Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

2η επιλογή: Ρυζόγαλο διαίτης

Μεγέθυνση κειμένου
2η επιλογή: Ρυζόγαλο διαίτης

Υλικά (για 5 άτομα)

1 φλιτζάνι ρύζι καστανό(αναποφλοίωτο)
1 λίτρο γάλα 0% λιπαρά
4-5 γαρίφαλο
2 σωλήνακια βανίλια
Κανέλα
Λόγω του αναποφλοίωτου ρυζιού, το ρυζόγαλο παίρνει λίγο ποιο σκούρο χρώμα από το συνηθισμένο.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το ρύζι.Το ρίχνουμε σε 2 1/2 φλιτζάνια νερό που βράζει στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας πολύ καλά. Το καστανό ρύζι θέλει παραπάνω χρόνο βρασμού.Αφού βράζει και έχει εξατμιστεί το νερό σχεδόν τελείως, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Πριν πήξει αρκετά,ρίχνουμε τα γαρίφαλο,τη φρουκτόζη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφαιρούμε απο τη φωτιά πριν απορροφηθεί τελείως το γάλα, βγάζουμε απο μέσα τα γαρίφαλα και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Διατηρείται και σταθεροποιείται μεσα στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με κανέλλα κατά το σερβίρισμα.

Πηγή: purefitness.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το γνωστό ρυζόγαλο με μειωμένες θερμίδες που θα σας γεμίσει ενέργεια για αρκετές ώρες καθώς η φρουκτόζη που περιέχει έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τη ζάχαρη αλλά αυξημένη γλυκύτητα για τη γεύση, ενώ 'χορταίνει για περισσότερη ώρα'. Η συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 159 θερμίδες ανά μερίδα.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Διατροφικοί σύμμαχοι κατά του στρες
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Διατροφή στο γραφείο: τα πιο συχνά λάθη
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Πώς να χάσετε τα κιλά των γιορτών
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Καρμίρη Βαρβάρα - Η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης
    arrowMAIN MENU
  • Μπαλαμπάνος Σταύρος - Ανακαλύπτοντας τα αντιοξειδωτικά της διατροφής
    arrowMAIN MENU
next