Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Μπακαλιάρος με Πράσα Αυγολέμονο

Μεγέθυνση κειμένου
Μπακαλιάρος με Πράσα Αυγολέμονο



Υλικά:

12 πράσα κομμένα σε κομμάτια 5 – 6 εκ.
3 κοτσάνια σέλερι
3 εκ. Τζίντζερ κομμένο σε λεπτά κομματάκια (σαν σπιρτόξυλα)
6 μερίδες μπακαλιάρου
8 κουταλιές σούπας λάδι
Λίγο αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι



Για το αυγολέμονο:

2 αβγά
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ για κάθε φλιτζάνι ζωμού
Χυμός από λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο από το προηγούμενο βράδυ σε νερό που αλλάζουμε συχνά και τον φυλάμε στο ψυγείο.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα πράσα, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα ψήνουμε λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες και το τζίντζερ και βράζουμε με λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.
Προς το τέλος βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε ή πήζουμε το ζουμί με κορν φλάουρ (1 κουταλιά σούπας φουσκωτή για κάθε φλιτζάνι ζωμού).




Από το βιβλίο «Συνταγές για σώμα και πνεύμα»
της Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου και
υπεύθυνη του Διαιτολογικού Γραφείου nutrimed Θεσσαλονίκης,
Κωνσταντίνας Καρασούλη, MSc.

Άλλα άρθρα
nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Τυρί χαμηλό σε λιπαρά… ένας διατροφικός σύμμαχος για την υγεία μας!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Πρωινό: Σύμμαχος ή εχθρός της δίαιτας;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Βρεφική διατροφή: Πότε να δώσω δημητριακά στο μωράκι μου;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Η διατροφή ξεκινά από το σούπερ μάρκετ
    arrowΤο πιάτο μας
  • Βάλτε την ολική άλεση στη μέρα σας!
    arrowΤο πιάτο μας
next