Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Βασιλική Πυρογιάννη, MSc

Μεγέθυνση κειμένου
Βασιλική Πυρογιάννη, MSc

Η Βασιλική Πυρογιάννη είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, απ’όπου απεφοίτησε το έτος 2001 με επίδοση «Άριστα». Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία - Διατροφή» με εξειδίκευση στην αθλητική διατροφή από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 2001 ασκεί το επάγγελμα της διαιτολόγου ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη. Από το Μάρτιο του 2004 και για διάστημα δύο ετών εργάστηκε ως κλινικός διαιτολόγος στο εξωτερικό ιατρείο παχυσαρκίας και σακχαρώδους διαβήτη του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένιο-Μπενάκειο ΕΕΣ». Από το 2006 είναι επιστημονική συνεργάτης της εταιρίας διατροφικών υπηρεσιών Nutrimed, η οποία συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες εταιρίες της βιομηχανίας τροφίμων, στα πλαίσια της επιστημονικής υποστήριξης των προϊόντων τους.

Από το 2002 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια, αλλά και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε σημαντικά συνέδρια και ημερίδες του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και άλλων επιστημονικών φορέων. Το Νοέμβριο του 2003 ανέλαβε καθήκοντα Ταμία του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, και από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε Γραμματέας Επιστημονικών Θεμάτων και Εκδηλώσεων.

Το 2006, στα πλαίσια της Εβδομάδας Διατροφής με θέμα τη «Διαθρεπτική Επισήμανση» ήταν υπεύθυνη για τη διενέργεια της έρευνας του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, με σκοπό τη διερεύνηση των γνώσεων ειδικά επιλεγμένου καταναλωτικού κοινού όσον αφορά στις ετικέτες τροφίμων.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει τα σημαντικότερα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρια παχυσαρκίας και διατροφής που έχουν διεξαχθεί από το 2002 μέχρι σήμερα, ενώ έχει συμμετάσχει και με γραπτές ανακοινώσεις (poster) σε ορισμένα από αυτά. Τέλος, αρθρογραφεί τακτικά σε περιοδικά που ασχολούνται με θέματα υγείας και διατροφής.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Τρεφόμαστε ισορροπημένα και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Προδιαβήτης: η πρόληψη είναι δύναμη!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Κράτα τις μικρές απολαύσεις της διατροφής σου τρώγοντας ισορροπημένα
  arrowΤο πιάτο μας
 • Τips για να κάνετε τη διατροφή σας πιο φιλική για την καρδιά
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Αρχαίοι σπόροι: γιατί να τους βάλουμε στη διατροφή μας;
  arrowΤο πιάτο μας
next