Σάββατο, 30 Μαϊου 2020

3η επιλογή: Burger με μπακαλιάρο

Μεγέθυνση κειμένου
3η επιλογή: Burger με μπακαλιάρο

Υλικά:

500 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμμένος
100 γρ. παξιμάδι ντάκος
3 σκ. σκόρδο
1 κ. γ. κύμινο,
1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 ασπράδι αυγού
λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση:


Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Προσθέτουμε τελευταία στιγμή τα 2/3 από ψάρι και το ασπράδι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 του ψαριού σε κομμάτια και το ανακατεύουμε και αυτό με τα χέρια όμως ώστε να υπάρχουν κομματάκια ψαριού δαγκώνοντας το μπιφτέκι.
Πλάθουμε 2 μπιφτέκια και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια μας και στο φούρνο αλλά να ξέρουμε ότι δεν θα πάρουν πολύ χρώμα εκεί.
Συνοδεύουμε τα μπέργκερ με ψωμάκια, σάλτσα ταρτάρ, αγγουράκι πίκλα και αβοκάντο σε φέτες.


Πηγή: www.akispetretzikis.com


Διατροφικό σχόλιο: Μεταφέρετε το fast food εύκολα και θρεπτικά στο σπίτι σας. Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι με σημαντική θρεπτική αξία καθώς περιέχει πρωτεΐνη, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β12, κάλιο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Οικογενειακό πρωινό: εύκολες λύσεις για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ήρθε η ώρα να συμπληρώσεις αυτό που λείπει από τη διατροφή σου!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Η αξία των αρχαίων σπόρων στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ελληνικός καφές: μία διαχρονική αξία!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ξεκίνα προπόνηση με γεμάτες μπαταρίες!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next