Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Πλιγούρι με δαμάσκηνο, κοτόπουλο, καρύδι και βινεγκρέτ από βαλσάμικο ξύδι

Μεγέθυνση κειμένου
Πλιγούρι με δαμάσκηνο, κοτόπουλο, καρύδι και βινεγκρέτ από βαλσάμικο ξύδι





Πειραματιστείτε με μια εναλλακτική και ισορροπημένη συνταγή για τις ημέρες των γιορτών!









Υλικά

150 γρ. πλιγούρι
300 ml ζωμός κοτόπουλου
100 γρ. κοτόπουλο στήθος
70 γρ. δαμάσκηνα
30 γρ. καρύδια
5 γρ. κανέλα
30 γρ. χουρμάδες
10 γρ. σουσάμι
15 ml ξύδι βαλσάμικο
10 ml μούστος ή πετιμέζι (προαιρετικά)
45 ml ελαιόλαδο
1 σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι(κόκκινοι σπόροι)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το πλιγούρι  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου στο ζωμό μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτουμε στο έτοιμο πλιγούρι τα δαμάσκηνα, τους χουρμάδες, τα καρύδια και το κοτόπουλο (αφού έχει βράσει) το οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια καρέ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το μούστο και τα μπαχαρικά. Σερβίρουμε ραντίζοντας το πλιγούρι με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και με το σουσάμι.
 
 

Άλλα άρθρα
nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Όλα για το πρωινό και 4 εύκολες συνταγές
    arrowΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • Γίνεται η σαλάτα σάντουιτς; Γίνεται!!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ενδιάμεσα γεύματα: γιατί είναι σημαντικά;
    arrowΤο πιάτο μας
  • Επιστροφή στο σωστό βάρος μετά τις γιορτές
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Τυρί χαμηλό σε λιπαρά... To προϊόν για ισορροπία, γεύση και μειωμένες θερμίδες στο πιάτο μας
    arrowΤο πιάτο μας
next