nutrimed.gr http://www.nutrimed.gr/ This is RSS for nutrimed.gr <![CDATA[Αυτό το πρωινό θα σας χαρίσει ενέργεια]]>
Μήπως ανήκετε κι εσείς σ’ αυτούς που κάνουν αγώνα κάθε πρωί για να «βάλουν μπρος» στον οργανισμό τους ή αισθάνονται τις μπαταρίες τους να αδειάζουν πολύ νωρίς κατά τη διάρκεια της ημέρας; Σίγουρα έχετε στον κύκλο σας κάποιους πραγματικά αξιοζήλευτους ανθρώπους, που σηκώνονται από το κρεβάτι γεμάτοι ενέργεια, έτοιμοι να αδράξουν τη μέρα. Αν μέσα σας αναρωτιέστε «μα πώς το κάνουν;», πιθανότατα ένα από τα μυστικά τους να είναι η σωστή διατροφή. Ίσως ήρθε η ώρα, λοιπόν, για ένα «ταρακούνημα» στις διατροφικές σας συνήθειες, ξεκινώντας από το πρώτο γεύμα της ημέρας, που δεν είναι άλλο από το πρωινό. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και δείτε τη διαφορά στην πράξη.

Βήμα 1: Υιοθετήστε τη συνήθεια του πρωινού
Δεν είναι λίγοι αυτοί που παραλείπουν το πρωινό γεύμα και στην ερώτηση «Γιατί;» οι απαντήσεις ποικίλουν: κάποιοι δεν έχουν όρεξη την ώρα που ξυπνούν, άλλοι δεν έχουν χρόνο, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι καταναλώνοντας ένα γεύμα λιγότερο θα χάσουν βάρος πιο εύκολα. Κάθε πρωί, οι αποθήκες ενέργειας του οργανισμού είναι άδειες λόγω της ολονύκτιας νηστείας που έχει προηγηθεί. Έτσι, αν συνηθίζετε να παραλείπετε το πρωινό γεύμα ή να πίνετε μόνο ένα καφέ «στο πόδι», είναι λογικό να δυσκολεύεστε να «βάλετε μπρος στις μηχανές». Αντίθετα, καταναλώνοντας ένα ισορροπημένο πρωινό, δίνετε στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσετε τη μέρα σας δυναμικά και με ανεβασμένη διάθεση! Όσον αφορά τον έλεγχο του σωματικού βάρους, είναι καλά τεκμηριωμένο πως η κατανάλωση ενός θρεπτικού πρωινού μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της όρεξής μας κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και να μας ενθαρρύνει να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές στα επόμενα γεύματα και σνακς.

Βήμα 2: Μη φοβάστε τους υδατάνθρακες
Αν και έχουν δαιμονοποιηθεί ουκ ολίγες φορές, στην πραγματικότητα, οι υδατάνθρακες – και πιο συγκεκριμένα η γλυκόζη του αίματος – αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας τόσο για το ανθρώπινο σώμα όσο και για τον εγκέφαλο. Επομένως, για να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να επιτελέσουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες, πρέπει να τον τροφοδοτούμε με υδατάνθρακες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πολύ καλή επιλογή αποτελούν οι σύνθετοι υδατάνθρακες (μαύρο ψωμί, δημητριακά πρωινού και μπάρες με σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης, καστανό ρύζι, όσπρια κλπ.), καθώς όχι μόνο αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, αλλά επίσης συμβάλλουν στη σταδιακή απελευθέρωση της γλυκόζης στην κυκλοφορία, εξασφαλίζοντας μια σταθερή παροχή ενέργειας στον οργανισμό.

