Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

2η επιλογή: Ζελέ καρπούζι

Μεγέθυνση κειμένου
2η επιλογή: Ζελέ καρπούζι

Υλικά

6 φύλλα ζελατίνη
500 ml χυμό καρπουζιού
1 Alsa βανιλέτα
100 γρ. ζάχαρη
2-3 σφηνάκια λικέρ γρεναδίνης

Εκτέλεση

Χώρισε στα δύο το καρπούζι με ένα μαχαίρι, βγάλε την ψίχα σε ένα μπολ και αφαίρεσε τα κουκούτσια, τα οποία μάλλον δεν θα τα χρειαστείς.
Βάλε την ψίχα σε ένα σουρωτήρι, πάτησέ τη με τα χέρια και άφησέ τη να στραγγίξει για καμιά ώρα, αλλά φύλαξε το χυμό, γιατί αυτός θα χρειαστεί.
Μούσκεψε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα πιατάκι με λίγο κρύο νερό και στο μεταξύ βράσε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το χυμό του καρπουζιού με τη ζάχαρη και τη Βανιλέτα.
Σούρωσε το νερό όπου είχες βάλει τη ζελατίνη, στράγγιξέ τη με τα χέρια και ρίξ’ τη μαζί με τη γρεναδίνη στον πολύ χλιαρό ζωμό καρπουζιού.
Αφού ανακατέψεις το μείγμα καλά και το αφήσεις να κρυώσει, σέρβιρε το ζελέ καρπούζι σε 4 μπολ ή ποτήρια και διατήρησέ το στο ψυγείο.

Πηγή: cookoo.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα δροσιστικό ζελέ με γεύση καρπούζι ιδανικό για καλοκαιρινό σνακ. Το καρπούζι αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Είναι επίσης πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και μαγνησίου. Καλό θα ήταν κατά την εκτέλεση της συνταγής να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη ή κάποιο ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό ως υποκατάστατο της ζάχαρης.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Καλοκαίρι…ώρα για φρέσκιες ιδέες για ισορροπημένα και απολαυστικά πρωινά!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Οικογενειακό πρωινό: εύκολες λύσεις για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ήρθε η ώρα να συμπληρώσεις αυτό που λείπει από τη διατροφή σου!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Η αξία των αρχαίων σπόρων στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ελληνικός καφές: μία διαχρονική αξία!
    arrowΤο πιάτο μας
next