nutrimed.gr http://www.nutrimed.gr/ This is RSS for nutrimed.gr <![CDATA[Πρωινά tips: Φύγε απ'το σπίτι με γεμάτες μπαταρίες!]]>
Πόσες φορές σου έχει τύχει να πέσεις το βράδυ στο μαξιλάρι σου δηλώνοντας υπερήφανα πως «αύριο θα αδράξεις τη μέρα» και στη συνέχεια να ξυπνήσεις κουρασμένος ή να νιώσεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν από τις πρώτες μόλις πρωινές ώρες; Αν αυτό το σενάριο σου ακούγεται κάπως- ή ιδιαίτερα- γνώριμο, έχεις σκεφτεί πως, εκτός από το να εξασφαλίζεις αρκετό και ποιοτικό ύπνο, μπορείς να δώσεις στον οργανισμό σου το απαραίτητο «boost» ενέργειας κάνοντας μικρές αλλαγές στη διατροφή σου και πιο συγκεκριμένα στο πρωινό σου;

Ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα, μπορείς κι εσύ να παρατηρήσεις τη διαφορά στην πράξη!

Βήμα 1: Καθιέρωσε τη συνήθεια του πρωινού

Κάθε πρωί, όταν ξυπνάς, είναι φυσιολογικό να νιώθεις λίγο υποτονικά, αφού η ολονύκτια νηστεία έχει ως αποτέλεσμα να αδειάζουν οι αποθήκες ενέργειας του οργανισμού σου. Αν, λοιπόν, ανήκεις στη –διόλου μικρή- κατηγορία ανθρώπων που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, είναι λογικό να σου φαίνεται δύσκολο να «βάλεις μπρος στις μηχανές». Έτσι, αν θέλεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά και με ανεβασμένη διάθεση, ο πρώτος στόχος που πρέπει να θέσεις είναι να καταναλώνεις σε καθημερινή βάση ένα ισορροπημένο πρωινό.

Βήμα 2: Ένας καφές για να σε... ξυπνήσει
Δεν είναι τυχαίο που για τους περισσότερους από εμάς ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού «τελετουργικού». Όπως έχει επιβεβαιωθεί και από πληθώρα μελετών, ο καφές έχει να μας προσφέρει πολλά παραπάνω από το μοναδικό του άρωμα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), η κατανάλωση 75 mg καφεΐνης (ποσότητα που μεταφράζεται σε περίπου 1 κούπα στιγμιαίου καφέ) συνδέεται επιβεβαιωμένα με αυξημένα επίπεδα προσοχής (συγκέντρωσης) και εγρήγορσης. Εκτός, όμως, από ένα δυνατό μυαλό, ο καφές φαίνεται πως μπορεί να σου χαρίσει και καλή διάθεση, αφού όλο και περισσότερες μελέτες έρχονται να «ρίξουν φως» στην ευεργετική δράση του καφέ στην ψυχική μας υγεία. Μάλιστα, έχει προταθεί από ορισμένες μελέτες πως τα καφεϊνούχα ροφήματα μπορεί να έχουν προστατευτικό ρόλο και ενάντια στην κατάθλιψη.

Βήμα 3: Δώσε στους υδατάνθρακες το ρόλο που τους αξίζει
Μπορεί για κάποιους να αποτελούν διατροφικό «ταμπού», όμως, στην πραγματικότητα, οι υδατάνθρακες αποτελούν το βασικό «καύσιμο» τόσο για το σώμα όσο και για τον εγκέφαλό σου και, επομένως, δεν πρέπει να λείπουν από το πρωινό σου. Έτσι, αν θέλεις είσαι σε θέση να φέρεις εις πέρας τις πρωινές σου δραστηριότητες, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στο πρωινό σου μενού μια πηγή υδατανθράκων. Ιδανικά μπορείς να επιλέξεις τρόφιμα με σύνθετους υδατάνθρακες (μαύρο ψωμί/ φρυγανιές, δημητριακά πρωινού ή μπάρες με σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης κλπ.), καθώς αυτά αποτελούν συγχρόνως πηγή πολύτιμων φυτικών ινών.

