Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

4η επιλογή: Ψάρι φιλέτο με μουστάρδα

Μεγέθυνση κειμένου
4η επιλογή: Ψάρι φιλέτο με μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 φιλέτο ψάρι
1 κ.γ μουστάρδα
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό λεμόνι
1 κ.σ ελαιόλαδο
δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο και το χυμό από το λεμόνι και μαρινάρουμε για λίγο το ψάρι.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
3. Προσθέτουμε το ψάρι, τσιγαρίζουμε λίγο από κάθε πλευρά και αλατοπιπερώνουμε.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.

Πηγή: lightsintages.blogspot.gr

Διατροφικό σχόλιο: Τα ψάρια είναι πλούσια σε ανόργανα στοιχεία όπως φώσφορο, ασβέστιο και μαγνήσιο, τρία μεταλλικά στοιχεία σημαντικά για τη μεταλλοποίηση των οστών. Επίσης το ψάρι περιέχει Βιταμίνη Α και D που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της φυσικής μας άμυνας και συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό αντίστοιχα. Τα ω-3 λιπαρά που περιέχονται στα ψάρια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς, καθώς η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με τον χαμηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Η ευεργετική δράση του καφέ απέναντι στη Νόσο Alzheimer: Νέα μελέτη!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Το σωστό πρωινό ξεκινάει από το super market!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Προϊόντα ολικής άλεσης… πόσο εύκολα τα αναγνωρίζουμε;
    arrowΤο πιάτο μας
  • Η διατροφή που νικά τη χοληστερόλη: Ένα πλάνο και πληροφορίες
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Προϊόντα ολικής άλεσης: Ήρθε η ώρα να τα βάλεις στη διατροφή σου!
    arrowΤο πιάτο μας
next