Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

2η επιλογή: Κριτσίνια

Μεγέθυνση κειμένου
2η επιλογή: Κριτσίνια

Υλικά συνταγής

4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλέυρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
λίγο σουσάμι
1/4 της κούπας λάδι
3/4 της κούπας νερό
3 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τραγανά κριτσίνια, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι,και την ζάχαρη.
Σε μία κούπα ανακατεύουμε το νερό με το κονιακ και το λαδι
Προσθέτουμε τα υγρά στο μίγμα με το αλέυρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μεχρι να μαζευτεί η ζύμη μας σε ένα σημείο δημιουργόντας μία μπάλα.
Αδειάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, και ραντίζουμε με λίγο λάδι και με λίγο σουσάμι.
Με το μαχαίρι, κόβουμε την ζύμη σε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτι.
Ψήνουμε τα κριτσίνια για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε απο τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε τα κριτσίνια με διάφορα ντιπ ή με βούτυρο και πάστα ελιάς.

Πηγή: supersyntages.gr

Διατροφικό σχόλιο: Τα σπιτικά κριτσίνια αποτελούν ένα γευστικό σνακ για όλες τις ώρες με λίγες θερμίδες και μπορείτε να τα συνδυάσετε με λίγο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, με φυτική μαργαρίνη ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα σας.

 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Πρωινό στην παραλία; Θρεπτικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Χωρίς ανταγωνιστή το τένις στη μακροζωία
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Μπαίνουν ετικέτες διατροφικής επισήμανσης στα αλκοολούχα ποτά
    arrowΤο πιάτο μας
  • Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: διατροφικά tips από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου
    arrowMAIN MENU
  • Αλλαντικά  &  Υγεία
    arrowΤο πιάτο μας
next