Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Δασκαλάκη Δέσποινα

Μεγέθυνση κειμένου
Δασκαλάκη Δέσποινα

Επιστημονικός συνεργάτης nutrimed Ηράκλειο Κρήτης

Η Δασκαλάκη Δέσποινα γεννήθηκε το 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2006 στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης (παράρτημα Σητείας). Η ερευνητική πτυχιακή εργασία που εκπόνησε είχε ως τίτλο «Εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης 36 νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης “Mesogeios Crete” στο Ηράκλειο Κρήτης».

Το 2006 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο νεφρολογικό κέντρο “Mesogeios” στο Ηράκλειο.

Το 2007 εργάστηκε εθελοντικά στο “Βενιζέλειο” Γενικό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το 2008 δημοσίευσε αναρτημένη ανακοίνωση στο 3ο Βαλκανικό συνέδριο Παχυσαρκίας με θέμα «Nutritional assessment with 24hour recalls and biochemical parameters in a cohort of dialysis patient in a single renal unit».

Από το 2006 εργάζεται ενεργά στον τομέα της Κλινικής Διατροφής σε συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Ασχολείται μεταξύ άλλων με ανθρώπους που παρουσιάζουν νεφροπάθεια, ουρική αρθρίτιδα, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδη διαβήτη, σύνδρομο Crohn, κοιλιοκάκη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα και εξελίξεις στο χώρο της διατροφής μέσα από σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες. 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Πρωινό στο αυτοκίνητο: η λύση της τελευταίας στιγμής
    arrowΤο πιάτο μας
  • Βρες τη χαμένη σου ενέργεια στο πρωινό σου!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Οικογενειακά Γεύματα: Πώς επηρεάζουν την υγεία των παιδιών;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Ακόμα ένα καφεδάκι ... δίχως τύψεις!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης: Ένας επιτυχημένος συνδυασμός στα δημητριακά πρωινού!
    arrowΤο πιάτο μας
next