Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Το μενού της εβδομάδας

Μεγέθυνση κειμένου
Το μενού της εβδομάδας

Αν αναρωτιέστε κάθε φορά τι θα φάτε σήμερα... τότε 'Το Μενού της Εβδομάδας' θα γίνει το δεξί χέρι στην κουζίνα σας. Εδώ μπορείτε να βρίσκετε διαφορετικές συνταγές κάθε μέρα για όλα σας τα γεύματα πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό αλλά και σνακ.

Κάθε συνταγή συνοδεύεται από το σχόλιο του διαιτολόγου, υποδεικνύοντας τη διατροφική αξία και τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνετε από κάθε συνταγή.

Εύκολες, νόστιμες και ισορροπημένες συνταγές, λοιπόν, με το διατροφικό σχόλιο του διαιτολόγου. 
 
'Το Μενού της Εβδομάδας' είναι σχεδιασμένο έχοντας σαν βασικό γνώμονα τη Μεσογειακή Διατροφή και βασικό εργαλείο τη Μεσογειακή πυραμίδα.
   
Η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, γενικά, χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε καλής ποιότητας λιπαρά (μονοακόρεστα, πολυακόρεστα) και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη αλλά και από υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Ενώ, περιέχει ελάχιστα έως καθόλου επεξεργασμένα προϊόντα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Μεσογειακή Διατροφή έχει αποτελέσει αντικείμενο σε πάρα πολλές μελέτες τα τελευταία 20 – 30 χρόνια. Με την πλειονότητα αυτών να καταλήγουν στην ευεργετική δράση της Μεσογειακής Διατροφής έναντι καρδιαγγειακών νόσων, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, μεταβολικού συνδρόμου, διαφόρων μορφών καρκίνου ακόμα και έναντι ασθενειών που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό όπως οι αλλεργίες και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Όσο πιο πιστά ακολουθεί κανείς τη Μεσογειακή Διατροφή τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες θνησιμότητας από καρδιακές παθήσεις ή καρκίνο!

Η Μεσογειακή Διατροφή δεν είναι χαμηλή σε λιπαρά, αντίθετα, χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά! Αυτό είναι τελικά το πιο σημαντικό, σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία, σε αντίθεση με ότι υποστηρίζουν κυρίως στο δυτικό κόσμο, ότι δηλαδή οι δίαιτες χαμηλές σε λίπος είναι πιο προστατευτικές. Δώστε, λοιπόν, βαρύτητα στην ποιότητα του λίπους της διατροφής σας αντικαθιστώντας τα κορεσμένα με πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-3 και ω-6). Χρησιμοποιείστε το ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λίπους, αυξήστε την κατανάλωση λιπαρών ψαριών και μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Καταναλώστε ξηρούς καρπούς για σνακ και αντικαταστήστε το ζωικό βούτυρο με μαλακή μαργαρίνη με ω-3.

Η Μεσογειακή Διατροφή με ‘εγχειρίδιο χρήσης’ τη μεσογειακή πυραμίδα καθορίζει τη διατροφή μας στη σωστή ποσότητα, στη σωστή συχνότητα και στις σωστές αναλογίες συστατικών. Αρκεί μόνο να την υιοθετήσουμε…

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Μεσογειακής Διατροφής;

Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και δημητριακών ολικής άλεσης
Η συχνή κατανάλωση ψαριών και δη λιπαρών αντί κόκκινου κρέατος
Η κατανάλωση γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά
Η κατανάλωση ελαιολάδου ως κύρια πηγή λίπους αλλά ξηρών καρπών
Η κατανάλωση τοπικών, εποχιακών και φρέσκων προϊόντων
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και φυσικά
Η φυσική δραστηριότητα

Κάθε εβδομάδα, λοιπόν, ξεκινώντας από σήμερα, 1 Ιουνίου, η nutrimed σας προτείνει εβδομαδίαια μενού με διαφορετικές επιλογές για πρωινά, σνακ, μεσημεριανά και βραδινά γεύματα. Μείνετε συντονισμένοι...
 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Στιγμιαίος καφές: μύθος ή αλήθεια;
    arrowΤο πιάτο μας
  • Νικήστε το χρόνο με σύμμαχο τη διατροφή!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Δροσερές ιδέες για τα πρωινά του καλοκαιριού!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Tα snacks της παραλίας για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Στιγμιαίος καφές: ξέρεις να τον φτιάχνεις σωστά;
    arrowΤο πιάτο μας
next