Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

2η επιλογή: Ρεβύθια με μελιτζάνες

Μεγέθυνση κειμένου
2η επιλογή: Ρεβύθια με μελιτζάνες

Υλικά:

½ κιλό ρεβίθια
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1.5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1.5 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από το ρεντέ
Αλάτι, πιπέρι
4 μελιτζάνες
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια, σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στο φαγητό προς το τέλος, για να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί με τα ρεβίθια.

Πηγή: monastiriaka.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά από το συνδυασμό των ρεβιθιών με τις θρεπτικότατες μελιτζάνες. Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο που αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φολικού οξέος καθώς και φυτικών ινών. Οι μελιτζάνες από την άλλη είναι μία τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες καθώς και σε βιταμίνες C και Α. Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον 1 με 2 φορές την εβδομάδα!

 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next