Εβδομάδα 28 Σεπτέμβρη με 4 Οκτώβρη
Tο πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Σε σύγκριση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια, με αποτέλεσμα να θεωρείται εξαιρετική...
περισσότεραΜεσημεριανά

Όπως γνωρίζουμε πλέον σήμερα, μεγαλύτερη σημασία έχει η ποιότητα του λίπους στη διατροφή μας παρά η ποσότητα αυτού και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, με παράλληλη αύξηση της HDL (καλής) χοληστερόλης. Επιπλέον, το ελαιόλαδο είναι...

Τα ελληνικά τυριά ξεχωρίζουν για τη γεύση τους και την ευκολία στη χρήση τους στη μαγειρική ωστόσο πολλά μπορεί να είναι πλούσια σε λιπαρά, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τόσο το θερμιδικό περιεχόμενο μιας συνταγής όσο και τη συνολική πρόσληψης λιπαρών και τις περισσότερες φορές...

Φτιάξτε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα συνδυάζοντας τα μπιφτέκια γαλοπούλας με διάφορα λαχανικά τα οποία είναι σημαντικό να καλύπτουν το ½ του πιάτου σας και με κάποιο αμυλούχο συνοδευτικό τρόφιμο κατά προτίμηση ολικής άλεσης όπως καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής άλεσης, πλιγούρι...

Οι φακές έχουν υψηλή θρεπτική αξία, λίγα λιπαρά και πολλές πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Είναι πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Όταν καταναλώνονται μαζί με δημητριακά, όπως ρύζι ή σιτάρι, αυξάνεται η ποιότητα της πρωτεΐνης που περιέχουν δημιουργώντας πρωτεΐνες...

Οι μπάμιες είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και μαγνησίου. Θυμηθείτε ότι οι μπάμπιες ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών, επομένως μπορούν να αποτελέσουν ένα γεύμα κατάλληλο για διαβητικούς, για...

Το ρόδι περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών γνωστών ως πολυφαινόλες. Οι αντιοξειδωτικές αυτές φυτοχημικές ουσίες επιδρούν στο μεταβολισμό της χοληστερόλης μειώνοντας έτσι τις καταστροφικές επιδράσεις της «κακής» χοληστερόλης LDL στα αιμοφόρα αγγεία. Με αυτό τον...