Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Σολoμός Μαριναρισμένος με μουστάρδα

Μεγέθυνση κειμένου
Σολoμός Μαριναρισμένος με μουστάρδα

 Υλικά για τη μαρινάδα

2/3 ποτηριού λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα dijon
1 κουταλιά μουστάρδα με σιναπόσπορους
1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ όλα τα υλικά σ' ένα μεγάλο μπώλ.
ΒΑΖΕΤΕ μέσα 1 φέτα σολωμό 400-500 γρ. και τον αφήνετε να μαριναριστεί μερικές ώρες.
ΑΝΑΒΕΤΕ το γκρίλ του φούρνου και τον ψήνετε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
ΒΑΖΕΤΕ τη μαρινάδα σ'ένα μπρίκι και τη σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί ο σολωμός.
Η μαρινάδα θα πήξει λίγο και θα γίνει μια ωραία σάλτσα για τον ψάρι και τη γαρινιτούρα του.

Πηγή: http://cooktime.gr/ 

Διατροφικό σχόλιο: Ο σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια και είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του.



nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next