Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

4η επιλογή: Κρουασίνια με ζάχαρη και κανέλα

Μεγέθυνση κειμένου
4η επιλογή: Κρουασίνια με ζάχαρη και κανέλα

Υλικά

1 πακέτο φρέσκο φύλλο σφολιάτας
1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
Μπόλικη κανέλα τριμμένα

Τρόπος μαγειρέματος

Στρώσε στον πάγκο σου τα δύο φύλλα σφολιάτας. Ίσως χρειαστεί να αλευρώσεις για να μην σου κολλήσουν.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε κάθετες λωρίδες περίπου 3 εκατοστών. Δίπλωσε στην μέση και στρίψε ελαφρώς να κάνει το χαρακτηριστικό σχέδιο.

Στρώσε τις λωρίδες σε λαδόκολλα στο ταψί σου και πασπάλισε με τη ζάχαρη και την κανέλα

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15' λεπτά

Πηγή: tlife.gr

Διατροφικό σχόλιο: 
Ένα νόστιμο πρωινό με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας. Περίπου 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα μας εφοδιάζουν με το 38% του μαγγανίου που χρειαζόμαστε καθημερινά, το 10% των φυτικών ινών και το 6% του ασβεστίου. Κάθε κρουασίνι υπολογίζεται ότι έχει περίπου 20 θερμίδες.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Καλοκαίρι…ώρα για φρέσκιες ιδέες για ισορροπημένα και απολαυστικά πρωινά!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
  • Οικογενειακό πρωινό: εύκολες λύσεις για μικρούς και μεγάλους!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ήρθε η ώρα να συμπληρώσεις αυτό που λείπει από τη διατροφή σου!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Η αξία των αρχαίων σπόρων στη διατροφή μας
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ελληνικός καφές: μία διαχρονική αξία!
    arrowΤο πιάτο μας
next