Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Αυγά με σπανάκι

Μεγέθυνση κειμένου
Αυγά με σπανάκι

Ένα γεύμα για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τα αυγά μάτια ή ομελέτα και τους αρέσει να δοκιμάζουν νέους συνδυασμούς γεύσεων. Εδώ συνυπάρχει μια από τις σημαντικότερες φυτικές τροφές, το σπανάκι με την πιο πλήρη ζωική, το αυγό και μαζί ανεβάζουν σημαντικά την θρεπτική αξία του πιάτου μας.

ΥΛΙΚΑ (2 μερίδες)

• 250 γρ. σπανάκι
• 3 κουτ γλυκού ελαιόλαδο
• ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2%
• 4 αυγά
• πιπέρι, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βράζετε το σπανάκι και στην συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και το τσιγαρίζετε. Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνετε το γιαούρτι. Σπάτε τα αυγά στα σημεία που υπάρχει το λάδι ώστε να μαγειρευτούν. Τα αφήνετε για 5-10’ σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν. Τα βγάζετε και τα αλατοπιπερώνετε.
 

Άλλα άρθρα
  • Τα καλαμαράκια αποτελούν ικανοποιητική πηγή πρωτεϊνών για τον οργανσμό μας..

  • Αντικαθιστά τους καλοκαιρινούς μήνες την ομελέτα, γευστικό και θρεπτικό πιάτο

  • Ο βακαλάος προμηθεύει τον οργανισμό μας με τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα...

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Πρωινό τη Μεγάλη Εβδομάδα: νηστίσιμες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Ταχίνι σύμμαχος της νηστείας και όχι μόνο!
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Πρωινό για γερό ανοσοποιητικό: ενίσχυσε τη φυσική άμυνα του οργανισμού σου!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Περιόρισε τη ζάχαρη, κράτα τη γεύση: τα tips που χρειάζεσαι!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ανάπτυξη και γερά οστά
    arrowΠΑΙΔΙ
next