Βήμα 4: Μην ξεχάσεις τις βιταμίνες σου...
...και ειδικότερα τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι βιταμίνες που ανήκουν σε αυτή την ομάδα (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ, B12 κ.ά.) σε ωφελούν διπλά, αφού όχι μόνο συμμετέχουν στη διαδικασία μετατροπής της τροφής σε ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό σου, αλλά αποτελούν και πολύτιμο σύμμαχο της εγκεφαλικής λειτουργίας. Για να τις προσλάβεις από το πρωινό σου, φρόντισε να εντάξεις τρόφιμα όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά ολικής άλεσης, κρέας, ψάρι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά κ.ά.

Τώρα, λοιπόν, που ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, απόλαυσε το πρωινό σου και ξεκίνησε από το σπίτι σου γεμάτος ενέργεια και ευεξία!
 
]]>
Thu, 11 Oct 2018 00:01:00 +0000
<![CDATA[Η υπέρταση πέρα από το αλάτι]]>
Σημαντική παρέμβαση στον έλεγχο της υπέρτασης αποτελεί η τροποποίηση του τρόπου ζωής. Οι αλλαγές αυτές έχει αποδειχθεί ότι: 
• μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή
• αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των αντιυπερτασικών φαρμάκων
• επηρεάζουν ευνοϊκά και τους υπόλοιπους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Ποιες αλλαγές, όμως, έχουν μεγαλύτερη σημασία; Γνωρίζουμε ότι η μείωση του αλατιού είναι μια σημαντική σύσταση, είναι όμως και η μόνη; Υπάρχουν ωφέλιμες αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε πέρα από το να μειώσουμε το αλάτι;

Παχυσαρκία
Ο πιο ισχυρός παράγοντας στη μείωση της υπέρτασης θεωρείται η ρύθμιση του βάρους, καθώς για κάθε 10 κιλά που χάνονται η συστολική αρτηριακή πίεση (Σ.Α.Π.) μειώνεται κατά 5-20 mmHg. Αν αναλογιστούμε ότι το 20-30% της υπέρτασης μπορεί να αποδοθεί στην παχυσαρκία, καταλαβαίνουμε πως η μείωση του βάρους είναι το πρώτο και κυριότερο βήμα για την αντιμετώπιση της. Βέβαια, αυτό χρειάζεται να γίνει σταδιακά και το νέο βάρος να διατηρηθεί, καθώς η επαναπρόσληψη του θα οδηγήσει τελικά σε επανεμφάνιση της υπέρτασης.

Tip: Μειώστε το 1% του σωματικού σας βάρους ανά εβδομάδα

Αλκοόλ
Ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ επαναφέρει σταδιακά την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση φαίνεται να έχουν όσοι καταναλώνουν 1-2 ποτά την ημέρα και γι΄αυτό η συνιστώμενη πρόσληψη αλκοόλ για τους άντρες είναι η κατανάλωση 30ml αιθανόλης (1-2 ποτά) ημερησίως, ενώ για τις γυναίκες είναι η μισή ποσότητα. Η συστολική Α.Π. αναμένεται να μειωθεί κατά 2-4 mmHg σε όσους μετριάσουν την κατανάλωση αλκοόλ.

Tip: 30ml αιθανόλης αντιστοιχούν σε 720 ml μπύρα ή 300 ml κρασί ή 60 ml ουiσκι, ανά ημέρα

Άσκηση
Η άσκηση μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα όταν είναι συστηματική και καθημερινή. Μια ήπια άσκηση που θα διαρκεί περίπου 30 λεπτά τη μέρα φαίνεται να βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά 4-9 mmHg. Μάλιστα αυτό που έχει σημαντικό όφελος είναι τα υπερτασικά άτομα να υιοθετούν γενικότερα ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής και να μην περιορίζονται μόνο στην προγραμματισμένη άσκηση αλλά να κινούνται με κάθε ευκαιρία.

Τip: Πάρτε τις σκάλες αντί του ασανσέρ. Αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί μακροπρόθεσμα να αυξήσει τα οφέλη της συστηματικής άσκησης που ήδη κάνετε.