Βήμα 3: «Επενδύστε» στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (φυλλικό οξύ, Β12 κλπ.) όχι μόνο ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου διευκολύνοντας τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων, αλλά έχουν επίσης ρόλο στη διαδικασία μετατροπής της τροφής σε ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό. Για να καρπωθείτε τα οφέλη τους, φροντίστε να τις προσλαμβάνετε σε επαρκείς ποσότητες, εντάσσοντας στην καθημερινή σας διατροφή τρόφιμα όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, το ψάρι, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Εxtra tip
H υποτονικότητα που νιώθετε μπορεί πολλές φορές να οφείλεται στην ανεπαρκή ενυδάτωση. Φροντίστε, λοιπόν, να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες υγρών αλλά και τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τόσο στο πρωινό όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μερικές προτάσεις:

1 γιαούρτι 2% με δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης και 1 κουταλιά σούπας μέλι
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκαλιού και ένα τοστ με μαύρο ψωμί, τυρί χαμηλό σε λιπαρά και λαχανικά επιλογής π.χ. μαρούλι
1 ποτήρι φυτικό ρόφημα αμυγδάλου με 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης και 1 φρούτο εποχής
1 ποτήρι φυσικός χυμός φρούτων και ομελέτα με ασπράδια, τυρί χαμηλών λιπαρών, λαχανικά επιλογής και λίγο λάδι 

Αναδημοσίευση από: ygeiamou.gr
]]>
Fri, 08 Feb 2019 00:01:00 +0000
<![CDATA[Ιδέες για σνακς χωρίς γλουτένη]]>
Πολλές φορές τα αποφεύγουμε, καθώς πιστεύουμε πως μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, τα σνακς μπορούν όχι μόνο να εφοδιάζουν τον οργανισμό με ενέργεια όταν την έχει ανάγκη, αλλά και να αποτελέσουν σύμμαχο στην προσπάθεια για επίτευξη ή διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους- φυσικά με την προϋπόθεση ότι θα επιλεγούν σωστά. Τι συμβαίνει, όμως, όταν στην «εξίσωση» μπαίνει και ο παράγοντας “δυσανεξία στη γλουτένη”; Ποιές επιλογές είναι θρεπτικές και ταυτόχρονα ασφαλείς;

Πριν, όμως, περάσουμε στις προτάσεις, αξίζει να απαντήσουμε σε κάποια βασικά ερωτήματα έτσι ώστε να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» σχετικά με τη δυσανεξία στη γλουτένη.

Τι είναι η γλουτένη και πού βρίσκεται;
Η γλουτένη δεν είναι τίποτε άλλο από μια πρωτεΐνη- ή, για να ακριβολογούμε, ένα σύνθετο πρωτεϊνών, που διακρίνονται σε δυο κατηγορίες: τις προλαμίνες και τις γλουτελίνες. Συναντάται κυρίως σε δημητριακά-όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη και σε μικρότερο βαθμό στη βρώμη- και, συνεπώς, σε όλα τα τρόφιμα που παρασκευάζονται από αυτά, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, δημητριακά πρωινού κλπ. Ωστόσο, μπορεί να βρεθεί και σε σούπες, ζωμούς, σάλτσες, καθώς έχει την ιδιότητα να δίνει συνοχή και πυκνότητα στα τρόφιμα, αλλά και σε ζωμούς κρέατος, μίγματα καρυκευμάτων και άλλα τρόφιμα ως ενισχυτικό γεύσης.

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη;
Η δυσανεξία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη είναι μία χρόνια πάθηση του εντέρου, η οποία θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα και εμφανίζεται σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση μετά την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν γλουτένη. Πιο συγκεκριμένα, έχει φανεί πως κύρια υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη δυσανεξία είναι η γλιαδίνη, μια προλαμίνη που περιέχεται στη γλουτένη. Ύστερα, λοιπόν, από έκθεση στη γλουτένη, ο οργανισμός αντιδρά παράγοντας αντιγλιαδινικά αντισώματα που προκαλούν βλάβες στο εσωτερικό τοίχωμα του λεπτού εντέρου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν σωστά ορισμένα θρεπτικά συστατικά.

