Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

3η επιλογή: Σαλάτα με πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα

Μεγέθυνση κειμένου
3η επιλογή: Σαλάτα με πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
170 γρ. ηλιέλαιο
170 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
αλάτι



Για τη σαλάτα

360 γρ. διάφορα σαλατικά, χοντροκομμένα με το χέρι
180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά καρέ
60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένo σε μικρά καρέ
100 γρ. τυρί έμενταλ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
20 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά καρέ
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο.

Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.


Πηγή: yiannislucacos.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα ελαφρύ και εύπεπτο δείπνο. Νόστιμη σαλάτα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά λόγω του αβοκάντο,ενός παρεξηγημένου φρούτου το οποίο είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη C,φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next