Εβδομάδα 28 Σεπτέμβρη με 4 Οκτώβρη
Για μία πιο «ελαφριά σε θερμίδες» εκδοχή της συνταγής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακή μαργαρίνη αντί για βούτυρο. Ισορροπήστε τις θερμίδες που θα προσλάβετε συνολικά μέσα στην ημέρα φροντίζοντας να κάνετε περισσότερο «ελαφριές» επιλογές στα λοιπά γεύματα....
περισσότεραΠρωινά

Ο παπαρουνόσπορος έχει μία μοναδική αρωματική γεύση που μοιάζει με αυτή του καρυδιού. Περιέχει πολλά λιπαρά οξέα και αιθέρια πτητικά έλαια, τα οποία αποτελούν περίπου το 50% του καθαρού του βάρους. Οι σπόροι είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε ελαϊκό και το λινελαϊκό οξύ. Πλούσιος σε φυτικές...

Η σταφίδα θεωρείται ως μία από τις πλέον θρεπτικές τροφές λόγω της περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β2, βιταμίνη C, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο. ...

Λόγω της διατροφικής αξίας των φιστικιών, το φυστικοβούτυρο αν και έχει αρκετές θερμίδες μπορεί να αποτελέσει μια καλή τροφή για την προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις λόγω του μονοακόρεστου (καλού) λίπους, και των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, αρκεί να καταναλώνεται με...

Μία συνταγή πλούσια σε γεύση! Τα μπισκότα digestive έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αυξάνοντας έτσι το αίσθημα κορεσμού. Το ταχίνι από την άλλη, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και καλά λιπαρά οξέα. Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να καταναλωθεί από μικρούς και μεγάλους, ενά τα...