Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

2η επιλογή: Γλύκισμα με μουσλι

Μεγέθυνση κειμένου
2η επιλογή: Γλύκισμα με μουσλι

Υλικά για 4 άτομα
2 φλιτζάνια μούσλι
2 κεσεδάκια γιαούρτι της αρεσκείας σας
2 πορτοκάλια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ανανά (φρέσκο ή κονσέρβας στο χυμό του) κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 γκρέιπ φρουτ ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

Για τη διακόσμηση:
Κολονάτα ποτήρια
μερικά κομμάτια ανανά
ροδέλες από τη φλούδα του πορτοκαλιού
λίγα μούσλι
οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση
Αδειάστε τα μούσλι σε 4 κολονάτα ποτήρια μέχρι τη μέση. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι και στη συνέχεια ρίξτε τα κομμάτια πορτοκαλιού, το γκρέιπ φρουτ και τον ανανά (κρατήστε λίγα κομμάτια ανανά για τη διακόσμηση).
Αδειάστε το μίγμα αυτό πάνω από τα μούσλι. Πασπαλίστε με λίγα μούσλι και κουκουναρόσπορο. Καρφώστε σε μια οδοντογλυφίδα ένα κομμάτι ανανά και μια τυλιγμένη ροδέλα από τη φλούδα του πορτοκαλιού και ακουμπήστε την οδοντογλυφίδα στο πάνω μέρος του ποτηριού.

Πηγή: e-syntages.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα υγεινό και νόστιμο σνακ με βάση το μούσλι. Το μούσλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Επισης πρόκειται για ένα σνακ πλούσιο σε ασβέστιο που θα σας δώσει άμεση ενέργεια. Και μην ξεχνάτε κατά την εκτέλεση της συνταγής να προτιμήσετε γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Διατροφικοί σύμμαχοι κατά του στρες
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Διατροφή στο γραφείο: τα πιο συχνά λάθη
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Πώς να χάσετε τα κιλά των γιορτών
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Καρμίρη Βαρβάρα - Η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης
    arrowMAIN MENU
  • Μπαλαμπάνος Σταύρος - Ανακαλύπτοντας τα αντιοξειδωτικά της διατροφής
    arrowMAIN MENU
next