Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

1η επιλογή: Φιλέτο ψαριού με λαχανικά

Μεγέθυνση κειμένου
1η επιλογή: Φιλέτο ψαριού με λαχανικά

Υλικά συνταγής

2 φιλέτα σφυρίδας
4 ντοματίνια
λίγη κάππαρη ή καππαρόφυλλα
½ φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1½ κ.σ. ελαιόλαδο
2 λαδόκολλες

Εκτέλεση
Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο. Τοποθετούμε επάνω από ένα φιλέτο ψαριού, με τη ράχη να ακουμπάει στη λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, ισομοιράζουμε τα ντοματίνια, το φινόκιο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καππαρόφυλλα.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκι, γυρίζοντας τα πλαϊνά κάτω από το ψάρι. Η ένωση της λαδόκολλας να μείνει από πάνω ώστε να μην τρέξουν τα υγρά του φαγητού. Τοποθετούμε τα πακέτα σε λαμαρίνα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄.

Πηγή: argiro.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία γρήγορη και υγιεινή συνταγή που σας προσφέρει τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά που έχετε ανάγκη, όπως επίσης κβιταμίνες και αντιοξειδωτικά από τα λαχανικά και τα μυρωδικά που τη συνοδεύουν. Παράλληλα, είναι μία συνταγή που χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με ρύζι ή πατάτα βραστή.
 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Πρωινό στην παραλία; Θρεπτικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Χωρίς ανταγωνιστή το τένις στη μακροζωία
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Μπαίνουν ετικέτες διατροφικής επισήμανσης στα αλκοολούχα ποτά
    arrowΤο πιάτο μας
  • Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: διατροφικά tips από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου
    arrowMAIN MENU
  • Αλλαντικά  &  Υγεία
    arrowΤο πιάτο μας
next