Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Σελινόριζα με πράσα

Μεγέθυνση κειμένου
Σελινόριζα με πράσα

Υλικά
 

Σελινόριζα 500 γρ κομμένη καρέ
Πράσα 1 κιλό κομμένα
Καρότα 2 τεμ κομμένα
Ρύζι Καρολίνα 1 1/2 φλιτζάνι του καφέ
Αλάτι - πιπέρι
Κύβος λαχανικών 1 τεμ
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Νερό όσο χρειαστεί (1 ποτήρι περίπου)


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, τα κόβουμε λοξά σε κομμάτια και τα πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε την σελινόριζα σαν πατάτα, την πλένουμε και την κόβουμε σε κομματάκια. Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο νεράκι, τα πράσα, το ελαιόλαδο, τη σελινόριζα, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, αλάτι-πιπέρι, αφήνουμε να αχνιστούν καλά, να αλλάξει λίγο το χρώμα τους και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών,το ρύζι,νεράκι ίσα να σκεπάζει το φαγητό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.Σερβίρουμε με λεμονάκι.

Πηγη: chefoulis.gr

Διατροφικό σχόλιο: 
Οι σελινόριζες είναι χαμηλές σε θερμίδες και ζυγίζουν μόλις το 5%-6% των άλλων αμυλούχων λαχανικών .

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next