Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Εγκρίθηκαν 4,7 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για διανομή γάλακτος και οπωροκηπευτικών σε σχολεία της Ελλάδας

Μεγέθυνση κειμένου
Εγκρίθηκαν 4,7 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για διανομή γάλακτος και οπωροκηπευτικών σε σχολεία της Ελλάδας


Tο πρόγραμμα διανομής συμπληρώνεται από εκπαιδευτικά μέτρα που διδάσκουν παιδιά σχετικά με τη γεωργία και προάγουν την υγιεινή διατροφή και για το έτος 2017/2018 έφτασε σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ.

Στην Κύπρο οι πιστώσεις για οπωροκηπευτικά αγγίζουν τις € 390,044 και για γαλακτοκομικά τις € 400,177, ενώ στην Ελλάδα τα ποσά είναι € 3,218,885 και € 1,550,685 αντίστοιχα.

Η Κομισιόν δημοσίευσε επίσης μια έκθεση αξιολόγησης, η οποία δείχνει ότι για το σχολικό έτος 2017/2018, περίπου 159.000 σχολεία συμμετείχαν στο σχολικό πρόγραμμα της ΕΕ. Κατά το διάστημα αυτό, διανεμήθηκαν στα ευρωπαϊκά παιδιά συνολικά 255.500 τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών και 178 εκατομμύρια λίτρα γάλακτος χάρη σε περισσότερα από 182 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ο Phil Hogan, αρμόδιος Επίτροπος για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, δήλωσε σχετικά ότι "χάρη στο πρόγραμμα των σχολείων της ΕΕ, οι νέοι μας πολίτες μπορούν να επωφεληθούν από τα θρεπτικά, ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα που παράγουν οι Ευρωπαίοι αγρότες μας, ενώ παράλληλα να μάθουν από πού προέρχονται. Η Κομισιόν είναι υπερήφανη που συμβάλει σε αυτό το σημαντικό εκπαιδευτικό ταξίδι, καθιερώνοντας υγιεινές συνήθειες από νεαρή ηλικία".

Πηγή: www.real.gr

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Η ευεργετική δράση του καφέ απέναντι στη Νόσο Alzheimer: Νέα μελέτη!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Το σωστό πρωινό ξεκινάει από το super market!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Προϊόντα ολικής άλεσης… πόσο εύκολα τα αναγνωρίζουμε;
  arrowΤο πιάτο μας
 • Η διατροφή που νικά τη χοληστερόλη: Ένα πλάνο και πληροφορίες
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Προϊόντα ολικής άλεσης: Ήρθε η ώρα να τα βάλεις στη διατροφή σου!
  arrowΤο πιάτο μας
next