Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Κοκκίνου Φωτεινή, Nutrimed Νέας Σμύρνης

Μεγέθυνση κειμένου
Κοκκίνου Φωτεινή, Nutrimed Νέας Σμύρνης

Η Κοκκίνου Φωτεινή είναι διαιτολόγος–διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 2007. Στα πλαίσια της μετεκπαίδευσής της εξειδικεύτηκε στη διατροφική παρέμβαση με ψυχο-εκπαιδευτικό χαρακτήρα, στην τροποποίηση αλλαγής συμπεριφοράς με βάσει την συστημική προσέγγιση σε ενήλικες και παιδιά, σε τεχνικές επικοινωνίας καθώς και στην διαχείριση και αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.

Από το 2007 ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου, έχοντας στο ενεργητικό της την λειτουργία και διαχείριση των διαιτολογικών τμημάτων κέντρων διαχείρισης βάρους και ιατρικής αισθητικής. Από το 2010 έχει αναλάβει ρόλο Επιστημονικού Συμβούλου στην εταιρία nutrimed, με κύρια αρμοδιότητα την επικοινωνία θεμάτων διατροφής και τροφίμων, την επιστημονική υποστήριξη εταιριών τροφίμων και ποτών καθώς και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων στο χώρο της διατροφής και της δημόσιας υγείας.

Από το 2010, έχει επιτελέσει υπεύθυνη σύμβουλος διατροφής, εκπαιδεύτρια και διαχειρίστρια προγραμμάτων αγωγής υγείας και πρόληψης/ διαχείρισης της παιδικής παχυσαρκίας όπως το πρόγραμμα «Υγεία εν γνώσει», προγράμματα διατροφικής εκπαίδευσης μέσω βιωματικής μάθησης και θεατρικού παιχνιδιού σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής, σε χώρους αναψυχής και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Από το 2012 είναι υπεύθυνη του προγράμματος D-Feed, μιας ολοκληρωμένης μεθόδου διαχείρισης του βάρους και της ευεξίας του σώματος και από το 2013 έχει αναλάβει την επιστημονική υποστήριξη της ομάδας sailing-therapy.com που δραστηριοποιείται στην προώθηση της ευεξίας στον χώρο του τουρισμού και της ιστιοπλοΐας.

‘Έχει συμμετάσχει και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες διατροφής και διαδραστικά σεμινάρια για το ευρύ κοινό, ομάδες γονέων, παιδιών νηπιακής και παιδικής ηλικίας αλλά και ως εισηγήτρια – εκπαιδεύτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχει επιτελέσει υπεύθυνη σύνταξης διαδικτυακών portal, ιστοσελίδων διατροφής, περιοδικών και βιβλίων διατροφής και αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και περιοδικά διατροφής και υγείας, ενώ εμφανίζεται ως ομιλήτρια σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και επιτέλεσε μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Εβδομάδας Διατροφής 2008 και 2010.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Ενσυνείδητη διατροφή: ήρθε η ώρα να ακούσεις το σώμα σου!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Ελληνικός καφές: πάντα στην καρδιά μας! Και tips για να τον απολαύσετε
  arrowΤο πιάτο μας
 • Σεπτέμβριος:ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες για δυναμική επιστροφή στο θρανίο αλλά και στο γραφείο!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Φθινοπωρινό restart: δώσε στον οργανισμό σου τα απαραίτητα εφόδια!
  arrowΤο πιάτο μας
 • Πρωινό για παιδιά: συνδυάστε τη γεύση με τη θρεπτική αξία!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next