Τι συμπτώματα εμφανίζει ένα άτομο με κοιλιοκάκη;
Τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης διαφέρουν από άτομο σε άτομο και δεν εμφανίζονται μόνο στο πεπτικό σύστημα, αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος. Τα πεπτικά συμπτώματα εμφανίζονται πιο συχνά σε μικρές ηλικίες (βρέφη- παιδιά), με κάποια από τα πιο κοινά να είναι ο κοιλιακός πόνος, η διάρροια και η απώλεια σωματικού βάρους. Επειδή η νόσος, όπως προαναφέρθηκε, χαρακτηρίζεται από δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών, ενδέχεται να εμφανιστούν επίσης καθυστέρηση της ανάπτυξης ή της εφηβείας, μειωμένη οστική πυκνότητα ή σιδηροπενική αναιμία. Όσο για τους ενήλικες, εμφανίζουν συμπτώματα όπως ανεξήγητη αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου, αίσθημα κόπωσης, οστεοπενία ή οστεοπόρωση, μούδιασμα των άκρων κ.ά.

Πώς αντιμετωπίζεται η κοιλιοκάκη;
Μέχρι στιγμής, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της κοιλιοκάκης είναι η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει τον αποκλεισμό από την καθημερινή διατροφή όλων των τροφίμων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Επειδή, όπως είπαμε, η γλουτένη περιέχεται σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων, είναι απαραίτητο τα άτομα να εκπαιδεύονται από μικρή ηλικία έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαβάζουν και να ερμηνεύουν σωστά τις ετικέτες τροφίμων και να αναζητούν τα αντίστοιχα τρόφιμα με την ένδειξη ‘’χωρίς γλουτένη’’.

Προτάσεις για θρεπτικά σνακς χωρίς γλουτένη
Το ευχάριστο γεγονός για τα άτομα με κοιλιοκάκη είναι πως τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία, ακούγοντας τις ανάγκες των καταναλωτών, έχει δώσει έμφαση στην παραγωγή προϊόντων χωρίς γλουτένη, όπως για παράδειγμα ψωμί, φρυγανιές και μπισκότα.
Χρησιμοποιώντας προϊόντα σαν αυτά και άλλα ασφαλή τρόφιμα, μπορείτε να προετοιμάσετε εύκολα, υγιεινά και θρεπτικά σνακς χωρίς γλουτένη.

Μερικές ιδέες
• 1 ποτήρι φυσικό χυμό και 2 φρυγανιές χωρίς γλουτένη και 1 φέτα τυρί του τοστ
• 1 γιαούρτι με μέλι και λίγους ξηρούς καρπούς π.χ. αμύγδαλα ή καρύδια
• 1 μικρή φρουτοσαλάτα εποχής (2-3 φρούτα) και 2 μπισκότα με πορτοκάλι ή κακάο χωρίς γλουτένη
• 2 crackinettes χωρίς γλουτένη πλούσιες σε φυτικές ίνες με φυστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας
 
]]>
Thu, 07 Feb 2019 00:01:00 +0000
<![CDATA[]]>
]]>
Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 +0000
<![CDATA[Τaste of Athens: Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή]]>
Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα και παρουσιάζει την ελίτ της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μέσα από 12 κορυφαίους σεφ, 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, βραβευμένους σεφ από το εξωτερικό και πολλά παράλληλα events, εγκαινιάζοντας την Αθηναϊκή του εκδοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά Αθηναϊκά spots.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ), ενώ παράλληλα με την εστιατορική δράση μια πληθώρα events θα πλαισιώσουν το καθημερινό πρόγραμμα.

Live demos συνταγών απο διάσημους προσκεκλημένους σεφ, ανεπανάληπτες fine drinking εμπειρίες -συμπεριλαμβανομένων και σεμιναρίων που θα πραγματοποιούνται στο corner του World Class Cocktails at Home ώστε οι επισκέπτες να μυηθούν στην τέχνη του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους cocktail στο σπίτι-, δραστηριότητες για παιδιά, όλα πλαισιωμένα απο ειδικά ζωντανά μουσικά σετ από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και τη διπλή (29&30/9) εμφάνιση του σπουδαίου αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.

Το Taste of Athens είναι το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο, που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη (μεταξύ των οποίων επιδραστικοί γαστρονομικά προορισμοί όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, η Ρώμη και το Χονγκ Κονγκ) με τη συμμετοχή κορυφαίων εστιατορίων και διακεκριμένων σεφ. Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ). Το Taste of Athens έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ως αποτέλεσμα της επίτευξης πενταετούς συνεργασίας της πλατφόρμας Taste Festivals με την Toposophy
(toposophy.com ), την ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική αγορά των food events και του gastronomy marketing.


Εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ
  • Σπονδή (σεφ: Άγγελος Λάντος,) 27-28-29-30/9
  • Hytra (σεφ: Τάσος Μαντής), 27-28-29-30/9
  • Varoulko Seaside (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου), 27-28-29-30/9
  • Balthazar (σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας), 27-28-29-30/9
  • Vezene (σεφ: Άρης Βεζενές), 30/09
  • Fuga (σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης) 27-28-29-30/9
  • Premiere (σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου), 27-28-29-30/9
  • CTC (σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης ), 27–28–29/09
  • Parla (σεφ: Θοδωρής Παπανικολάου ), 27–28–29/9
  • Ψωμί & Αλά τι (σεφ: Γιάννης Λουκάκος ), 27–28–29–30/9
  • Bites & Wine (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος ) 27–28–29–30/9
  • Birdman (σεφ: Άρης Βεζενές & Takaaki Otsuka), 30/9

Οι διεθνείς σεφ / καλεσμένοι
George Kalombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon

Οι Έλληνες σεφ
Σωτήρης Κοντιζάς, Ανδρέας Λαγός, Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Στέλιος Παρλιάρος, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ντίνα Νικολάου

Taste of Athens Recipes (Sponsored by OKAA)
Κάθε ημέρα στο Taste Theatre, μερικοί από τους σημαντικότερους σεφ στην Αθήνα που συμμετέχουν με τα εστιατόριά τους στο πρώτο Taste of Athens, θα παρουσιάζουν live και αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Taste of Athens, τις διάσημες και νόστιμες συνταγές τους.


Taste of Athens Talks
To Τaste Of Athens φωτίζει την πιο γαστρονομική εκδοχή του αθηναϊκού street food προσκαλώντας ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια του είδους στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Κιλτσικσής, μέλος της οικογένειας Κιλτσικσή που βρίσκεται πίσω από την εκκωφαντική επιτυχία του Feyrouz, θα ανέβει στη σκηνή του Taste Theatre και θα πιάσει το νήμα από τις βάσεις της παράδοσης πάνω στις οποίες στήθηκε το σπουδαίο εστιατόριο μέχρι το αισθητικό και γαστρονομικό αποτύπωμα που αφήνει στην πόλη.

DIAGEO Reserved Brands Events
Το Taste of Athens παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις τάσεις που αναδύονται σε διεθνές επίπεδο, δε θα μπορούσε να μην επικεντρωθεί και στην κουλτούρα του καλού ποτού. Και τις τέσσερις ημέρες, βραβευμένοι Έλληνες bartender (όπως οι νικητές του Ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας), θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από events, προσφέροντας ανεπανάληπτες Fine Drinking εμπειρίες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ουίσκι Johnnie Walker Black Label, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους Highball Serve, ενώ στο corner του εκλεπτυσμένου τζιν Tanqueray No.TEN θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεξιοτεχνία που κρύβεται πίσω από ένα φαινομενικά απλό, αλλά μοναδικό Gin & Tonic serve. Το bar “La Cantina” της premium tequila Don Julio με την υπέροχη draught Tommy’s Margarita θα σας ταξιδέψει νοερά στο Μεξικό, ενώ απολαμβάνοντας ένα Dutch Mule στο corner της Ketel One Vodka, μπορείτε να ανακαλύψετε τη ζωηρή γεύση και τη φίνα επιγευσή της, με τεχνογνωσία στην απόσταξη διάρκειας 300 χρόνων. Η συνολική Fine Drinking εμπειρία για τους επισκέπτες του Taste of Athens δε σταματά εδώ. Λαμβάνοντας μέρος στα σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται στο corner του World Class Cocktails at Home, οι επισκέπτες θα μπορούν να μυηθούν στην τέχνη του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους cocktail στο σπίτι.

