Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τομάτες γεμιστές με πλιγούρι

Μεγέθυνση κειμένου
Τομάτες γεμιστές με πλιγούρι

Υλικά

• 2 Κιλά (15 μέτριες) Τομάτες
• 100γρ Ρύζι γλασέ
• 250γρ, 1 ¼ φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
• 60γρ, ½ φλιτζ. τσαγιού Σταφίδες Ξανθές
• 60γρ Κουκουνάρι
• 120γρ Φέτα τριμμένη
• 200γρ, 2 ¼ φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο
• 300γρ Συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
• Δυόσμος, Μαϊντανός, Κόλιανδρο, Κύμινο, Αλάτι, Πιπέρι
• 3 σκελίδες Σκόρδο
• Πατάτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανοίγετε τις τομάτες και κρατάτε (τρίβετε) το εσωτερικό από τις 10. Σε αυτό ρίχνετε μέσα το ρύζι, το Πλιγούρι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, την φέτα, 150γρ ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο κόλιανδρο, λίγο κύμινο, αλάτι, λίγο πιπέρι και το σκόρδο τριμμένο. Τα ανακατεύετε, γεμίζετε τις ντομάτες, περιχύνετε με 50γρ ελαιόλαδο και λίγο νερό, ενώ προαιρετικά προσθέτετε πατάτες. Ψήνετε στους 160 με 180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο.
 
Πηγή: www.fytro.com.gr

Άλλα άρθρα
nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Ενσυνείδητη διατροφή: ήρθε η ώρα να ακούσεις το σώμα σου!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Ελληνικός καφές: πάντα στην καρδιά μας! Και tips για να τον απολαύσετε
    arrowΤο πιάτο μας
  • Σεπτέμβριος:ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες για δυναμική επιστροφή στο θρανίο αλλά και στο γραφείο!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Φθινοπωρινό restart: δώσε στον οργανισμό σου τα απαραίτητα εφόδια!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Πρωινό για παιδιά: συνδυάστε τη γεύση με τη θρεπτική αξία!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next