Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

6η επιλογή: Μπάμιες λαδερές (με κατεψυγμένες μπάμιες)

Μεγέθυνση κειμένου
6η επιλογή: Μπάμιες λαδερές (με κατεψυγμένες μπάμιες)

Υλικά:

1 κιλό μπάμιες (κατεψυγμένες)
1 φλιτζ. ξύδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:


Πλένουμε τις μπάμιες για να φύγουν τα νερά από την διαδικασία κατάψυξης τους.
Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις περιχύνουμε με το ξύδι και αλάτι (για να βγάλουν τα σάλια τους) για 30 λεπτά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε κι αυτές για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο νερό (περίπου μισό φλιτζάνι), αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, δεν ανακατεύουμε ξανά τις μπάμιες για να μην λιώσουν.
Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί και το καλύπτουμε με λαδόκολλα. Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά.
Σερβίρουμε σχεδόν ζεστό το φαγητό με τυρί φέτα.


Πηγή: www.cooklos.gr


Διατροφικό σχόλιο: Οι μπάμιες είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και μαγνησίου. Θυμηθείτε ότι οι μπάμπιες ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών, επομένως μπορούν να αποτελέσουν ένα γεύμα κατάλληλο για διαβητικούς, για όσους θέλουν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους αλλά και για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.
 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έτοιμος για παραλία! Πρωινό έφαγες;
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Όλα για τη γλυκιά γεύση και πώς θα την εντάξουμε στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Γιατί το πρωινό είναι τόσο απαραίτητο για τα παιδιά;
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Αδυνάτισμα "χωρίς δίαιτα"
    arrowΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
  • Το ψήσιμο κρέατος μολύνει την ατμόσφαιρα όσο τα αυτοκίνητα
    arrowΤο πιάτο μας
next