Κάλιο
Η αυξημένη πρόσληψη καλίου κυρίως από τα τρόφιμα και όχι από συμπληρώματα καλίου, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων συστολικής αρτηριακής πίεσης κατά 1,91-12,41mmHg, ανάλογα με το πόσο αυξημένη θα είναι η κατανάλωσή του. Επιπρόσθετα, το μέγεθος της επίδρασης του καλίου στην πίεση είναι πιο μεγάλο σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση συγκριτικά με άτομα με φυσιολογική πίεση καθώς και σε άτομα με υψηλή κατανάλωση αλατιού (χλωριούχου νατρίου). Χρειάζεται, λοιπόν, να επιλέγονται τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε κάλιο και ταυτόχρονα μειωμένης περιεκτικότητας σε νάτριο. Μερικές τέτοιες τροφές είναι οι εξής:Tip: Υπολογίστε να προσλαμβάνετε ίση ποσότητα καλίου και νατρίου μέσα στη μέρα

Άλλες ωφέλιμες τροποποιήσεις είναι:
• η αύξηση της κατανάλωσης φυτικών ινών και η ταυτόχρονα μείωση κατανάλωσης απλών υδατανθράκων
• η αύξηση των μονοακόρεστων και Ω-3 λιπαρών οξέων και ταυτόχρονα ο περιορισμός της κατανάλωσης κορεσμένων και τρανς λιπαρών
Ακόμα, είναι πιθανόν η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν φλαβονοειδή, βιταμίνη C, βιταμίνη D, ασβέστιο και μαγνήσιο να βοηθούν σε ένα βαθμό στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορούμε να δούμε συγκεντρωτικά την επίδραση της κάθε αλλαγής στη συστολική αρτηριακή πίεση.


Επομένως, σωστά έχουμε συνδέσει την υπέρταση με τη μείωση της κατανάλωσης του αλατιού, καθώς αποτελεί μια σημαντική σύσταση για την αντιμετώπιση της. Αυτό που χρειάζεται να γίνει κατανοητό είναι ότι η σύσταση αυτή από μόνη της δεν αρκεί. Ο συνδυασμός των αλλαγών του τρόπου ζωής είναι τελικά αυτός που μειώνει την αρτηριακή πίεση σημαντικά και η διατήρηση των αλλαγών εφ' όρου ζωής είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

 
]]>
Wed, 17 Oct 2018 00:01:00 +0000
<![CDATA[]]>
]]>
Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 +0000
<![CDATA[Τaste of Athens: Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή]]>
Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα και παρουσιάζει την ελίτ της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μέσα από 12 κορυφαίους σεφ, 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, βραβευμένους σεφ από το εξωτερικό και πολλά παράλληλα events, εγκαινιάζοντας την Αθηναϊκή του εκδοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά Αθηναϊκά spots.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ), ενώ παράλληλα με την εστιατορική δράση μια πληθώρα events θα πλαισιώσουν το καθημερινό πρόγραμμα.

Live demos συνταγών απο διάσημους προσκεκλημένους σεφ, ανεπανάληπτες fine drinking εμπειρίες -συμπεριλαμβανομένων και σεμιναρίων που θα πραγματοποιούνται στο corner του World Class Cocktails at Home ώστε οι επισκέπτες να μυηθούν στην τέχνη του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους cocktail στο σπίτι-, δραστηριότητες για παιδιά, όλα πλαισιωμένα απο ειδικά ζωντανά μουσικά σετ από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και τη διπλή (29&30/9) εμφάνιση του σπουδαίου αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.

Το Taste of Athens είναι το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο, που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη (μεταξύ των οποίων επιδραστικοί γαστρονομικά προορισμοί όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, η Ρώμη και το Χονγκ Κονγκ) με τη συμμετοχή κορυφαίων εστιατορίων και διακεκριμένων σεφ. Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ). Το Taste of Athens έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ως αποτέλεσμα της επίτευξης πενταετούς συνεργασίας της πλατφόρμας Taste Festivals με την Toposophy
(toposophy.com ), την ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική αγορά των food events και του gastronomy marketing.


Εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ
 • Σπονδή (σεφ: Άγγελος Λάντος,) 27-28-29-30/9
 • Hytra (σεφ: Τάσος Μαντής), 27-28-29-30/9
 • Varoulko Seaside (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου), 27-28-29-30/9
 • Balthazar (σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας), 27-28-29-30/9
 • Vezene (σεφ: Άρης Βεζενές), 30/09
 • Fuga (σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης) 27-28-29-30/9
 • Premiere (σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου), 27-28-29-30/9
 • CTC (σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης ), 27–28–29/09
 • Parla (σεφ: Θοδωρής Παπανικολάου ), 27–28–29/9
 • Ψωμί & Αλά τι (σεφ: Γιάννης Λουκάκος ), 27–28–29–30/9
 • Bites & Wine (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος ) 27–28–29–30/9
 • Birdman (σεφ: Άρης Βεζενές & Takaaki Otsuka), 30/9

Οι διεθνείς σεφ / καλεσμένοι
George Kalombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon

Οι Έλληνες σεφ
Σωτήρης Κοντιζάς, Ανδρέας Λαγός, Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Στέλιος Παρλιάρος, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ντίνα Νικολάου

Taste of Athens Recipes (Sponsored by OKAA)
Κάθε ημέρα στο Taste Theatre, μερικοί από τους σημαντικότερους σεφ στην Αθήνα που συμμετέχουν με τα εστιατόριά τους στο πρώτο Taste of Athens, θα παρουσιάζουν live και αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Taste of Athens, τις διάσημες και νόστιμες συνταγές τους.


Taste of Athens Talks
To Τaste Of Athens φωτίζει την πιο γαστρονομική εκδοχή του αθηναϊκού street food προσκαλώντας ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια του είδους στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Κιλτσικσής, μέλος της οικογένειας Κιλτσικσή που βρίσκεται πίσω από την εκκωφαντική επιτυχία του Feyrouz, θα ανέβει στη σκηνή του Taste Theatre και θα πιάσει το νήμα από τις βάσεις της παράδοσης πάνω στις οποίες στήθηκε το σπουδαίο εστιατόριο μέχρι το αισθητικό και γαστρονομικό αποτύπωμα που αφήνει στην πόλη.

DIAGEO Reserved Brands Events
Το Taste of Athens παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις τάσεις που αναδύονται σε διεθνές επίπεδο, δε θα μπορούσε να μην επικεντρωθεί και στην κουλτούρα του καλού ποτού. Και τις τέσσερις ημέρες, βραβευμένοι Έλληνες bartender (όπως οι νικητές του Ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας), θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από events, προσφέροντας ανεπανάληπτες Fine Drinking εμπειρίες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ουίσκι Johnnie Walker Black Label, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους Highball Serve, ενώ στο corner του εκλεπτυσμένου τζιν Tanqueray No.TEN θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεξιοτεχνία που κρύβεται πίσω από ένα φαινομενικά απλό, αλλά μοναδικό Gin & Tonic serve. Το bar “La Cantina” της premium tequila Don Julio με την υπέροχη draught Tommy’s Margarita θα σας ταξιδέψει νοερά στο Μεξικό, ενώ απολαμβάνοντας ένα Dutch Mule στο corner της Ketel One Vodka, μπορείτε να ανακαλύψετε τη ζωηρή γεύση και τη φίνα επιγευσή της, με τεχνογνωσία στην απόσταξη διάρκειας 300 χρόνων. Η συνολική Fine Drinking εμπειρία για τους επισκέπτες του Taste of Athens δε σταματά εδώ. Λαμβάνοντας μέρος στα σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται στο corner του World Class Cocktails at Home, οι επισκέπτες θα μπορούν να μυηθούν στην τέχνη του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους cocktail στο σπίτι.

