Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

7η επιλογή: Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα ροδιού

Μεγέθυνση κειμένου
7η επιλογή: Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα ροδιού

Υλικά:

600 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (4 εκ. περίπου κάθε κομμάτι)
6 κ.σ. ελαιόλαδο
400ml ζωμός κότας
400ml χυμός ρόδι (φυσικός)
1 ρόδι
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:


Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν.

Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και το κρατάμε ζεστό. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό και το χυμό ροδιού και αφήνουμε να βράσουν έως ότου γίνει η σάλτσα πηχτή.

Προσθέτουμε τα φιλέτα στη σάλτσα να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σπόρους ροδιού από πάνω και συνδυάζοντας με μερικά φύλλα ρόκας.


Πηγή: www.cooklos.gr


Διατροφικό σχόλιο: Το ρόδι περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών γνωστών ως πολυφαινόλες. Οι αντιοξειδωτικές αυτές φυτοχημικές ουσίες επιδρούν στο μεταβολισμό της χοληστερόλης μειώνοντας έτσι τις καταστροφικές επιδράσεις της «κακής» χοληστερόλης LDL στα αιμοφόρα αγγεία. Με αυτό τον τρόπο, η σάλτσα ροδιού στη συγκεκριμένη συνταγή «εξουδετερώνει» κατά κάποιο τρόπο την πρόσληψη χοληστερίνης από τα μοσχαρίσια φιλετάκια.
 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Tα snacks της παραλίας για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Στιγμιαίος καφές: ξέρεις να τον φτιάχνεις σωστά;
    arrowΤο πιάτο μας
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
next