Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

2η επιλογή: Ριζόγαλο με κινόα, γάλα καρύδας, φρούτα και φιστίκι Αιγίνης

Μεγέθυνση κειμένου
2η επιλογή: Ριζόγαλο με κινόα, γάλα καρύδας, φρούτα και φιστίκι Αιγίνης

Υλικά:

800 γρ. γάλα καρύδας
1 μπαστούνι βανίλιας σχισμένο
4 κ.σ. ζάχαρη
1/4 φλ. νερό
1 φλ. κινόα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη ψίχα φιστίκι Αιγίνης


Εκτέλεση:

1. Ξεπλένουμε την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.
2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα και τη βανίλια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
3. Προσθέσουμε την πλυμένη κινόα και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 30' σε πολύ χαμηλή φωτιά.
4. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά. Αν στεγνώσει το μίγμα στο βράσιμο, συμπληρώνουμε λίγο γάλα και λίγο νερό. Η κινόα είναι ωραία όταν έχει υγρασία γύρω της και γίνεται αφράτη. Όταν στεγνώνει, σφίγγει το μίγμα. Φανταστείτε ότι φτιάχνουμε ένα κρεμώδες ρυζόγαλο κι αντί για ρύζι βάζουμε κινόα.
5. Ισομοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.
6. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φρούτα σε διάφορα χρώματα και φιστίκι Αιγίνης.


Πηγή: www.argiro.gr


Διατροφικό σχόλιο: Οι σπόροι κινόα έχουν υψηλή διατροφική αξία καθώς είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα, φυτικές ίνες, ενώ περιέχουν επίσης πληθώρα αμινοξέων, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι απαραίτητα που σημαίνει ότι εκτοξεύουν τη πρωτεϊνική αξία του κινόα στα ύψη. Όσον αφορά τα λιπαρά, κυριαρχούν στη σύστασή του τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το λιπιδαιμικό προφίλ.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Διατροφικοί σύμμαχοι κατά του στρες
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Διατροφή στο γραφείο: τα πιο συχνά λάθη
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Πώς να χάσετε τα κιλά των γιορτών
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Καρμίρη Βαρβάρα - Η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης
    arrowMAIN MENU
  • Μπαλαμπάνος Σταύρος - Ανακαλύπτοντας τα αντιοξειδωτικά της διατροφής
    arrowMAIN MENU
next