Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Φαγητό, ποτό και διακοπές...υπάρχει όριο;

Μεγέθυνση κειμένου
Φαγητό, ποτό και διακοπές...υπάρχει όριο;
blogs.sweden.se

Διακοπές, περίοδος ηρεμίας, εκτόνωσης και ξεκούρασης. Πόσες φορές όμως μας αφήνουν με μια πικρή ανάμνηση στο τέλος τους; Συχνά μπερδεύουμε την ξενοιασιά των διακοπών με την έλλειψη ορίων υπερκαταναλώνοντας φαγητό και ποτό, με αποτέλεσμα να παίρνουμε βάρος, απειλώντας την υγεία μας ή ακόμη και να αυξάνουμε την πιθανότητα ατυχημάτων.

Γιατί να αφήσετε μια υπερβολή να χαλάσει τις αναμνήσεις των διακοπών γεμίζοντάς ενοχές; Τι μπορείτε να κάνετε;

Θυμηθείτε πως νιώθετε μετά από ένα τεράστιο γεύμα ή μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, παραφορτωμένοι, νυσταγμένοι χωρίς διάθεση. Πολλές φορές συγχέουμε τη διασκέδαση με το πολύ φαγητό ενώ κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να διασκεδάσετε δοκιμάστε ένα χόμπι, ένα παιχνίδι με την παρέα ή μια έξοδο για χορό παρά ένα παραφορτωμένο τραπέζι.

Mεζέδες…οι αμαρτωλοί. Οι διακοπές, συνήθως, συνοδεύονται από μεζεδάκια, τα περισσότερα από τα οποία είναι τηγανιτά ή διαφόρων ειδών κοψίδια. Τόσο τα τηγανιτά όσο και το κρέας που επιλέγουμε να φάμε (αρνάκι, χοιρινο κλπ) είναι πλούσια σε λίπος, το οποίο ο οργανισμός μας καθυστερεί να πέψει, με αποτέλεσμα να μας βαραίνουν περισσότερο και να δημιουργούν μια δυσάρεστη κατάσταση.

Είπατε το αλκοόλ…νεράκι; Πόσες φορές σβήσατε τη μεσημεριανή σας δίψα με κρασί, ούζο, τσίπουρο ή μπίρα και κλείσατε την ημέρα σας με ποτό μαζί με φίλους; Ας μην ξεχνάμε πως το αλκοόλ αν και δεν αποτελεί θρεπτικό συστατικό, δίνει θερμίδες και μάλιστα παρόμοιες με αυτές του λίπους. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα θελήσετε να ξεδιψάσετε προτιμήστε νερό ή άλλα ροφήματα και ποτά που μπορούν να συμβάλλουν στην ενυδάτωσή μας όπως χυμούς, καφέ, τσάι και light αναψυκτικά και καταναλώστε το αλκοόλ με μέτρο.
 

Άλλα άρθρα
nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Καλοκαιρινές εξορμήσεις: ιδέες για θρεπτικά snacks!
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Τι να φάω για πρωινό το καλοκαίρι; Βάλε φαντασία!
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Ενυδάτωση: το σημείο SOS του καλοκαιριού!
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Τα snacks της ηλιοθεραπείας
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Ισορροπημένο πρωινό με μπισκότα γίνεται; Μα φυσικά!
  arrowΤο πιάτο μας
next