Εβδομάδα 6 με 12 Ιουλίου
Ένα διαφορετικό μπέργκερ ιδανικό για όσους δεν προτιμούν το κρέας. Ο αρακάς που περιέχει είναι ένα αμυλούχο λαχανικό που συνδυάζει πρωτείνημε σύνθετους υδατάνθρακες.Ο αρακάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη Κ που σε συνδυασμό με το καλαμπόκι και τη πατάτα μας...
περισσότεραΜεσημεριανά

Ο ρολός από κιμά γεμιστός με αυγό, είναι μια συνταγή με υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Το συγκεκριμένο γεύμα περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, φώσφορο κ.α. Η βιταμίνη Β1 που τη συναντάμε στο κρέας, στ’ αυγά, στα όσπρια, στο γάλα και στα δημητριακά είναι απαραίτητη για...

Τα λαχανικά αποτελούν απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, ενώ δρουν και προστατευτικά ενάντια σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά κ.ά. Τα λαχανικά περιέχουν αρκετό νερό, ελάχιστο λίπος, καθόλου...

Τα ψάρια είναι πλούσια σε ανόργανα στοιχεία όπως φώσφορο, ασβέστιο και μαγνήσιο, τρία μεταλλικά στοιχεία σημαντικά για τη μεταλλοποίηση των οστών. Επίσης το ψάρι περιέχει Βιταμίνη Α και D που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της φυσικής μας άμυνας και συμβάλλουν...

Οι φακές συνδυασμένες με ρύζι εκτός τις νοστιμιάς που μας προσφέρουν μας παρέχουν πολλά διατροφικά οφέλη όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και σίδηρο. Επίσης, συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς (προστασία από στεφανιαία και καρδιαγγειακή νόσο), όχι μόνο λόγω των...

Όπως όλα τα όσπρια, έτσι και τα μαυρομάτικα είναι πλούσια στα αμινοξέα λυσίνη καιθρεονίνη, ουσίες απαραίτητες για τον σχηματισμό των πρωτεϊνών. Είναι προικισμένα με πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, χαλκό, ασβέστιο, φώσφορο, μαγγάνιο, σίδηρο . Είναι καλή πηγή φυλλικού οξέος...

Ένα εύκολο και γευστικό πιάτο ιδανικό για το μεσημεριανό σας γεύμα καθώς συνδυάζει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας με υδατάνθρακα. Το γιαούρτι που το συνοδεύει κάνει το συγκεκριμένο πιάτο μία πολύ καλή πηγή ασβεστίου....