, να ζήσουν μια μοναδική, exclusive & private οινο – γαστρονομική εμπειρία συνδυασμού φαγητού και κρασιού με τον προσωπικό τους sommelier στο τραπέζι! Επιλέξτε τα αγαπημένα σας πιάτα από τα εστιατόρια του Taste of Athens, φέρτε τα στο Private Dining Room και αφήστε τον sommelier του τραπεζιού να σας καθοδηγήσει στην αξέχαστη εμπειρία του ταιριάσματος των γεύσεων, μεταμορφώνοντας την οινό – γαστρονομική σας εμπειρία σε γνώση! Διατίθενται 3 sessions των 45 λεπτών σε κάθε 4ωρο slot για 10 επισκέπτες του Taste Απαραίτητη η κράτηση στο 211 8508688 ή με email στο private – dining@botilia.gr

The Exhibitors
Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιριών (SanPellegrino, Movenpick, Domaine Costa Lazaridi, TAF, Έζα, Ariston, Saristi, Kayak, Arapis Seafood) να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες και διαδραστικές εμπειρίες όπως οινογνωσίες, μαθήματα μαγειρικής κ.ά.

Entertainment Zone
Την εορταστική ατμόσφαιρα του Taste of Athens θα υπογραμμίζουν καθημερινά οι παραγωγοί του ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7 σε ειδικά σετ ζωντανά από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και η διπλή (29 & 30 / 9) εμφάνιση του σπουδαίου αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.

Taste for kids by OKAA
Η εμπειρία του Taste of Athens γίνεται διασκεδαστική και για τα παιδιά αφού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την υποστήριξη της Nannuka ( την πρώτη στην Ελλάδα on line πλατφόρμα υπηρεσιών προσφοράς babysitters και διδασκάλων) θα υπάρχει μια ειδικά διαμορφωμένη ζώνη στην οποία μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με εξειδικευμένους παιδαγωγούς και υπαίθριες δραστηριότητες θα κληθούν να μαγειρέψουν, να μάθουν να φτιάχνουν με βούτυρο Lurpak και τυριά Arla, να κόψουν λαχανικά και να έρθουν πιο κοντά με το φαγητό και την φύση.

Smoke Free Festival
To Taste of Athens, θέλοντας να εξασφαλίσει μια άριστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες και να προστατεύσει τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τον καπνό του τσιγάρου, γίνεται Smoke Free, προτρέποντας όλους τους καπνιστές να χρησιμοποιούν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από την εταιρία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ καθώς συντάσσεται με το όραμά της για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

Κοινωνική Δράση Taste of Athens
Στο πλαίσιο δράσεων του Taste of Athens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».

Συνεργατικές δράσεις του Τaste of Athens με την ΒIG OLIVE
Μέσα στο πλαίσιο ανάδειξης της Αθήνας και της γαστρονομικής ιστορίας και κουλτούρας της, το Τaste of Athens συνεργάζεται με την BigOlive.com, γνωστή για την επιτυχία της στην διοργάνωση θεματικών περιπάτων και εμπειριών στην πόλη και προσφέρουν:

Γαστρονομικός περίπατος στο Φάληρο
Στο Παλαιό Φάληρο από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και έπειτα εγκαθίστανται οι εκπατρισμένοι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης, σε έναν τόπο όπου οι βόλτες στην ακροθαλασσιά θα φέρνουν στο νου την θαλασσινή αύρα του Βοσπόρου. Πολλοί θα είναι εκείνοι που θα ανοίξουν εστιατόρια, μπακάλικα και ζαχαροπλαστεία συνεχίζοντας την γαστρονομική παράδοση της Πόλης. Οι γεύσεις, οι μνήμες και η ιστορία της Πόλης συνυπάρχουν σε αυτόν τον περίπατο.

Γευστικές στάσεις
Suzanna, Divan, Benito delicatessen, Ζαχαροπλαστείο Rio

Ο περίπατος
Ο περίπατος αυτός διοργανώνεται από την Big Olive στο πλαίσιο του Taste of Athens. Καταλήγει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο για το Taste of Athens Festival σε ειδική τιμή €10.

Συμμετοχή
  • Ημέρες / Ώρες: Παρασκευή 28 / 9, Σάββατο 29 / 9, 11πμ – 1.30μ.μ
  • Σημείο συνάντησης: Σταθμός τραμ «Αγία Σκέπη»
  • Kόστος περιπάτου: €15 (δεν συμπεριλαμβάνεται κατανάλωση φαγητού)
  • Εισηγητής: Νίκος Νικολαϊδης, ιστορικός Big Olive
*Σε περίπτωση παρακολούθησης από μη Ελληνόφωνους συμμετέχοντες, ο περίπατος θα διεξαχθεί στα Αγγλικά. Ανώτατο όριο ανά group είναι 20 συμμετέχοντες.

Μια ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας
Ένα ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής αστικής κουζίνας από τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα μέχρι τις μέρες μας. Οι κουζίνες της Αθήνας, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, αρχιμάγειροι των ανακτόρων, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία αλλά και βιβλία μαγειρικής που επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το
φαγητό σήμερα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Big Olive προσφέρεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία επίσκεψης της πόλης των Αθηνών ειδικά κατά την διάρκεια του Taste of Athens.

Το Taste of Athens θα διοργανωθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο, εντός του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ωράριο λειτουργίας:
  • 27.09 18.30 – 22.30
  • 28.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30
  • 29.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30
  • 30.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30

Εισιτήρια
Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δυο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα:
12:00 – 16:00 και 18:30 – 22:30. Το κάθε εισιτήριο εξασφαλίζει την είσοδο στο φεστιβάλ για ένα τετράωρο σερβίρισμα.

Κανονικό Εισιτήριο
15€ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους (εκτός του VIP Lounge) του Taste of Athens και ένα free ice – cream treat.

VIP Εισιτήριο
45€ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους του Taste of Athens από ξεχωριστή fast lane είσοδο, πρόσβαση στο χώρο του VIP Lounge, ένα welcome champagne & oyster treat, exclusive cocktail bar, special pop – up events, ειδικά happenings από τους χορηγούς της διοργάνωσης και δωρεάν parking.

– Για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard ισχύει έκπτωση 20% στην τιμή του εισιτηρίου (Κανονικό: 12 ευρώ, VIP: 36 ευρώ).
– Για τα group ισχύουν ειδικές προσφορές ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
– Προπώληση εισιτηρίων από το athens.tastefestivals.com, το viva.gr και από τα ταμεία της εισόδου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με πληρωμή αποκλειστικά είτε με μετρητά είτε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Εξυπηρέτηση – Πληρωμή:
Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά / αναψυκτικά από 2 εώς 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την κάρτα του.

info
27-30 Σεπτεμβρίου 2018, Ξέφωτο (Great Lawn), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Τιμές πιάτων εστιατορίων και ποτού
Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 έως 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει, μέσω της διαδικασίας εξυπηρέτησης self service, όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του, για να το απολαύσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Taste of Athens

Το Taste of Athens είναι ένα cashless event. Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα – εκτός των αγορών εισιτηρίων από τα ταμεία της εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών όπου θα υπάρχει η δυνατότητα και για πληρωμή με μετρητά. 

Πηγή:www.olivemagazine.gr
]]>
Thu, 27 Sep 2018 00:01:00 +0000