Botilia’s Wine Bar
Η πρότυπη ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς κρασιού του botilia.gr δημιουργεί στο Taste of Athens το απόλυτο σημείο εμπειρίας κρασιού – φαγητού σε ένα πρωτοποριακό wine bar με την άνεση και την οικειότητα του σπιτιού μας. Στο Botilia Wine Bar μπορείς να βρεις περισσότερες από 30 ετικέτες, αυστηρά επιλεγμένων κρασιών με διαφορετικό στυλ και με προσωπική ιστορία. Οι sommeliers του botilia.gr θα σας βοηθήσουν στον τέλειο συνδυασμό με τα πιάτα που θα επιλέξετε.

The Private Pairing Dining Room
Το Τaste of Athens σε συνεργασία με το botilia.gr δημιουργούν ένα Private Dining room στη μοναδική ατμόσφαιρα του Taste of Athens στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μια τραπεζαρία 10 ατόμων όπου οι επισκέπτες θα μπορούν, σαν στο σπίτι τους, να ζήσουν μια μοναδική, exclusive & private οινο – γαστρονομική εμπειρία συνδυασμού φαγητού και κρασιού με τον προσωπικό τους sommelier στο τραπέζι! Επιλέξτε τα αγαπημένα σας πιάτα από τα εστιατόρια του Taste of Athens, φέρτε τα στο Private Dining Room και αφήστε τον sommelier του τραπεζιού να σας καθοδηγήσει στην αξέχαστη εμπειρία του ταιριάσματος των γεύσεων, μεταμορφώνοντας την οινό – γαστρονομική σας εμπειρία σε γνώση! Διατίθενται 3 sessions των 45 λεπτών σε κάθε 4ωρο slot για 10 επισκέπτες του Taste Απαραίτητη η κράτηση στο 211 8508688 ή με email στο private – dining@botilia.gr

The Exhibitors
Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιριών (SanPellegrino, Movenpick, Domaine Costa Lazaridi, TAF, Έζα, Ariston, Saristi, Kayak, Arapis Seafood) να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες και διαδραστικές εμπειρίες όπως οινογνωσίες, μαθήματα μαγειρικής κ.ά.

Entertainment Zone
Την εορταστική ατμόσφαιρα του Taste of Athens θα υπογραμμίζουν καθημερινά οι παραγωγοί του ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7 σε ειδικά σετ ζωντανά από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και η διπλή (29 & 30 / 9) εμφάνιση του σπουδαίου αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.

Taste for kids by OKAA
Η εμπειρία του Taste of Athens γίνεται διασκεδαστική και για τα παιδιά αφού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την υποστήριξη της Nannuka ( την πρώτη στην Ελλάδα on line πλατφόρμα υπηρεσιών προσφοράς babysitters και διδασκάλων) θα υπάρχει μια ειδικά διαμορφωμένη ζώνη στην οποία μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με εξειδικευμένους παιδαγωγούς και υπαίθριες δραστηριότητες θα κληθούν να μαγειρέψουν, να μάθουν να φτιάχνουν με βούτυρο Lurpak και τυριά Arla, να κόψουν λαχανικά και να έρθουν πιο κοντά με το φαγητό και την φύση.

Smoke Free Festival
To Taste of Athens, θέλοντας να εξασφαλίσει μια άριστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες και να προστατεύσει τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τον καπνό του τσιγάρου, γίνεται Smoke Free, προτρέποντας όλους τους καπνιστές να χρησιμοποιούν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από την εταιρία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ καθώς συντάσσεται με το όραμά της για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

Κοινωνική Δράση Taste of Athens
Στο πλαίσιο δράσεων του Taste of Athens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».

Συνεργατικές δράσεις του Τaste of Athens με την ΒIG OLIVE
Μέσα στο πλαίσιο ανάδειξης της Αθήνας και της γαστρονομικής ιστορίας και κουλτούρας της, το Τaste of Athens συνεργάζεται με την BigOlive.com, γνωστή για την επιτυχία της στην διοργάνωση θεματικών περιπάτων και εμπειριών στην πόλη και προσφέρουν:

Γαστρονομικός περίπατος στο Φάληρο
Στο Παλαιό Φάληρο από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και έπειτα εγκαθίστανται οι εκπατρισμένοι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης, σε έναν τόπο όπου οι βόλτες στην ακροθαλασσιά θα φέρνουν στο νου την θαλασσινή αύρα του Βοσπόρου. Πολλοί θα είναι εκείνοι που θα ανοίξουν εστιατόρια, μπακάλικα και ζαχαροπλαστεία συνεχίζοντας την γαστρονομική παράδοση της Πόλης. Οι γεύσεις, οι μνήμες και η ιστορία της Πόλης συνυπάρχουν σε αυτόν τον περίπατο.

