Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Εβδομάδα 5 με 11 Οκτωβρίου

Συνταγή με βάση το γιαούρτι, τα αυγά και τα αμύγδαλα, τροφές ιδιαίτερα πλούσιες σε ασβέστιο και φώσφορο. Ένα κεσεδάκι γιαούρτι περιέχει περίπου 415 mg ασβεστίου και 94 mg φωσφόρου. Ένα αυγό 54 mg ασβεστίου και 222 mg φωσφόρου, ενώ τα 100 γρ. αμύγδαλα 234 mg ασβεστίου και 504 mg φωσφόρου. ...

περισσότερα

Πρωινά

3η επιλογή: Αλμυρές τηγανίτες με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

Μια αλμυρή συνταγή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Οι τομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, ένα φωτεινό κόκκινο καροτένιο, υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα της. Το λυκοπένιο έχει μελετηθεί εκτενώς για τις αντιοξειδωτικές και τις αντικαρκινικές του ιδιότητες....

περισσότερα

2η επιλογή: Ρολά ΠΤΙ - ΜΠΕΡ με μαρμελάδα ή σοκολάτα

Είναι αναμφίβολα ένα λατρεμένο πρωινό γεύμα, για μικρούς και μεγάλους, που θα σας δώσει ενέργεια ιδιαίτερα αν το συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ συνδυάζουν τη γεύση με την υψηλή διατροφική αξία, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ολικής άλεσης για...

περισσότερα

4η επιλογή:Φλωρεντίνες αμυγδάλου με ξύσμα πορτοκαλιού

Το αμύγδαλο είναι ένας καρπός ο οποίος, εκτός από την υπέροχη γεύση και τη δυνατότητα χρήσεών του, καθώς μπορεί να καταναλωθεί με τη φλούδα ή χωρίς αυτή, σε κομμάτια στα γλυκά, σε φλοίδες ή ολόκληρο, φημίζεται και για την υψηλή θρεπτική του αξία....

περισσότερα