Εβδομάδα 9 με 16 Νοεμβρίου
Τα μακαρόνια είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο, σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Το γιαούρτι είναι πηγή πρωτεινών και ασβεστίου....
περισσότεραΜεσημεριανά

Ο σολομός αποτελεί μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μια γερή καρδιά και διαύγεια νου. Αποτελεί το ‘Α’ και το ‘Ω-3’ της διατροφής, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων...

Το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών, σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και για την...

Τα κεφτεδάκια είναι ένα αγαπημένο φαγητό τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Η θρεπτική τους αξίας είναι μεγάλη λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτά. Είναι ένα πιάτο που έχει συνδυάσει την πρωτεΐνη του κρέατος, μαζί με υδατάνθρακες όπως και τα λαχανικά εξαιτίας του...

Οι κροκίνες που περιέχονται στα στίγματα του κρόκου κοζάνης (σαφράν) είναι ασυνήθιστα υδατοδιαλυτά καροτενοειδή, τα οποία βρέθηκε ότι μπορούν να αναστείλουν τον πολλαπλασιασμό των λευχαιμικών κυττάρων. Συν τοις άλλοις, ο κρόκος έχει βρεθεί πως δρα ενάντια σε ορισμένους τύπους...

Όταν εμείς οι διαιτολόγοι αναφερόμαστε σε μεσογειακή δίαιτα εννοούμε κάτι σαν αυτό το πιάτο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την κατανάλωση τουλάχιστον 2 μερίδων λαχανικών την μέρα ως προληπτικό μέτρο για την μείωση των καρδιοαγγειακών νοσημάτων. Αυτό συμβαίνει διότι τα...

Τα ρεβύθια ανήκουν στην ομάδα των οσπρίων. Τα όσπρια αποτελούν μία από τις κύριες επιλογές τροφίμων στη νηστεία. Πέρα από τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος όμως, μπορείτε να τα συνδυάσετε με τρόφιμα από την ομάδα των αμυλούχων προκειμένου να προσλάβετε πρωτεϊνη υψηλής βιολογικής...