Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Μπακαλιάρος με Πράσα Αυγολέμονο

Μεγέθυνση κειμένου
Μπακαλιάρος με Πράσα Αυγολέμονο



Υλικά:

12 πράσα κομμένα σε κομμάτια 5 – 6 εκ.
3 κοτσάνια σέλερι
3 εκ. Τζίντζερ κομμένο σε λεπτά κομματάκια (σαν σπιρτόξυλα)
6 μερίδες μπακαλιάρου
8 κουταλιές σούπας λάδι
Λίγο αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι



Για το αυγολέμονο:

2 αβγά
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ για κάθε φλιτζάνι ζωμού
Χυμός από λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο από το προηγούμενο βράδυ σε νερό που αλλάζουμε συχνά και τον φυλάμε στο ψυγείο.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα πράσα, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα ψήνουμε λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες και το τζίντζερ και βράζουμε με λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.
Προς το τέλος βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε ή πήζουμε το ζουμί με κορν φλάουρ (1 κουταλιά σούπας φουσκωτή για κάθε φλιτζάνι ζωμού).




Από το βιβλίο «Συνταγές για σώμα και πνεύμα»
της Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου και
υπεύθυνη του Διαιτολογικού Γραφείου nutrimed Θεσσαλονίκης,
Κωνσταντίνας Καρασούλη, MSc.

Άλλα άρθρα
nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Όλα για το πρωινό και 4 εύκολες συνταγές
    arrowΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • Γίνεται η σαλάτα σάντουιτς; Γίνεται!!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ενδιάμεσα γεύματα: γιατί είναι σημαντικά;
    arrowΤο πιάτο μας
  • Επιστροφή στο σωστό βάρος μετά τις γιορτές
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Τυρί χαμηλό σε λιπαρά... To προϊόν για ισορροπία, γεύση και μειωμένες θερμίδες στο πιάτο μας
    arrowΤο πιάτο μας
next