Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

7η επιλογή: Κοτόπουλο με πλιγούρι και γιαούρτι

Μεγέθυνση κειμένου
7η επιλογή: Κοτόπουλο με πλιγούρι και γιαούρτι

Υλικά (για 4 μερίδες)

400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε μισό δισκάκι με φιλέτα στήθους), κομμένο σε μικρούς κύβους, όπως το σουβλάκι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια (800 ml) ζωμός κότας*
1 κουτ. γλυκού κάρι, όχι πικάντικο
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό ή κατσικίσιο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τους κύβους του κοτόπουλου με αλατοπίπερο. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρω τους κύβους σε μέτρια φωτιά, για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζω τους κύβους με τρυπητή κουτάλα, τους μεταφέρω σε ένα μπολ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά.Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναρίχνω στην κατσαρόλα τους αλευρωμένους κύβους κοτόπουλου, ανακατεύω και σβήνω με το μισό ζωμό κότας. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το κάρι και μαγειρεύω για άλλα 10 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω να βράσει ο υπόλοιπος ζωμός κότας και όταν κοχλάσει ρίχνω το πλιγούρι και χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά, για να μην φουσκώσει και αφρίσει το μείγμα. Μαγειρεύω το πλιγούρι για 10 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του να πιουν το υγρό.Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με το πλιγούρι με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σπυρωτό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και, προαιρετικά, προσθέτω 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύω.Μοιράζω το αφράτο πλιγούρι σε πιάτα και συμπληρώνω με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του. Προσθέτω από 1 - 2 κουτ. σούπας γιαούρτι σε κάθε μερίδα και σερβίρω.

Πηγή: dinanikolaou.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα εύκολο και γευστικό πιάτο ιδανικό για το μεσημεριανό σας γεύμα καθώς συνδυάζει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας με υδατάνθρακα. Το γιαούρτι που το συνοδεύει κάνει το συγκεκριμένο πιάτο μία πολύ καλή πηγή ασβεστίου.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Πρωινό στην παραλία; Θρεπτικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Χωρίς ανταγωνιστή το τένις στη μακροζωία
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Μπαίνουν ετικέτες διατροφικής επισήμανσης στα αλκοολούχα ποτά
    arrowΤο πιάτο μας
  • Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: διατροφικά tips από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου
    arrowMAIN MENU
  • Αλλαντικά  &  Υγεία
    arrowΤο πιάτο μας
next