Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

4η επιλογή: Ψάρι φιλέτο με μουστάρδα

Μεγέθυνση κειμένου
4η επιλογή: Ψάρι φιλέτο με μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 φιλέτο ψάρι
1 κ.γ μουστάρδα
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό λεμόνι
1 κ.σ ελαιόλαδο
δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο και το χυμό από το λεμόνι και μαρινάρουμε για λίγο το ψάρι.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
3. Προσθέτουμε το ψάρι, τσιγαρίζουμε λίγο από κάθε πλευρά και αλατοπιπερώνουμε.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.

Πηγή: lightsintages.blogspot.gr

Διατροφικό σχόλιο: Τα ψάρια είναι πλούσια σε ανόργανα στοιχεία όπως φώσφορο, ασβέστιο και μαγνήσιο, τρία μεταλλικά στοιχεία σημαντικά για τη μεταλλοποίηση των οστών. Επίσης το ψάρι περιέχει Βιταμίνη Α και D που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της φυσικής μας άμυνας και συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό αντίστοιχα. Τα ω-3 λιπαρά που περιέχονται στα ψάρια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς, καθώς η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με τον χαμηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next