Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

2η επιλογή: Κριτσίνια

Μεγέθυνση κειμένου
2η επιλογή: Κριτσίνια

Υλικά συνταγής

4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλέυρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
λίγο σουσάμι
1/4 της κούπας λάδι
3/4 της κούπας νερό
3 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τραγανά κριτσίνια, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι,και την ζάχαρη.
Σε μία κούπα ανακατεύουμε το νερό με το κονιακ και το λαδι
Προσθέτουμε τα υγρά στο μίγμα με το αλέυρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μεχρι να μαζευτεί η ζύμη μας σε ένα σημείο δημιουργόντας μία μπάλα.
Αδειάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, και ραντίζουμε με λίγο λάδι και με λίγο σουσάμι.
Με το μαχαίρι, κόβουμε την ζύμη σε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτι.
Ψήνουμε τα κριτσίνια για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε απο τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε τα κριτσίνια με διάφορα ντιπ ή με βούτυρο και πάστα ελιάς.

Πηγή: supersyntages.gr

Διατροφικό σχόλιο: Τα σπιτικά κριτσίνια αποτελούν ένα γευστικό σνακ για όλες τις ώρες με λίγες θερμίδες και μπορείτε να τα συνδυάσετε με λίγο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, με φυτική μαργαρίνη ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα σας.

 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Καλοκαίρι…ώρα για φρέσκιες ιδέες για ισορροπημένα και απολαυστικά πρωινά!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Οικογενειακό πρωινό: εύκολες λύσεις για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ήρθε η ώρα να συμπληρώσεις αυτό που λείπει από τη διατροφή σου!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Η αξία των αρχαίων σπόρων στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ελληνικός καφές: μία διαχρονική αξία!
    arrowΤο πιάτο μας
next