Botilia’s Wine Bar
Η πρότυπη ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς κρασιού του botilia.gr δημιουργεί στο Taste of Athens το απόλυτο σημείο εμπειρίας κρασιού – φαγητού σε ένα πρωτοποριακό wine bar με την άνεση και την οικειότητα του σπιτιού μας. Στο Botilia Wine Bar μπορείς να βρεις περισσότερες από 30 ετικέτες, αυστηρά επιλεγμένων κρασιών με διαφορετικό στυλ και με προσωπική ιστορία. Οι sommeliers του botilia.gr θα σας βοηθήσουν στον τέλειο συνδυασμό με τα πιάτα που θα επιλέξετε.

The Private Pairing Dining Room
Το Τaste of Athens σε συνεργασία με το botilia.gr δημιουργούν ένα Private Dining room στη μοναδική ατμόσφαιρα του Taste of Athens στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μια τραπεζαρία 10 ατόμων όπου οι επισκέπτες θα μπορούν, σαν στο σπίτι τους, να ζήσουν μια μοναδική, exclusive & private οινο – γαστρονομική εμπειρία συνδυασμού φαγητού και κρασιού με τον προσωπικό τους sommelier στο τραπέζι! Επιλέξτε τα αγαπημένα σας πιάτα από τα εστιατόρια του Taste of Athens, φέρτε τα στο Private Dining Room και αφήστε τον sommelier του τραπεζιού να σας καθοδηγήσει στην αξέχαστη εμπειρία του ταιριάσματος των γεύσεων, μεταμορφώνοντας την οινό – γαστρονομική σας εμπειρία σε γνώση! Διατίθενται 3 sessions των 45 λεπτών σε κάθε 4ωρο slot για 10 επισκέπτες του Taste Απαραίτητη η κράτηση στο 211 8508688 ή με email στο private – dining@botilia.gr

The Exhibitors
Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιριών (SanPellegrino, Movenpick, Domaine Costa Lazaridi, TAF, Έζα, Ariston, Saristi, Kayak, Arapis Seafood) να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες και διαδραστικές εμπειρίες όπως οινογνωσίες, μαθήματα μαγειρικής κ.ά.

Entertainment Zone
Την εορταστική ατμόσφαιρα του Taste of Athens θα υπογραμμίζουν καθημερινά οι παραγωγοί του ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7 σε ειδικά σετ ζωντανά από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και η διπλή (29 & 30 / 9) εμφάνιση του σπουδαίου αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.

Taste for kids by OKAA
Η εμπειρία του Taste of Athens γίνεται διασκεδαστική και για τα παιδιά αφού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την υποστήριξη της Nannuka ( την πρώτη στην Ελλάδα on line πλατφόρμα υπηρεσιών προσφοράς babysitters και διδασκάλων) θα υπάρχει μια ειδικά διαμορφωμένη ζώνη στην οποία μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με εξειδικευμένους παιδαγωγούς και υπαίθριες δραστηριότητες θα κληθούν να μαγειρέψουν, να μάθουν να φτιάχνουν με βούτυρο Lurpak και τυριά Arla, να κόψουν λαχανικά και να έρθουν πιο κοντά με το φαγητό και την φύση.

Smoke Free Festival
To Taste of Athens, θέλοντας να εξασφαλίσει μια άριστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες και να προστατεύσει τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τον καπνό του τσιγάρου, γίνεται Smoke Free, προτρέποντας όλους τους καπνιστές να χρησιμοποιούν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από την εταιρία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ καθώς συντάσσεται με το όραμά της για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

Κοινωνική Δράση Taste of Athens
Στο πλαίσιο δράσεων του Taste of Athens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».

Συνεργατικές δράσεις του Τaste of Athens με την ΒIG OLIVE
Μέσα στο πλαίσιο ανάδειξης της Αθήνας και της γαστρονομικής ιστορίας και κουλτούρας της, το Τaste of Athens συνεργάζεται με την BigOlive.com, γνωστή για την επιτυχία της στην διοργάνωση θεματικών περιπάτων και εμπειριών στην πόλη και προσφέρουν:

Γαστρονομικός περίπατος στο Φάληρο
Στο Παλαιό Φάληρο από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και έπειτα εγκαθίστανται οι εκπατρισμένοι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης, σε έναν τόπο όπου οι βόλτες στην ακροθαλασσιά θα φέρνουν στο νου την θαλασσινή αύρα του Βοσπόρου. Πολλοί θα είναι εκείνοι που θα ανοίξουν εστιατόρια, μπακάλικα και ζαχαροπλαστεία συνεχίζοντας την γαστρονομική παράδοση της Πόλης. Οι γεύσεις, οι μνήμες και η ιστορία της Πόλης συνυπάρχουν σε αυτόν τον περίπατο.

