Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Σουπιές με χόρτα

Μεγέθυνση κειμένου
Σουπιές με χόρτα

 Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό σουπιές
½ κιλό σέσκουλα ή άλλα χόρτα εποχής
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαράκια σέλινο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά, αφαιρώντας το κόκαλό τους και το μελάνι τους. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σέσκουλα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά ρίχνουμε πρώτα τις σουπιές ανακατεύοντας συνέχεια.
Κατόπιν ρίχνουμε τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρεται ζεστό.

Σημείωση. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε το μελάνι της σουπιάς το οποίο γενικά θα μαυρίσει το φαγητό, πλην όμως θα το κάνει πολύ νόστιμο.

Πηγή: http://www.eliasmamalakis.gr/

Διατροφικό σχόλιο: 
Ενα κυρίως γεύμα ιδανικό ακόμα και για τις μέρες νηστείας, καθως οι σουπιές περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, οι οποίες απουσιάζουν κατά τη νηστεία.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next