2η επιλογή: Κέικ με ταχίνι και μέλι

Υλικά:
130 γρ. ταχίνι
100 γρ. ζάχαρη
130 γρ. μέλι
150 ml χλιαρό νερό
250 ml χυμό πορτοκάλι
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για γλυκά
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. σταφίδες (αλευρωμένες χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι από τα 370 γρ.)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μέλι, το νερό και το χυμό.
Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.
Ψήνουμε σε μακρόστενη φόρμα (στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα) σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 50-60 λεπτά περίπου.
Πηγή:sintagespareas.gr