Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ταχινοσαλάτα

Μεγέθυνση κειμένου
Ταχινοσαλάτα

 Ταχινοσαλάτα

Υλικά για 4 άτομα:
Για τη σαλάτα
  • 250 γρ. λάχανο
  • 250 γρ. κόκκινο λάχανο
  • 5 μικρά καρότα
  • 1 αγγούρι
  • 5 ραπανάκια
Για τη σως:
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. νερό
  • 55 γρ. χυμός λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Για τη σως: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και αραιώνουμε το ταχίνι με τις μισές ποσότητες λαδιού και νερού. Προσθέτουμε στο αραιωμένο ταχίνι το ψιλοκομμένο σκόρδο και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει το αλάτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το μισό από το νερό που μας έμεινε, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε  το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Για τη σαλάτα: Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά εποχής και τα περιχύνουμε με τη σως που παρασκευάσαμε.

Αναδημοσίευση από το βιβλίο της Κωνσταντίνας Καρασούλη MsC, Συνταγές για σώμα και Πνεύμα, εκδόσεις Αρχέτυπο

Άλλα άρθρα
  • Πρόκειται για μία γευστική, ολιγοθερμιδική σαλάτα

  • Πόσες φορές επιλέξατε να φτιάξετε μία «αθώα» σαλατούλα προκειμένου να φάτε ελαφριά;

  • Οι επιστήμονες στον χώρο της διατροφής προτείνουν να..."τρώμε πρωινό σαν βασιλιάδες, μεσημεριανό σαν πρίγκηπες και δείπνο σαν φτωχοί"...

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Ελπίδες για το Αλτσχάιμερ! Έφυγαν τα κύτταρα «ζόμπι», εξαφανίστηκε και η άνοια
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για τη διατροφή των παιδιών
    arrowΠΑΙΔΙ
  • 7 τρόποι για να αυξήσεις την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών τροφών που καταναλώνεις
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί τρώμε χωρίς να πεινάμε;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Αντιοξειδωτικά: η φυσική άμυνα του οργανισμού σου!
    arrowΤο πιάτο μας
next