Γευστικές στάσεις
Suzanna, Divan, Benito delicatessen, Ζαχαροπλαστείο Rio

Ο περίπατος
Ο περίπατος αυτός διοργανώνεται από την Big Olive στο πλαίσιο του Taste of Athens. Καταλήγει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο για το Taste of Athens Festival σε ειδική τιμή €10.

Συμμετοχή
  • Ημέρες / Ώρες: Παρασκευή 28 / 9, Σάββατο 29 / 9, 11πμ – 1.30μ.μ
  • Σημείο συνάντησης: Σταθμός τραμ «Αγία Σκέπη»
  • Kόστος περιπάτου: €15 (δεν συμπεριλαμβάνεται κατανάλωση φαγητού)
  • Εισηγητής: Νίκος Νικολαϊδης, ιστορικός Big Olive
*Σε περίπτωση παρακολούθησης από μη Ελληνόφωνους συμμετέχοντες, ο περίπατος θα διεξαχθεί στα Αγγλικά. Ανώτατο όριο ανά group είναι 20 συμμετέχοντες.

Μια ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας
Ένα ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής αστικής κουζίνας από τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα μέχρι τις μέρες μας. Οι κουζίνες της Αθήνας, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, αρχιμάγειροι των ανακτόρων, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία αλλά και βιβλία μαγειρικής που επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το
φαγητό σήμερα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Big Olive προσφέρεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία επίσκεψης της πόλης των Αθηνών ειδικά κατά την διάρκεια του Taste of Athens.

Το Taste of Athens θα διοργανωθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο, εντός του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ωράριο λειτουργίας:
  • 27.09 18.30 – 22.30
  • 28.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30
  • 29.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30
  • 30.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30

Εισιτήρια
Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δυο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα:
12:00 – 16:00 και 18:30 – 22:30. Το κάθε εισιτήριο εξασφαλίζει την είσοδο στο φεστιβάλ για ένα τετράωρο σερβίρισμα.

Κανονικό Εισιτήριο
15€ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους (εκτός του VIP Lounge) του Taste of Athens και ένα free ice – cream treat.

VIP Εισιτήριο
45€ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους του Taste of Athens από ξεχωριστή fast lane είσοδο, πρόσβαση στο χώρο του VIP Lounge, ένα welcome champagne & oyster treat, exclusive cocktail bar, special pop – up events, ειδικά happenings από τους χορηγούς της διοργάνωσης και δωρεάν parking.

– Για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard ισχύει έκπτωση 20% στην τιμή του εισιτηρίου (Κανονικό: 12 ευρώ, VIP: 36 ευρώ).
– Για τα group ισχύουν ειδικές προσφορές ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
– Προπώληση εισιτηρίων από το athens.tastefestivals.com, το viva.gr και από τα ταμεία της εισόδου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με πληρωμή αποκλειστικά είτε με μετρητά είτε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Εξυπηρέτηση – Πληρωμή:
Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά / αναψυκτικά από 2 εώς 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την κάρτα του.

info
27-30 Σεπτεμβρίου 2018, Ξέφωτο (Great Lawn), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Τιμές πιάτων εστιατορίων και ποτού
Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 έως 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει, μέσω της διαδικασίας εξυπηρέτησης self service, όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του, για να το απολαύσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Taste of Athens

Το Taste of Athens είναι ένα cashless event. Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα – εκτός των αγορών εισιτηρίων από τα ταμεία της εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών όπου θα υπάρχει η δυνατότητα και για πληρωμή με μετρητά. 

Πηγή:www.olivemagazine.gr
]]>
Thu, 27 Sep 2018 00:01:00 +0000