Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Βαρβάρα Καρμίρη - Ρέππα

Μεγέθυνση κειμένου
Βαρβάρα Καρμίρη - Ρέππα

Η Βαρβάρα Καρμίρη - Ρέππα είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης της Διατροφής – Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2001). Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης έχει ασχοληθεί με τη διατροφική αντιμετώπιση κλινικών περιστατικών και έχει λάβει εξειδίκευση στα νοσοκομεία Παίδων - Αγία Σοφία, Λαϊκό, Σισμανόγλειο και Γ. Γεννηματά. Κατέχει, επίσης, πτυχίο από το τμήμα Αισθητικής του Α.ΤΕΙ Αθήνας (1997), ενώ έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο στις «Επιστήμες της Αγωγής» στην κατεύθυνση της «Εκπαίδευσης Ενηλίκων» από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από το 2003 είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο nutrimed Ν. Ερυθραίας, αντιμετωπίζοντας πλήθος περιστατικών, ενώ πλέον είναι υπεύθυνη διαιτολόγος στο νέο γραφείο της nutrimed στα Πετράλωνα. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια διδάσκει σε δημόσια Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, υλοποιώντας, τακτικά προγράμματα αγωγής υγείας με διατροφικό περιεχόμενο.

Στο συγγραφικό της έργο συγκαταλέγονται δυο βιβλία Διατροφής («Σύνταξη και Ανάλυση Διαιτολογίων» και «Βασικά Στοιχεία Διατροφής»), τα οποία διδάσκονται στα τεχνικά λύκεια όλης της χώρας, στην ειδικότητα «Τροφίμων και Διατροφής». Επίσης, έχει συμμετάσχει σε εξειδικευμένες ομάδες συγγραφής πολλών μικρών χρηστικών βιβλίων και ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία αποσκοπούν στην πληροφόρηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα διατροφής.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τη διατροφή.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next