Γευστικές στάσεις
Suzanna, Divan, Benito delicatessen, Ζαχαροπλαστείο Rio

Ο περίπατος
Ο περίπατος αυτός διοργανώνεται από την Big Olive στο πλαίσιο του Taste of Athens. Καταλήγει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο για το Taste of Athens Festival σε ειδική τιμή €10.

Συμμετοχή
 • Ημέρες / Ώρες: Παρασκευή 28 / 9, Σάββατο 29 / 9, 11πμ – 1.30μ.μ
 • Σημείο συνάντησης: Σταθμός τραμ «Αγία Σκέπη»
 • Kόστος περιπάτου: €15 (δεν συμπεριλαμβάνεται κατανάλωση φαγητού)
 • Εισηγητής: Νίκος Νικολαϊδης, ιστορικός Big Olive
*Σε περίπτωση παρακολούθησης από μη Ελληνόφωνους συμμετέχοντες, ο περίπατος θα διεξαχθεί στα Αγγλικά. Ανώτατο όριο ανά group είναι 20 συμμετέχοντες.

Μια ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας
Ένα ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής αστικής κουζίνας από τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα μέχρι τις μέρες μας. Οι κουζίνες της Αθήνας, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, αρχιμάγειροι των ανακτόρων, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία αλλά και βιβλία μαγειρικής που επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το
φαγητό σήμερα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Big Olive προσφέρεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία επίσκεψης της πόλης των Αθηνών ειδικά κατά την διάρκεια του Taste of Athens.

Το Taste of Athens θα διοργανωθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο, εντός του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ωράριο λειτουργίας:
 • 27.09 18.30 – 22.30
 • 28.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30
 • 29.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30
 • 30.09 12:00 – 16:00 & 18:30 – 22:30

Εισιτήρια
Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δυο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα:
12:00 – 16:00 και 18:30 – 22:30. Το κάθε εισιτήριο εξασφαλίζει την είσοδο στο φεστιβάλ για ένα τετράωρο σερβίρισμα.

Κανονικό Εισιτήριο
15€ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους (εκτός του VIP Lounge) του Taste of Athens και ένα free ice – cream treat.

VIP Εισιτήριο
45€ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους του Taste of Athens από ξεχωριστή fast lane είσοδο, πρόσβαση στο χώρο του VIP Lounge, ένα welcome champagne & oyster treat, exclusive cocktail bar, special pop – up events, ειδικά happenings από τους χορηγούς της διοργάνωσης και δωρεάν parking.

– Για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard ισχύει έκπτωση 20% στην τιμή του εισιτηρίου (Κανονικό: 12 ευρώ, VIP: 36 ευρώ).
– Για τα group ισχύουν ειδικές προσφορές ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
– Προπώληση εισιτηρίων από το athens.tastefestivals.com, το viva.gr και από τα ταμεία της εισόδου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με πληρωμή αποκλειστικά είτε με μετρητά είτε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Εξυπηρέτηση – Πληρωμή:
Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά / αναψυκτικά από 2 εώς 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την κάρτα του.

info
27-30 Σεπτεμβρίου 2018, Ξέφωτο (Great Lawn), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Τιμές πιάτων εστιατορίων και ποτού
Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 έως 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει, μέσω της διαδικασίας εξυπηρέτησης self service, όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του, για να το απολαύσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Taste of Athens

Το Taste of Athens είναι ένα cashless event. Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα – εκτός των αγορών εισιτηρίων από τα ταμεία της εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών όπου θα υπάρχει η δυνατότητα και για πληρωμή με μετρητά. 

Πηγή:www.olivemagazine.gr
]]>
Thu, 27 Sep 2018 00:01:00 +0000