Τρίτη, 21 Μαϊου 2019

Τσικνή Χρυσούλα

Μεγέθυνση κειμένου
Τσικνή Χρυσούλα

Επιστημονικός Συνεργάτης Nutrimed

Η Τσικνή Χρυσούλα είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, από το οποίο απεφοίτησε το 2011. Το 2013 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή» με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου από το 2011 και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων. Η συνεργασία της με την nutrimed σε διάφορα επίπεδα έχει ξεκινήσει από το 2013.

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διατροφική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη. Το 2011-12 συμμετείχε σε 2 ερευνητικά προγράμματα στα οποία μελέτησε την επίδραση της συχνότητας γευμάτων τόσο σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, όσο και σε γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Το 2011 δημοσιεύθηκε η πτυχιακή της μελέτη ως αναρτημένη ανακοίνωση στο 4ο Συμπόσιο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρίας Αθηροσκλήρωσης.

Το συγγραφικό της έργο αφορά τη συμμετοχή σε ομάδα συγγραφής σχετικά με την εκπόνηση εντύπων, ηλεκτρονικών οδηγών καθώς και τη δημιουργία ερωτηματολογίων ισορροπημένης διατροφής και σωματικής δραστηριότητας που απευθύνονταν στον εφηβικό πληθυσμό. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ενημερώσεις τοπικών νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων αλλά και λυκείων.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Το αλάτι στη διατροφή μας: κρυφή νοστιμιά ή κρυφή απειλή;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Πρωινό: όχι πάλι τα ίδια και τα ίδια! Πάρε ιδέες!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Αυξάνεται παγκοσμίως η ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε – Τι γίνεται στην Ελλάδα
    arrowΤο πιάτο μας
  • Καστανό ή λευκό ρύζι: Ποιο είναι πιο υγιεινό – Σε τι διαφέρουν
    arrowΤο πιάτο μας
  • Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next